Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΤΗΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΖΑΝΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ

Σκέψεις μετά την συνεδρίαση ενός ακόμα απογοητευτικού Δημοτικού Συμβουλίου (29-2 - 2012)

Χθες θεωρητικά θα είχαμε μία μάλλον ανιαρή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .Τα θέματα ήταν απλά , υπηρεσιακά και τίποτα δεν προιδέαζε τι θα επακολουθήσει . 'Ισως γι' αυτό ο φίλος και στέλεχος της " ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ " Γ.Τσιρίδης να σκέφτηκε να μοιράσει 'ενα σημείωμα που εν ολίγοις τόνιζε την ανάγκη συναινέσεων , συζητήσεων ουσίας και αποφυγής γενικών κραυγών στον πολιτικό διάλογο . Σωστά και ιδιαίτερα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης θα σημείωνα. Σωστά , αν στο τιμόνι του Δήμου δεν υπάρχει η προσωποποίηση της αδυναμίας , της ανεπάρκειας , της λατρείας της επικοινωνίας σε βάρος της ουσίας και του κενού λόγου .Σωστά αν δεν 'εχεις να κάνεις με μια Δημοτική Αρχή που φλερτάρει μόνιμα με την αλλαζονεία , τον ξερολισμό , την πολιτική κουτοπονηριά . Δυστυχώς όλα αυτά φάνηκαν χθες .


Χθες θα ψηφίζαμε για την θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί ο Περιφερειάρχης θεώρησε 'ακυρη την εκλογή του Κώστα Κούβαρη λίγο καιρό πριν , με το σκεπτικό ότι δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων.Το θέμα ήταν απλό , αφού ο " Καλλικράτης " προβλέπει ότι την θέση αυτή την δικαιούται εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης και δεν υπήρχε άλλος να την διεκδικεί .Υπό μία προυπόθεση βέβαια .Ότι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ θα στήριζε μερικώς έστω την υποψηφιότητα.Αυτό είναι άλλωστε και το πνεύμα του Νομοθέτη που φανταζόταν - κακώς κατά την γνώμη μου - ότι στους Δήμους δεν υπάρχουν Τζανήδες .Έλα όμως που δυστυχώς υπάρχουν...Έτσι , χθες χάσαμε δύο ώρες , κάναμε και τις τρεις ψηφοφορίες που προβλέπονται ,αλλά ο Κώστας Κούβαρης δεν ξεπερνούσε τους 15 ψήφους .Βέβαια , οι ψήφοι αυτοί αρκούσαν γιατί ψήφισαν 29 και εμφανιζόταν ότι ψήφισαν 31 ! Πράγματι , όταν συγκροτήθηκε το Σώμα , παρόντες ήταν 31. Ωστόσο , όταν ξεκίνησαν οι ψηφοφορίες παρόντες ήταν 29.Ο Γιάννης Τσούτσας και ο Διονύσης Θεοχάρηξς δεν ήταν στην αίθουσα. Το είδαμε όλοι ,όσοι τουλάχιστον δεν είμαστε τυφλοί και παρακολουθούμε την διαδικασία. Επίσης , στην ψηφοφορία δεν υπήρχαν ψηφοσυλλέκτες . Το αποτέλεσμα ? Να μην εκλεγεί ο εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης και να διορίσει ο Δήμαρχος Γραμματέα τον Γιάννη Τσούτσα , ως πρώτο σε ψήφους .Αυτός ... αρνήθηκε ( ! ) και έτσι την θέση κατέλαβε η συμπαθεστάτη Άννα - Μαρία Δασκαλάκη .


Καταλαβαίνετε με τι ασχολείται η Δημοτική Αρχή .Θα έλεγα ότι σιγά τα ωά . Γιατί σιγά μην περιμένει ο Κώστας Κούβαρης την θέση του Γραμματέα για να κάνει Αντιπολίτευση .Αυτό που μένει από το όλο περιστατικό είναι η νοσηρή , στενή ,κουτοπόνηρη αντίληψη του κυρίου Τζανή και κάποιων που τον βοηθούν να καταστρώσει αυτά τα " ευφυή " σχέδια .Βέβαια πρόκειται για πολιτικές ανοησίες και δείγμα μικροκομματισμού πολύ περασμένων δεκαετιών . Αν προσφύγει ο Κούβαρης και διακαιωθεί ,θα υπάρχει πρόβλημα με όλες τις αποφάσεις που έχουν λήφθεί στο μεσοδιάστημα.


Όμως αυτό ήταν η αρχή . Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κύριος Τζανής και ανακοίνωσε μια " φοβερή " απόφασή του , που την παρουσίασε ως....καινοτόμα πρωτοβουλία του .Ανακοίνωσε ότι θα γίνει Λογιστικός - Διαχειριστικός έλεγχος στις Επιχειρήσεις για το 2011 , γιατί είναι λάτρης της διαφάνειας . Αγνοούσε η έκανε ότι αγνοεί ότι αυτοί οι έλεγχοι είναι υποχρεωτικοί και ότι έχουν γίνει για όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχουν Επιχειρήσεις. Και όχι μόνο αυτό .Έχει καθυστερήσει κιόλας .Έπρεπε να έχει δρομολογηθεί έλεγχος από τον Δεκέμβριο με απόφαση του Δ.Σ της Επιχείρησης , το οποίο κανα δίμηνο δεν συγκαλείται ! Εν ολίγοις μιλάμε για την απόλυτη κοροιδία . Κοροιδία που την συμπλήρωσε ο κ.Κώστας Χρονόπουλος που έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για την τόλμη του ( ! ) και μάλιστα έκανε έκκληση να κάνει ρύθμιση με το ΙΚΑ για τις οφειλές των Επιχειρήσεων ! Έκανε εν ολίγοις έκκληση για το αυτονόητο .Τι εννοούσε ο ποιητής ? Αυτό που εννοούσε και ο " Καίσαρας " , όταν έλεγε ότι αν κάποιοι εκτεθούν πολιτικά από τον έλεγχο ,ας απολογηθούν στον λαό .Προφανώς και οι δύο απευθύνονταν στους δύο πρώην Προέδρους Επιχειρήσεων που όλοι ήξεραν ότι ήταν έτοιμοι να φύγουν από την παράταξη του Δημάρχου. Τόσο καλά . Δημοτικοί Σύμβουλοι όμηροι ρυθμίσεων και όχι μόνο. " Καθείστε καλά , γιατί άμα λάχει , σας ρίχνω και στα λιοντάρια " .Αυτό ήταν το μήνυμα.


Ααααααααααααααχ !!! Πως να μην κραυγασεις ...έλεος !!!!

Πως να μην φωνάξεις.....Θαυμάστε τους !!!!