Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Αξίζει στην χώρα μια καλύτερη Κυβέρνηση, ένα καλύτερο Κράτος


Χρειάστηκαν λίγες ώρες για την παταγώδη αποτυχία της Πολιτείας να να αντιμετωπίσει την φονική πυρκαγιά που οδήγησε στην απώλεια δεκάδων νεκρών.  Λόγω ολιγωριών, ανικανότητας και ασχετοσύνης των υπευθύνων αυτή την στιγμή θρηνούμε δεκάδες θύματα και μια κοινωνία ολόκληρη αισθάνεται σοκαρισμένη, ανασφαλής, προβληματισμένη για ένα ανίκανο Κράτος που της κοστίζει κοντά 80 δις. ευρώ τον χρόνο, οργισμένη για μια Κυβέρνηση ανίκανη, μαθημένη να χειρίζεται τα πάντα με επικοινωνία, που σ΄αυτη την περίπτωση έδειξε και απίστευτο κυνισμό, υποκρισία, θράσος. Είναι μια Κυβέρνηση που ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν εκλογές έχει ήδη πεθάνει βυθισμένη στην ανυποληψία και τον θεατρινισμό.
 Αυτή η Κυβέρνηση έχει ήδη καταρρεύσει πολιτικά, διαχειριστικά και ηθικά. Φαντάζει σαν μια παρέα από δήθεν, δήθεν αριστερούς, δήθεν  κυβερνώντες την χώρα, δήθεν ευαίσθητους , δήθεν οικολόγους, δήθεν υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνία. Μια Κυβέρνηση που δεν βρίσκει λάθη στην διαχείριση αυτής της τραγωδίας(!) , που δεν έχει βρει την ανθρωπιά να πει μια συγγνώμη ακόμα, που έκρυβε ακόμα και τον αριθμό των αγνοουμένων μια βδομάδα, που ακόμα δεν μας επιτρέπει να μάθουμε ποιος πήρε την κρίσιμη απόφαση να μην γίνει εκκένωση παρά την αντίθετη εισήγηση της Πυροσβεστικής, που αδυνατεί να πει την αλήθεια..
 Αυτή την Κυβέρνηση θα την κυνηγούν πάντα οι εικόνες πάντα των περίπου 100 ανθρώπων που καίγονταν παρατημένοι και αβοήθητοι. Θα την κυνηγάνε όμως και  τουλάχιστον τρεις στιγμές της μνημείο θεατρινισμού και εμπαιγμού μιας ολόκληρης χώρας. Η πρώτη είναι η σύσκεψη εκείνη την Δευτέρα του θανάτου όπου ένας φοβισμένος Πρωθυπουργός μαζί με το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και όλες τις Αρχές παρίσταναν πως συζητούν τι θα κάνουν για την πυρκαγιά, ενώ αυτή είχε σβήσει, όλοι γνώριζαν ότι υπάρχουν νεκροί και είχαν παραγγελθεί μέχρι και οι πρώτοι σάκοι για τα θύματα. Η δεύτερη είναι η περίφημη Συνέντευξη Τύπου  Τόσκα- Τζανακόπουλου- Αρχηγού της Πυροσβεστικής όπου και οι τρεις μας είπαν ότι δεν έγιναν βασικα λάθη αφήνοντας όλους μας αποσβολωμένους για την απανθρωπιά τους. Η τρίτη είναι η ψευτοσυνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου ο « μέγας αρχηγός » πήρε ηρωικά την πολιτική ευθύνη. Χωρίς καμία συγγνώμη, καμία συγκεκριμένη ανάληψη ευθύνης, καμία παραίτηση. Σ΄αυτές και η επίσκεψη του Π. Καμένου στα καμένα που κατέληξε να κατηγορήσει πληγέντες ως μη γνωρίζοντες την πραγματικότητα!
Αυτά είναι τα πεπραγμένα της αριστερής Κυβέρνησή μας. Όσοι είχαν αμφιβολίες , πείστηκαν: Είναι μια Κυβέρνηση βυθισμένη στην ανικανότητα, το ψέμα και την ανυποληψία. Αξίζει στην χώρα μια καλύτερη Κυβέρνηση, ένα καλύτερο Κράτος.