Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΥΟ " ΣΥΜΒΟΛΑ " ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΥΟ " ΣΥΜΒΟΛΑ " ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

                                                Του Ζαχαρία Ζούπη , Πολιτικού Αναλυτή

Μπορούμε πάντως να πορευόμαστε δίχως φόβο . Μπορεί το πολιτικό σύστημα να αμφισβητείται έντονα , η δικαιοσύνη να μην πολυπείθει και τα Μ.Μ.Ε να θεωρούνται στημένα .
Υπάρχει όμως ελπίδα γι ' αυτή την χώρα και αυτό το οφείλουμε σε δύο ξεχωριστές παρουσίες που μπορούμε να στηριχτούμε πάνω τους .Και οι δύο είναι αγωνιστές ,ασυμβίβαστοι και " δεν καταλαβαίνουν " .Ευτυχώς και είχα αρχίσει να χάνω την εθνική αυτοπεποίθησή μου .

Ο ένας είναι ο εκλεκτός του Προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά , ο Θύμιος Λυμπερόπουλος , ο επιλεγόμενος " Θύμιος " , όπως αρμόζει σε ενα λαικό θρύλο . Δίνει την μάχη να μην απελευθερωθούν οι άδειες ΤΑΧΙ , το οποίο σημαίνει ότι αν ένας πολίτης θέλει να αποκτήσει άδεια πρέπει να δώσει 200.000 ευρώ " μαύρα " μέσω των μαντράδων που αποτελούν με την σειρά τους ισχυρό μονοπώλιο . Για να υπερασπίσει αυτές τις ευγενείς ιδέες του , διέλυσε τον τουρισμό και την Ελληνική οικονομία το Καλοκαίρι . Δεν τον σταματάει όμως τίποτα . Τώρα στοχοποιεί βουλευτές και απειλεί ότι " όσοι ψηφίσουν τον Νόμο Ραγκούση δεν θα καταφέρουν να βγουν από την Βουλή " ! Είναι άξιος της εμπιστοσύνης και του θαυμασμού μας και θα έλεγα ότι θα ήταν κρίμα να μην κατέχει περίοπτη θέση στην νέα Βουλή. Είναι άλλωστε αναπληρωτής Γραμματέας του τομέα Μεταφορών της Ν.Δ .

Ο άλλος είναι ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , ο πολύ " αριστερός " και πολύ σκληρός για να λυγίσει κύριος Φωτόπουλος .Τέκνο του πολύ βαθιού ΠΑΣΟΚ τιμωρεί αλύπητα όποιον τολμήσει να " πειράξει " την ΔΕΗ , την ΔΕΗ του.Δεν αναγνωρίζει Κυβερνήσεις , Υπουργούς και Προέδρους .'Αλλωστε η ΔΕΗ σχεδόν του ανήκει , σ'αυτόν και τους σκληροτράχηλους συνδικαλιστές συνεργάτες του ..Γι 'αυτό , αν και βροντοφωνάζει το σύνθημα " Συνδικάτα ταξικά και όχι ρεφορμιστικά " , δυσκολεύεται να εξηγήσει το περίεργο γεγονός ότι η ασυμβίβαστη Ομοσπονδία της οποίας ηγείται , χρηματοδοτείται γεναιόδωρα από την Επιχείρηση ! Περίεργο Συνδικάτο κι ' αυτό .Νχρηματοδοτείται με πάνω από 100 εκατομ.ευρώ μέσα σε δέκα χρόνια από την ΔΕΗ , δηλαδή με τα λεφτά μας , για να οργανώνει Συνέδριο , ταξίδια και κατασκηνώσεις .Είπαμε όμως .Η ΔΕΗ σχεδόν του ανήκει. Κάποτε απειλούσε ότι αν περάσει κι 'αλλο ποσοστό της Εταιρείας σε ιδιώτες , τότε θα βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι ! Τώρα καθοπρίζει και το καθηκοντολόγιο των εργαζομένων της ΔΕΗ ." Δεν εισπράτουμε τον νέο φόρο για τα ακίνητα " τονίζει , μέσα σε ένα ρεσιτάλ λαικισμού και μια προφανή προσπάθεια " να ρεφάρει " από την αρνητική άποψη της κοινής γνώμης . 

Ευτυχώς λοιπόν υπάρχουν αυτά τα δύο σύμβολα του αγώνα .Συγγνώμη βέβαια που δανείστηκα τα ονόματά τους , γιατί υπάρχουν και άλλοι αγέρωχοι σ' αυτή την χώρα .'Οπως και να το κάνουμε όμως . αυτοί έχουν ξεχωρίσει . Για να μας θυμίζουν πως κυβερνάται η χώρα μεταπολιτευτικά . Για να μην λησμονήσουμε ποιοί διοικούσαν και διοικούν .Για να περιγράφουν την τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης .Για να μας κάνουν αντιληπτό ότι κόμματα , συνδικαλιστικό κίνημα και άλλοι κατέστησαν όμηρο μια χώρα και την οδήγησαν στον γκρεμό .Επιπλέον, για να μας βοηθήσουν να βγάλουμε ένα απλό συμπέρασμα .Για να προχωρήσουμε , πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά .Για να υπάρχει μέλλον , πρέπει να ξεπεράσουμε αυτές τις παθογένειες που δεν υπάρχουν σε κανένα πολιτισμένο Κράτος του πλανήτη. Να βάλουμε τέλος στα ψευτοιδολογήματα που με την επίκληση " αριστερών " κορώνων έχουν ως στόχο να παραμείνουν άθικτα τα προκλητικά προνόμια συγκεκριμένων συντεχνιών , κοινωνικών ομάδων και δυνάμεων .

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε με μια " καυτή πατάτα" στα χέρια πριν δύο χρόνια. 'Ετσι ο κύριος Καραμανλής περνάει όμορφα κά[που εκεί στην Ραφήνα , ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου " τα ακούει " από όλους .Αυτή είναι η Ελλάδα .Αυτή η Ελλάδα όμως πρέπει να επιβιώσει , να σταθεί στα πόδια της και αυτό προυποθέτει ότι θα αλλάξουν τα πάντα. Για τους ψευτοτσαμπουκάδες υπάρχει ο Αλέξης Τσίπρας .Για τον σοσιαλισμό ( σαν αυτόν των πρώην ανατολικών χωρών ) έχουμε την Αλέκα Παπαρήγα .Για ένα ψεύτικο συνδικαλισμό καλά οργανωμένων και προνομιούχων συνδικαλιστών έχουμε τους Θύμιους. Την Κυβέρνηση την έχουμε για να κυβερνάει , για να προχωρ΄σει δίχως συμβιβασμούς σε ότι είναι απαραίτητο για να σωθεί η Ελλάδα και για να μην παραδώσουμε καμένη γη στα παιδιά μας .
Ας ξεχωρίσουν λοιπόν οι ρόλοι .
Η κρίση είναι ευκαιρία..........
Ελπίζω , όχι για πισωγύρισμα........


                                                                           zzoupis@ath.forthnet.gr