Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ




Δήλωση - Παρέμβαση του Ζαχαρία Ζούπη,  Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου - Δραπετσώνας - επικεφαλής της «Αναγέννησης» 
Όπως κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, το πρόβλημα της Δημοτικής Επιχείρησης οδεύει στο σημείο μηδέν. Ο κύριος Τζανής κρυβόταν επί μήνες πίσω από την μη ύπαρξη διετούς προγράμματος για να μην επιχορηγεί την Δημοτική Επιχείρηση από το Καλοκαίρι και μετά, μη δίνοντας καμία εξήγηση γιατί η Διοίκησή του φαινόταν αδύναμη να το ετοιμάσει. Άφηνε την Επιχείρηση να παραπαίει δίχως κατάταξη προσωπικού, δίχως διετές, δίχως ισολογισμό, δίχως προϋπολογισμό μέχρι πρόσφατα , δίχως έλεγχο από ορκωτούς λογιστές για τις χρήσεις του 2011, δίχως λογιστήριο, δίχως νόμιμες διαδικασίες πληρωμών, δίχως καταβολές μισθών στους εργαζόμενους, δίχως ασφαλιστική κάλυψή τους. Αντί να εργάζεται δε για την επίλυση των προβλημάτων συνήθιζε να επιτίθεται κατά της Αντιπολίτευσης, αλλά και διαρρέοντας ότι ευθύνονται συνεργάτες του, νίπτοντας μόνιμα τα χέρια του σαν τον Πόντιο Πιλάτο.
"Ξεχνώντας" ότι όταν ανέλαβε, τα χρέη των Επιχειρήσεων ήταν 700.000 ευρώ και τώρα ξεπερνούν τα 2.200.000, ενώ η παρέμβασή της έχει αφυδατωθεί.
Μέσα σ'αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι
της Δημοτικής Επιχείρησης - ανάμεσά τους και οι δάσκαλοι των παιδιών μας στα καλλιτεχνικά τμήματα και οι γυμναστές τους στις αθλητικές ακαδημίες  - έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Απελπισμένοι και έχοντας να πληρωθούν επί μήνες, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.
Η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"  στέκεται ανεπιφύλακτα στο πλάι τους, αναγνωρίζοντας το δίκιο τους αλλά και την καρτερία τους όλο αυτό το διάστημα, καρτερία 
που κανείς από την Διοίκηση του Δήμου δεν αναγνώρισε με πράξεις επίλυσης των προβλημάτων τους. Θεωρεί τον αγώνα τους αγώνα όλων μας.
Καλεί όλες τις πολιτικές, αυτοδιοικητικές, κοινωνικές, συνδικαλιστικές δυνάμεις του Δήμου να πάρουν καθαρή θέση αλληλεγγύης μη δίνοντας κανενός είδους άλλοθι στον Δήμαρχο και την Διοίκηση του Δήμου. Καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων της Επιχείρησης και τις  προσπάθειες διαχωρισμού των εργαζομένων αυτών από τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δήμου.
Ζητάμε να συγκληθεί άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης για να συζητήσει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την αντιμετώπισή της. 
Καλούμε τον Δήμαρχο να εμφανίσει το σχέδιό του και τις δεσμεύσεις του για την επίλυση των προβλημάτων. Θεωρούμε αναγκαία την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. 
Είναι ώρα για καθαρές αποφάσεις, καθαρές κουβέντες απ' όλους. Εδώ και τώρα πρέπει να δοθούν λύσεις.
Κερατσίνι, 24 - 4 - 2012

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ


Του Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"  Ζαχαρία Ζούπη


Η Επιτροπή Ανάπλασης του Δήμου συγκροτήθηκε μετά από πρόταση του Γιώργου Τσιρίδη. Αρχικά την είχε απορρίψει ο Δήμαρχος. Φοβόταν μάλλον ότι δεν θα την ελέγχει, όπως  φοβάται και κάθε τι που δεν το ελέγχει. Μετά από μήνες  άλλαξε γνώμη. Δεν ξέρω τι μεσολάβησε, πάντως άλλαξε γνώμη. Οι παρατάξεις πρότειναν εκπροσώπους και παρά τις επιφυλάξεις της Διοίκησης του Δήμου προστέθηκαν και άλλοι, κάποιοι από τους οποίους έχουν ασχοληθεί πολύ σοβαρά και επί σειρά ετών.

Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» συμφώνησε από την αρχή με την πρόταση.  Όχι γιατί ήταν πρόταση του Γιώργου που αποτελεί βασικό στέλεχός της. Συμφώνησε γιατί το θέμα της Ανάπλασης της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης της περιοχής αποτελεί κορυφαίο θέμα και ίσως την μόνη μεγάλη παρέμβαση στον ευρύτερο Πειραιά που μπορεί να οδηγήσει σε νέα Αναπτυξιακή τροχιά και σε Περιβαλλοντική αναβάθμιση. Είναι φανερό επομένως ότι χρειάζεται συνεργασία δυνάμεων, επεξεργασία προτάσεων, ανταλλαγή απόψεων, στρατηγικές επιλογές. Μια τέτοια λοιπόν επιτροπή θα μπορούσε υπό όρους να βοηθήσει. Αρκεί βέβαια να υπάρχει σεβασμός στον ρόλο της. Η αντίληψη ας συμμετέχουμε σε ότι προκύπτει δεν είναι ασφαλώς σωστή.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής  - η τρίτη κατά σειρά – ήταν για μένα  (νομίζω και για άλλους) μια απογοήτευση.  Διόμισυ ολόκληρους μήνες μετά την προηγούμενη συνεδρίαση, περίμενα ότι θα συζητούσαμε κάτι ουσιαστικό. Ψευδαισθήσεις.
Καλεστήκαμε να συζητήσουμε για μια εκδήλωση στις 29-4 στην περιοχή της παραλίας για να δείξουμε ότι διεκδικούμε την ζώνη, την χρήση της οποίας έχει σήμερα ο Ο.Λ.Π και να φανεί το αίτημά μας ότι θέλουμε ελεύθερη πρόσβαση στην θάλασσα για τους πολίτες. Η σκέψη δεν είναι κακή. Για αυτό και συμφώνησα. Ωστόσο, είναι δυνατόν να συνεδριάζει δύο ώρες η Επιτροπή για αυτό το θέμα (απόντων των εκπροσώπων των παρατάξεων των κ. Μελά και Πατίδη ) καιενώ τα προπαγανδιστικά υλικά για την εκδήλωση ήταν στο Τυπογραφείο; Για αυτό στήθηκε η Επιτροπή;

Ας μιλήσουμε καθαρά. Για όσους δεν έχουμε αυτοσκοπό την συμμετοχή, καταλαβαίνουμε ότι το πρώτο που έπρεπε να κάνει η επιτροπή ήταν να ενημερωθεί, να συζητήσει και να καταλήξει σε μια οριστική πρόταση για την Ανάπλαση. Αυτό απαιτεί χρόνο, στρατηγικές επιλογές, συνολικό σχέδιο, χάραξη τακτικής και όχι αποσπασματικές κινήσεις. Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το θέμα αποσπασματικά και επικοινωνιακά . Την μία προβάλει την περίφημη πίστα FORMULA για την οποία δεν έχει συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο,  ενώ υπάρχουν δεκάδες ερωτηματικά !
Στην δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής έγινε από τον μελετητή μια παρουσίαση, μετά την οποία και επειδή υπήρχαν πολλά ερωτήματα, δεσμεύτηκε ότι θα δώσει στα μέλη της επιτροπής ένα ενημερωτικό σημείωμα. Διόμισυ μήνες μετά, δεν το έχουμε δει ! Ο Δήμαρχος σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι  ο μελετητής είναι απογοητευμένος από την ελληνική γραφειοκρατία ! Εγώ λέω ότι ο μελετητής έχει δείξει, με την ανοχή του Δημάρχου, πρωτοφανή και απαράδεκτη υποτίμηση της Επιτροπής. Η ιστορία της formula δεν αφορά το σπίτι του. Αφορά τον Δήμο, ένα Δήμο του οποίου το Συμβούλιο δεν έχει αποφασίσει επί του θέματος, για να μην ξεχνιόμαστε.


