Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ,ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ! ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ !

Ανοικτή καταγγελία Ζαχαρία Ζούπη επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ για θεσμικές εκτροπές

Δίχως άλλα σχόλια , το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλε ο Ζαχαρίας Ζούπης είναι το κάτωθι :

«Προς -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας
Κοινοποίηση : - Δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας
- Δημοτικό Συμβούλιο
Κερατσίνι , 30 -7 – 2013

Κυρία Πρόεδρε , 


Έκπληκτος ενημερώθηκα πριν λίγο ότι καλείτε σήμερα στις 8.30 μ.μ «έκτακτη » συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με θέματα που ήταν τα βασικά στην Ημερήσια Διάταξη της 32ης τακτικής Συνεδρίασης ( συγκεκριμένα τα θέματα 1,2,3,6 και 23 ) , η οποία αναβλήθηκε χθες λόγω έλλειψης απαρτίας ! Μάλιστα , έμαθα ότι θεωρείται ως η δεύτερη σύγκλιση της έκτακτης συνεδρίασης , αφού η πρώτη συγκλίθηκε – κατά την άποψή σας – χθες στις 9.15 μ.μ , μία ώρα μετά την αναβολή της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ είχαν φύγει δημοτικοί σύμβουλοι ! Όπως όλοι γνωρίζουν , η τακτική συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 7.30 μ.μ , η έλλειψη απαρτίας διαπιστώθηκε στις 8.20 μ.μ και στην συνέχεια το Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου ειδοποιούσε για έκτακτη συνεδρίαση στις 9.15 μ.μ ,ενώ είχαν αποχωρήσει σύμβουλοι και η Πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι η δεύτερη σύγκλιση της τακτικής συνεδρίασης θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα !


Πρόκειται για απαράδεκτη θεσμική απρέπεια, για παραβίαση κάθε πλαισίου λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου , κάθε έννοιας εκτάκτου όπως ο Κώδικας προβλέπει. Πρόκειται για επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς και τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβούλων. Η επιμονή σας σ΄αυτή την έξω από κάθε πλαίσιο λειτουργία ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε τελευταία ανάλυση , μπορείτε να συνεδριάζετε μόνοι σας και με εναλλαγή τακτικών και εκτάκτων συμβουλίων να παίρνετε τις αποφάσεις που θέλετε σε κάποια τρίτη συνεδρίαση Σε τελευταία ανάλυση , μπορείτε να συνεδριάσετε και λιγότεροι από τους απαιτούμενους όπως πέρυσι πράξατε στην περίφημη συνεδρίαση , οι καταγγελίες για την οποία ακόμα εκκρεμούν στην Δικαιοσύνη. Σε τελευταία ανάλυση , μην παιδεύεστε να καλείτε αύριο την δήθεν τρίτη έκτακτη συνεδρίαση .Αν αναβληθεί σήμερα στις 8.30 μμ , βάλτε τρίτη έκτακτη στις 10 μ.μ .Σας θεωρώ πια ικανούς για όλα 


Σας καλώ να αλλάξετε ρότα. Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν μπορούν και δεν θα γίνουν αποδεκτές . 


Σεβαστείτε τον Κώδικα ,τους Νόμους , τα πλαίσια λειτουργίας , τους Δημοτικούς Συμβούλους , τον εαυτό σας . Προσωπικά θα πράξω με την θεσμική μου ευθύνη .Αυτό νομίζω ότι πρέπει να πράξουν και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανεξαρτήτως παρατάξεων. Η μη ανοχή σε αυτές τις μεθοδεύσεις ,αποτελεί υποχρέωση και καθήκον.

Ζαχαρίας Ζούπης ,επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ »