Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣΈντονα έθεσε το θέμα της Οικονομικής λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης ο επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ",  Δημοτικός Σύμβουλος  Ζαχαρίας Ζούπης στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ. Το ίδιο θέμα άλλωστε είχε θέσει με σαφήνεια και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λίγες μέρες πριν.

Μίλησε ευθέως για λειτουργία στηριγμένη στην ροή "μαύρου χρήματος", αποσαφηνίζοντας ότι εννοεί πως όλες οι εισπράξεις της Επιχείρησης (από Καλλιτεχνικά Τμήματα, Γυμναστικές Ακαδημίες, Κολυμβητήριο, θερινούς κινηματογράφους), όπως και όλες οι πληρωμές γίνονται με άτυπο τρόπο που δεν προσιδιάζει στους στοιχειώδεις κανόνες του δημόσιου λογιστικού. Χαρακτήρισε επικίνδυνη και αδιαφανή αυτή την τακτική του προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ από τις αρχές του έτους Κυριάκου Θεοδωρακάκου, τακτική η οποία είναι σε γνώση και του Δημάρχου Λουκά Τζανή.

"Αυτό δεν είναι οικονομική λειτουργία. Είναι το Βασίλειο της αδιαφάνειας και του Μαύρου Χρήματος, της αυθαιρεσίας και του ετσιθελισμού" σημείωσε, χωρίς να πάρει καμμία απάντηση ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ. Καυτηρίασε δε το γεγονός, ότι δεν έχουν καλεστεί ακόμα οι Ορκωτοί Λογιστές για να κάνουν έλεγχο για τις χρήσεις του 2011, όπως συνέβαινε επί 20 χρόνια στις προϋπάρχουσες Δημοτικές Επιχειρήσεις. Ο Ζαχαρίας Ζούπης σημείωσε ότι αυτές οι καταστάσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και προανήγγειλε πρωτοβουλίες τόσο προς την πλευρά του Γ,Γ. της Περιφέρειας, όσο και τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.
"Δεν θα παρακολουθούμε απαθείς τα στελέχη της Διοίκησης να αλληλοκατηγορούνται για "περίεργες" πληρωμές" τόνισε και πρόσθεσε: "Δεν μπορεί δημόσια ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ να αναρωτιέται για το που πήγαν 800.000 ευρώ, ο Δήμαρχος να αφήνει υπονοούμενα για την διαχείριση από στελέχη και πρώην Πρόεδροι των Επιχειρήσεων να κατηγορούν τον Δήμαρχο για πληρωμές δραστηριοτήτων που καμμία σχέση δεν είχαν με την Δημοτική Επιχείρηση:"!

Ταυτόχρονα, ο Ζαχαρίας Ζούπης κατάθεσε στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ έγγραφο, στο οποίο ζητάει τα Πρακτικά των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. της, Πρακτικά που ποτέ δεν δόθηκαν(!), ενώ ζητάει μια σειρά στοιχεία.

Το πλήρες κείμενο του εγγράφου είναι το παρακάτω:

"Κύριε Πρόεδρε,

για ένα περίπου χρόνο που υφίσταται η ΔΗΚΕΠΑ, τα μέλη του Δ.Σ. δεν έχουν πάρει ποτέ Πρακτικά Συνεδρίασης του Δ.Σ.! Η κατάσταση αυτή αφορά βέβαια και το επτάμηνο που είστε εσείς Πρόεδρος.

Αιτούμαι να μου παραδοθούν σε μορφή τευχών όλα τα τεύχη των Πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ από την πρώτη συνεδρίαση μέχρι και σήμερα, εντός των επόμενων ημερών. 
Ταυτόχρονα και ξεχωριστά ζητάω να μου δοθούν τα Πρακτικά της Συνεδρίασης της 18ης Ιουλίου 2012.

Επίσης, ζητάω για την περίοδο της Προεδρία σας:
  1. Τα καθολικά αναλυτικά του Λογιστηρίου της ΔΗΚΕΠΑ από 1.1.2012 μέχρι σήμερα.
  2. Τα έσοδα από Πολιτιστικά, Αθλητ. Ακαδημίες, Κολυμβητήριο, κινηματογράφους και άλλες δραστηριότητες με βάση τα επίσημα παραστατικά.
  3. Το σύνολο των εξόδων της ΔΗΚΕΠΑ για το ίδιο διάστημα, ανά κατηγορία και με βάση τα επίσημα παραστατικά.
  4. Για το ποιες πληρωμές υπήρχαν εγκρίσεις Παρέδρου
  5. Αν υπήρχαν έσοδα υπό μορφή δανείων
  6. Τον Οικονομικό Απολογισμό των εκδηλώσεων "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ 2012" 
Παρακαλώ, όπως μου δοθούν τα στοιχεία αυτά άμεσα, μαζί με μια αναλυτική εικόνα των οφειλών της ΔΗΚΕΠΑ, ανά κατηγορία (οφειλές σε εργαζόμενους, οφειλές σε Εφορία, οφειλές σε ΙΚΑ και ασφαλιστικά ταμεία, οφειλές σε προμηθευτές κλπ).