Ωστόσο αυτή η αντίληψη φαίνεται και από μια σειρά άλλα θέματα. Μαθαίνουμε για παράδειγμα από τον Τύπο, ότι μάλλον συμφωνεί ο Δήμος για την κατασκευή Σχολών του Πανεπιστημίου Πειραιά στην περιοχή της Ανάπλασης. Κατά καιρούς ακούμε διάφορα. Λείπει το συνολικό σχέδιο. Λείπει η Στρατηγική. Σου δίνεται η αίσθηση ότι γενικά ο Δήμαρχος λέει ΝΑΙ σε κάθε «καλή ιδέα» πέσει από κάποιον. Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Είναι ασαφή σχέδια επί χάρτου, απλά και μόνο για έχουμε κάτι να προβάλουμε. ’Έτσι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Είναι απλό και αυτονόητο. Έτσι δεν μπορεί να συνεχίσει η Επιτροπή. Έτσι δεν έχει νόημα να λειτουργεί κιόλας. Δεν μπορεί να λειτουργεί ως οργανωτική επιτροπή αποσπασματικών εκδηλώσεων, δίχως ατζέντα, δίχως συνολική στόχευση, δίχως στοιχειώδη προγραμματισμό .

Έτσι, για να είμαστε σαφείς . 

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ


Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρία Ζούπη

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για την προσπάθεια της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗΚΕΠΑ).
Με δεδομένο ότι μια μέρα πριν, η Βουλή ψήφιζε ουσιαστικά υπέρ της κατάργησης των Διετών Προγραμμάτων των Δημοτικών Επιχειρήσεων ως όρο χρηματοδότησης τους από τους Δήμους, η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΠΑ με τους ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"¨και της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης" ανοίγει χαραμάδα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση του χρέους της και την πλήρη αποπληρωμή των εργαζομένων.

Σημειώνω ότι είχα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό όταν αυτός συζητήθηκε στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ και την ίδια στάση κράτησε και ο εκπρόσωπος της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης". Οι λόγοι ήταν απλοί:
  • Ήταν ένας τύποις Προϋπολογισμός, εντελώς στον αέρα, αφού... δεν είναι γνωστή η καθαρή θέση της Επιχείρησης, δεν υπάρχει Ισολογισμός του 2011, δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τα συνολικά χρέη προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά τους Ταμεία.
  • Τέθηκαν ερωτήματα για την νομιμότητα ψήφισης του Προϋπολογισμού στις 30 Μαρτίου, όταν η συζήτηση ξεκίνησε στις 28/12! Μιλάμε δηλαδή, για ένα αμόκ ασυναρτησίας και αναποτελεσματικότητας.
Ωστόσο άλλαξα στάση τόσον εγώ, όσο και συνολικά η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" μετά τα νέα δεδομένα που εμφανίστηκαν, διατηρώντας βέβαια τις σοβαρές επιφυλάξεις μας. Αν καταψηφίζαμε τον Προϋπολογισμό θα συμβάλαμε στην διαιώνιση του προβλήματος της ΔΗΚΕΠΑ και στην μη δυνατότητα νόμιμης καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, αφού η Διοίκηση του Δήμου διαθέτοντας 23 δημοτικούς συμβούλους, δεν συμπλήρωνε τον απαραίτητο αριθμό των 21 ψήφων. Ακριβώς γι' αυτό τον λόγο ασκήσαμε κριτική στην στάση της ΔΑΣ (ΚΚΕ) που καταψήφισε τον Προϋπολογισμό. Με δήθεν αγωνιστική ρητορεία από την μια καταψήφιζε τον Προϋπολογισμό και από την άλλη ζητούσε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Υποστήριζε δηλαδή πράγματα ασύμβατα μεταξύ τους, πιθανά μη κατανοώντας και τι συμβαίνει αφού η ΔΑΣ έχει αρνηθεί να συμμετέχει... στο Δ.Σ. της Επιχείρησης! Και δεν έχει ζήσει τις αγωνιώδεις προσπάθειές μας να επιβιώσει η Επιχείρηση απέναντι σε μια απίθανη Διοίκηση.

