Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΖΑΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ,Συνέντευξη Δημοτ.Συμβούλου -π.Αντιδημάρχου Ζαχαρία Ζούπη στην εφημερίδα " RAPORTO "

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ,π.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ 


Ολοκληρώνονται εννέα μήνες θητείας του νέου Δημάρχου Λουκά Τζανή και ήδη εμφανίζεται σημαντική πολιτική ΄ένταση 

Δυστυχώς δεν θα μπορούσε να είναι αλλοιώς .Ο κ. Τζανής  " σήκωσε " τις σημαίες της ανανέωσης  , της σύγκρουσης με το κομματικό κατεστημένο , της διαφάνειας και της αξιοκρατίας .Τελικά εκλέχτηκε ως  επικεφαλής ενός τρομακτικά ανομοιογενούς Συνδυασμού , με την συμμετοχή και την στήριξη βασικών εκπροσώπων του κομματικού κατεστημένου και υποσχόμενους στους πάντες τα πάντα.Δέσμιος των υποσχέσεων και των εσωπαραταξιακών ισορροπιών , πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα ,δίχως σαφείς προτεραιότητες , στηριγμένος σε επικοινωνιακά τρυκ - πυροτεχνήματα και σε εκατοντάδες διορισμούς " διαφόρων τύπων " που ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Γιάννης Τσούτσας  κατάγγειλε ως παράνομες ( ! ) , υπερχρεώνοντας τον Δήμο και υποθηκεύοντας τις προοπτικές του .
Διαλύει τον υπηρεσιακό ιστό στηριμένος σε συμβούλους και σε " εθελοντές " ( ! ) που παράτυπα έχουν κατακλείσει τον Δήμο ως εργαζόμενοι και υποτίθεται ότι δεν πληρώνονται . Η αλλαζονεία του Δημάρχου , ο ερασιτεχνισμός του επιτελείου τουκαι η προχειρότητα των κινήσεων εχουν βάλει τον Δήμο σε δύσκολη θέση . Σ' αυτά προσθέστε και την ελλειψη ενοποιητικής ουσίας , πλην της νομής της εξουσίας ,των διαφορετικών ομάδων που ήδη έχει οδηγήσει σε μια παραίτηση - ξεπαραίτηση και στην παραίτηση του Προέδρου του Δ.Σ.

Μιλήσατε για επικοινωνιακά τρυκ.Μπορείτε να είστε πιο συγκεκριμένος ?

Θυμάστε την περίφημη " κατάληψη του ΟΛΠ " ενάντια στο cart terminal ?  Την έκανε για 2-3 ώρες , φώναξε κανένα κανάλι  και το cart terminal λειτουργεί κανονικότατα χωρίς να βγάζει άχνα.
'Εχετε ακούσει για το " ελαφρύ  " μετρό που θα φτάσει στο Κερατσίνι ? Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί , πληροφορούμαστε τα πάντα από τις τοπικές εφημερίδες ,ενώ η ΜΕΤΡΟ Α.Ε έχει κάνει σαφές ότι τουλάχιστον για πέντε χρόνια σταματάει οποιαδήποτε επέκταση ! 'Εχετε ακούσει για την πετρίφημη πίστα FORMULA ? Το Δημοτ.Συμβούλιο δεν γνωρίζει τίποτα ,δεν έχει διατυπώσει άποψη , δεν καλεστήκαμε καν στην Συνέντευξη Τύπου που έγινε ,ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν γνωρίζουν τίποτα .Μιλάμε για πυροτεχνήματα και ψευτοεπικοινωνιακά παιχνιδάκια που θα του γυρίσουν μπούμερανγκ .Ο χρόνος περνάει και οι πολίτες θα συγκρίνουν τις υποσχέσεις και τι έγινε.Τότε όλα αυτά θα προκαλούν τον γέλωτα .'Οπως ήδη έχει γίνει ανέκδοτο η προεκλογική δέσμευσή του για την υπογειοποίηση της Γρ.Λαμπράκη.

Συχνά έχετε κατηγορήσει τον Δήμαρχο για συμπεριφορά Καίσαρα.Δεν είναι χοντρή κουβέντα ?

Κοιτάξτε .'Εχω θέσει για παράδειγμα πολλές φορές θέματα για ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις συζητήσεις που έχει κάνει ο Δήμαρχος με μια σειρά φορείς,όπως η ΔΕΗ , η ΜΕΤΡΟ Α.Ε κ.α.Αρνείται  ! Του έχω ζητήσει να συζητήσει το Δ.Σ για προτάσεις και " κατακτήσεις " που λανσάρει ( όρια πόλης , πίστα FORMULA , ελαφρύ μετρό κ.α ) . Αρνείται  ! Του έχω ζητήσει , βάσει του άρθρου 72 του " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ " να κάνει τρίμηνους οικονομικούς απολογισμούς .Μέχρι πρόσφατα αρνιόταν. Πρόσφατα είπε στο Σωματείο εργαζομένων του Δήμου ότι δεν ξανασυζητάει μαζί τους γιατί...διαφωνούν μαζί του ! Φέρεται υποτιμητικά σε στελάχη του Δήμου και σε πρώην Δημάρχους .Θα μπορούσα να σας μιλάω για ώρες .Ξεχάσατε ότι φώναξαν " φουσκωτούς " στην συζήτηση στο Δημοτικού Συμβούλιου για το LIDL ?

Και τι βλέπετε ? Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει ?

Είναι φανερό ότι χρειάζονται άμεσες υπερβατικές πρωτοβουλίες για την συγκρότηση ενός πολύχρωμου Μετώπου Ευθύνης για το μέλλον του Δήμου και την δημιουργία ενός πολυτασικού , ισχυρού αντιπολιτευτικού πόλου πέρα από κομματικές ,πολιτικές ,ιδεολογικές ,σημερινές παραταξιακές διαφορές που θα μπορεί να σταματάει καταστροφικές επιλογές για την πόλη και θα δημιουργεί τους όρους και τιος προυποθέσεις αλλαγής στις επόμενες εκλογές .Αυτό απαιτεί αλλαγές , συννενοήσεις και συγκλίσεις ,συσπείρωση δυνάμεων στην βάση συγκεκριμένων επιλογών για την πόλη, ενωτική δράση ανθρώπων με γνώση και διάθεση προσφοράς .
Σ'αυτή την κατεύθυνση θα εργαστώ προσωπικά . Να ξέρετε ,ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ ενδιαφέρον στην πόλη μας...........