Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Ανήμερα των Φώτων, ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής παρουσίασε τον πλούσιο-όπως χαρακτήρισε ο ίδιος- Απολογισμό, στην εκδήλωση του Δήμου για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ήταν ένας Απολογισμός φτωχός, μίζερος με ανύπαρκτα τα ουσιαστικά βήματα για την προώθηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα της πόλης, δίχως αρχή-μέση και τέλος, δίχως προτεραιότητες!
Ορισμένες παρατηρήσεις:
  1. Ο Δήμαρχος δεν είπε ούτε μια κουβέντα για κορυφαία για την πόλη θέματα, όπως η Ανάπλαση των Λιπασμάτων και η ΔΕΗ. Δεν αναφέρθηκε καθόλου σε μεγάλες εκκρεμότητες όπως η αξιοποίηση της ΝΑΦΘΑ και του χώρου του πρώην Εργοστασίου του Καχραμάνογλου ή το υπόγειο Πάρκινγκ στης Πλατείας Κύπρου. Προφανώς δεν είχε τίποτα να πει....
  2. Μέσα στην πανθομολογούμενη ανυπαρξία έργου που υπάρχει, επιστράτευσε ως έργα -άκουσον, άκουσον- την χρέωση εντεταλμένων συμβούλων για τις Ενορίες (!) ή την ένταξη των ΚΑΠΗ στον Δήμο (που το προβλέπει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ). Φτώχεια και των γονέων δηλαδή...
  3. Ο Δήμαρχος δεν βρήκε να πει τίποτα για την δραματική οικονομική κατάσταση του Δήμου που έχει ξεφύγει έξω από κάθε όριο, όπως και για την πορεία της Δημοτικής Επιχείρησης που οδηγείται στο κλείσιμο χωρίς ως Δήμαρχος να παίρνει κάποια πρωτοβουλία, κάποια μέτρα. προφανώς δεν τα θεωρεί σοβαρά θέματα.
  4. Ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες ξεκινάει η οικοδόμηση του Κέντρου Υγείας όταν είναι σ' όλους γνωστό, ότι το έργο καρκινοβατεί και πονοκεφαλιάζουν στην Περιφέρεια, για το αν και πως μπορούν να σώσουν το έργο.
  5. Κατάγγειλε τον "εργασιακό μεσαίωνα" και εμφάνισε μια επιφανειακή, ψεύτικη, αριστερή ρητορεία, όταν όλοι ξέρουν για τους δήθεν εθελοντές, για τις απαράδεκτες συμβάσεις που βάζει κάποιους να υπογράψουν, για την μη πληρωμή δεκάδων εργαζομένων. Έχει η υποκρισία τα όριά της.....
  6. Ανακάλυψε ότι δέχεται... λυσσαλέο πόλεμο (!) από το κομματικό κατεστημένο της πόλης, θεωρώντας προφανώς ότι μιλάει σε δημότες από άλλη περιοχή. Όλοι γνωρίζουν πια στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ τον στήριξαν στην τελική ευθεία και του έδωσαν την νίκη. Ποιοι είναι λοιπόν το κομματικό κατεστημένο; Που τον είδε τον πόλεμο; Δεν μας λέει καλύτερα πόσα έχει δώσει για προβολή μέσω εφημερίδων; Ας είναι και λίγο ειλικρινής.
  7. Με περισσό πολιτικό θράσος μίλησε για... Διαφάνεια! Θα ήταν καλύτερα να μας πει πως διακινείται το χρήμα για την πληρωμή των "εθελοντών". Για την πληρωμή σε προαύλια. Για τις υποθέσεις που ήδη βρίσκονται στον εισαγγελέα. Για τις περίφημες "αναθέσεις κατάρτισης προτάσεων". Για την κατάργηση του πρώτου διαγωνισμού για την "Πράσινη Πόλη" λόγω... μεγάλων εκπτώσεων! Ας αφήσει ο κ. Τζανής τα μαθήματα της διαφάνειας. Δεν του ταιριάζουν.
  8. Διακήρυξε ότι στον χρόνο που πέρασε έκλεισε την "οικονομική και ηθική τρύπα"! Πρόκειται τουλάχιστον για στοιχείο αστειότητας. Λίγες μέρες πριν δεν απάντησε στην απλή ερώτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο: "Πόσο ήταν το χρέος του Δήμου 31/12/2010 και πόσο είναι σήμερα". Δεν ήταν σε θέση να απαντήσει! Πως ξέρει ότι έκλεισε κιόλας την τρύπα; Κοροϊδεύει τον κόσμο. Έτσι απλά.....
Αυτές είναι κάποιες απλές παρατηρήσεις για την ομιλία του Δημάρχου.
Θα μπορούσε κάποιος να σχολιάσει πολλά. Δεν έχει νόημα. Το μήνυμα ήταν για άλλη μια φορά σαφές, όπως και η εικόνα που εμφανίστηκε. Ο κ. Τζανής έχει πλήρη αδυναμία να διοικήσει τον Δήμο μέσα σ' αυτή την δύσκολη συγκυρία. Παραπαίει, δεν συνειδητοποιεί τους κινδύνους ιδιαίτερα από την οικονομική κατάσταση του Δήμου, αλλά δεν ακούει κανέναν, φέρεται ως "Καίσαρας". Πορεύεται δίχως αξιολόγηση της δράσης, δίχως προτεραιότητες.
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα.