Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ « ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ»

                                ΠΡΟΣ  - Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας
-          Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
-          Δημοτικό  Συμβούλιο
                                Κερατσίνι, 3- 10- 2017

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ « ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ»

Επί ενάμισυ χρόνο ζητούσα και ζητάω την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την κατάσταση στην Διαδημοτική Επιχείρηση « ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε»  και την λήψη απόφασης για την λύση της λόγω υπερχρέωσης και αδιεξόδων της . Πάντα εισέπραττα την απάντηση  « Σιγά μην δεν κουβεντιάσουμε το θέμα» από τον Δήμαρχο και τελικά ακόμα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση . Ακόμα δεν έχω καταλάβει το γιατί.
Ακόμα συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί ο Δήμαρχος απέφευγε επί τόσους μήνες  την συζήτηση, ακόμα και τώρα που η Γενική Συνέλευση της εν λόγω Επιχείρησης αποφάσισε την εκκαθάρισή της. Ασφαλώς, πρόκειται για παρωδία διαδικασίας, αφού η απόφαση ελήφθη στις 23-9-2017 στην Τρίτη υποτίθεται σύγκλισή της και ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι τουλάχιστον στον Δήμο μας δεν ήταν επισήμως και με πρόσκληση ενημερωμένοι ούτε για την Τρίτη συνεδρίαση στις 23-9-2017, ούτε βέβαια για τις υποτιθέμενες δύο προηγούμενες στις 10-9 και  17-9. Προσωπικά ενημερώθηκα για την « Τρίτη» συνεδρίαση δύο μέρες πριν από άνθρωπο που αυτή την στιγμή δεν διαδραματίζει κανένα επίσημο θεσμικό ρόλο.
Στο ερώτημα γιατί δεν πήραμε προσκλήσεις , ο Πρόεδρος της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ Α.Ε , Δήμαρχος Περάματος κ. Γ. Λαγουδάκης με ενημέρωσε ότι οι προσκλήσεις έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και ότι επειδή η  κατάσταση της Επιχείρησης δεν επέτρεπε την οργάνωση αποστολής φακέλων με της προσκλήσεις και τα κατάλληλα εισηγητικά , πρωτοκολλήθηκαν αυτά σε κάθε Δήμο. Εδώ ακριβώς τίθεται και το ερώτημα. Γιατί ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Δασκαλάκης  που τυγχάνει να είναι και Διευθύνων Σύμβουλος δεν φρόντισαν να πάρουμε όλοι έγκαιρα τις προσκλήσεις. Φυσικά, ούτε πήρα απάντηση στην Γενική Συνέλευση ,ούτε και θεωρώ ότι θα πάρω. Φαίνεται ότι για κάποιους είναι όλα πια φυσιολογικά . Οφείλω πάντως να θυμίσω, ότι διαχρονικά και επί όλων των Δημοτικών Αρχών και Διοικήσεων της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ Α.Ε οι σύμβουλοι παίρναμε ΠΑΝΤΑ και έγκαιρα προσκλήσεις και εισηγητικά .Φαίνεται πως τώρα που διοικεί τον Δήμο η παράταξη της δημοκρατίας και της διαφάνειας αυτά δεν θεωρούνται απαραίτητα
Εν πάσει περιπτώσει, η Συνέλευση αποφάσισε να κινηθούν διαδικασίες εκκαθάρισης. Ξεκαθαρίζω ότι τόσο εγώ, όσο και επτά δημοτικοί σύμβουλοι που μου εμπιστεύτηκαν την εξουσιοδότηση τους  ψηφίσαμε ότι τασσόμαστε υπέρ της λύσης της Επιχείρησης αφού προηγουμένως συνεδριάσουν τα Δημοτικά Συμβούλια και εκφράσουν άποψη. Όπως με πολιτική απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων  δημιουργήθηκε η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ, με πολιτική απόφαση θα έπρεπε και να λυθεί. Ασφαλώς, όλοι οι άλλοι βιάζονταν . Ακόμα και αυτοί που επί ενάμισυ χρόνο αρνούνται την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο   !
Προτείνω έστω και τώρα , έστω και μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν, να συγκλιθεί Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την πλήρη ενημέρωση για την πορεία της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ .Και μιας και ο Δήμαρχος είπε ότι και βέβαια θα γίνει και ότι έχει να πει πολλά , τον καλώ να κάνει απολογσμό και των χρόνων που είναι αυτός στην Διοίκηση και να μας δώσει τον πλήρη οικονομικό απολογισμό για τις αναθέσεις που δόθηκαν στην Επιχείρηση από 1-9- 2015 μέχρι και σήμερα .



                                                      Ζαχαρίας Ζούπης