Ωστόσο, η μεγάλη παραφωνία της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η ομιλία του Δημάρχου Λουκά Τζανή.
  • Αντί να απολογηθεί που επί 9 μήνες η Διοίκησή του δεν μπορούσε να φτιάξει ένα διετές πρόγραμμα και έχει μετατρέψει την ΔΗΚΕΠΑ σε "παράγκα"  δίχως νόμιμες λειτουργίες, επιτέθηκε κατά των πτερύγων της Αντιπολίτευσης που θα υπερψήφιζαν τον Προϋπολογισμό!
  • Αντί να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική  που παρέλαβε χρέος Επιχείρησης στο ύψος των 700.000 ευρώ και το έφτασε μέσα σε 15 μήνες στα 2.200.000 ευρώ(!) εκτόξευσε και πάλι λάσπεις προς τις δυνάμεις που θα στήριζαν την ψήφιση του Προϋπολογισμού(!), ξεχνώντας ότι για όλες τις παρελθούσες χρήσεις των προϋπαρχόντων Επιχειρήσεων υπάρχουν πορίσματα Εκθέσεων Ορκωτών Λογιστών που έχουν ψηφιστεί ομόφωνα από τα Δ.Σ. των Επιχειρήσεων και τα Δημοτικά Συμβούλια. Μόνον επί  θητείας του δεν υπάρχουν αντίστοιχα Πορίσματα, τα οποία μάλιστα τα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. 
  • Αντί να εμφανίσει ένα χρονοδιάγραμμα αποκλιμάκωσης του χρέους της ΔΗΚΕΠΑ και πλήρους αποπληρωμής των εργαζομένων, προτίμησε να βγάζει δήθεν αγωνιστικές κραυγές δίχως καμία ουσία.
Κατά την γνώμη μου είναι φανερό, ότι δεν ήθελε την ψήφιση του Προϋπολογισμού, γιατί δεν έχει άλλοθι για την μη χρηματοδότηση της ΔΗΚΕΠΑ από τον Δήμο. Καλά κρυβόταν πίσω από την δήθεν αδυναμία να φτιάξει επί 9 μήνες ένα διετές Πρόγραμμα. Καλά βολευόταν πίσω από την μη διάθεση ούτε ευρώ τους τελευταίους 9 μήνες για την Πολιτιστική-Αθλητική-Κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου,
Τώρα οι κουρτίνες τραβήχτηκαν. Τώρα υπάρχει ψηφισμένος και από το Δημοτικό Συμβούλιο Προϋπολογισμός, ο Νόμος θα πάρει ΦΕΚ, το Δ.Σ. της Επιχείρησης θα πρέπει να δει το αιτιολογημένο αίτημα για κάλυψη του οικονομικού ανοίγματος της προς το Δημοτικό Συμβούλιο και όλα μπορούν να πάρουν τον δρόμο τους. Πριν απ' όλα πρέπει να πάρει το δρόμο της η πλήρη αποπληρωμή των εργαζομένων, η αποκατάσταση της νομιμότητας και της τάξης στην οικονομική ιδιαίτερα λειτουργία της ΔΗΚΕΠΑ.
Τώρα ο κύριος Τζανής θα πρέπει να πάρει τις ευθύνες του.
Οι προβολείς πέφτουν όλοι σ' αυτόν. Δεν μπορεί πια να ρίχνει τις ευθύνες από εδώ και από κει.
Πρέπει να αποσαφηνίσει το σχέδιό του για την διάσωση της Επιχείρησης, ξεκινώντας από την παρουσίαση ενός ρεαλιστικού και δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος αντιμετώπισης του χρέους της. Δεν μπορεί να μένουν άλλο απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, όπως έγινε και στις μέρες του Πάσχα παρά τις δεσμεύσεις του Δημάρχου. Φαντάζομαι πως μπορεί. Άλλωστε ο ίδιος ενημερώνει τους τελευταίους μήνες τους δημότες ότι "κατάφερε" να κάνει τον Δήμο να έχει πλεόνασμα.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (4-4-2012) και τα όσα διαδραματίστηκαν σ' αυτή, αποτέλεσαν "την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι". Επιβεβαίωσαν μια πορεία υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου και των λειτουργιών του. Ανέδειξαν μια άσχημη, αντιδημοκρατική αντίληψη της Διοίκησης του Δήμου, απέναντι στο κορυφαίο θεσμικό συλλογικό όργανο του Δήμου.
Μόνο χθες :
  1. Η προσδιορισθείσα για τις 17.30μμ Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε μετά από μια ώρα(!), λόγω της μη εμφάνισης συμβούλων της πλειοψηφίας η οποία άλλωστε διαθέτει 24 από τους 41 Δημοτικούς συμβούλους. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να διασφαλίζει από μόνη της την απαρτία. Αντί για αυτό, κατ' εξακολούθηση πηγαίνουμε οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης και περιμένουμε καρτερικά.    
  2.  Επί μια ώρα περίπου διαρκούσε η συζήτηση για το ποια επιπλέον θέματα θα μπουν για συζήτηση. Ήταν η πολλοστή φορά που στο όνομα του κατεπείγοντος η Διοίκηση του Δήμου αιφνιδιαστικά, απροετοίμαστα και πρόχειρα φέρνει θέματα που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη.,
  3.  Χθες για παράδειγμα έφερε αιφνιδιαστικά το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης για το Κέντρο Υγείας, ενώ επί 15 μήνες  δεν έχει έρθει το Κέντρο Υγείας ως θέμα για συζήτηση. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η Διοίκηση του Δήμου έχει αρνηθεί να φέρει για συζήτηση κορυφαία θέματα του Δήμου παρά τις προτάσεις μου, αλλά και τις προτάσεις και άλλων Δημοτικών Συμβούλων. Αναφέρω ενδεικτικά τις εξελίξεις με την ΔΕΗ, τις εξελίξεις με το Νεκροταφείο της Ανάστασης, το σχεδιαζόμενο από τον Δήμο Πειραιά Σκουπιδοεργοστάσιο στο Σχιστό, τα σχέδια για την περίφημη πίστα Φόρμουλα 1, την Ανάπλαση των Λιπασμάτων, τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει με την ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ.α.
Βλέποντας κάποιος αυτή την λίστα, απορεί, τι τέλος πάντων απασχολεί το Δημοτικό Συμβούλιο και ποιος ο λόγος που ο Δήμαρχος αρνείται να τα φέρει για συζήτηση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης, που καταρρέει, ήρθε για συζήτηση μετά από υπογραφές που μάζεψε η Αντιπολίτευση. Ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής συστηματικά αποφεύγει την συζήτηση για τα καυτά θέματα επικαλούμενος ότι πρώτα πρέπει να "ωριμάσουν"(!) και προτείνοντας στους Δημοτικούς Συμβούλους να... ενημερώνονται από το Ίντερνετ!
       4, Κατά την διάρκεια της Προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση, έλειπαν τόσο ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής, όσο και οι τέσσερις από τους έξι Αντιδημάρχους! Εν ολίγοις οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μετέφεραν αιτήματα πολιτών και γειτονιών και διατύπωναν ερωτήματα και δεν υπήρχε ουσιαστικά κανείς από την Δημοτική Αρχή στοιχειωδώς να απαντήσει.

Πρόκειται για απαράδεκτες συμπεριφορές που υποβαθμίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορεί να γίνονται πια αποδεκτές. Προσωπικά, χθες αποχώρησα συμβολικά από την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτυρόμενος για αυτά τα φαινόμενα. Καλώ τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να διασφαλίσουν την σωστή, εύρυθμη, δημοκρατική, θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρέπει να μπει ένα τέλος σ' όλα αυτά!