Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Συνάντηση του επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ » - Υποψήφιου Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη με αντιπροσωπεία του ΔΑΣ Δραπετσώνας

Όπως είχε αναγγείλει στην πρόσφατη σύσκεψη με τα αθλητικά σωματεία , ο επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ » - Υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχαρίας Ζούπης ξεκίνησε τις συναντήσεις με τα αθλητικά σωματεία της πόλης , ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή ενημέρωση για τα προβλήματα των σωματείων και ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπισή τους.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον ΔΑΣ Δραπετσώνας . Συνοδευόμενος από τον Νίκο Παρασκευάκο συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του μεγαλύτερου σωματείου του Δήμου . 

Ο Ζαχαρίας Ζούπης σημείωσε ότι άμεσα θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Κίνησης για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού , κάτι που δεν μπορεί να αποτελεί εγκεφαλικό κατασκεύασμα η σύνολο δεσμεύσεων που δεν στηρίζονται πουθενά αλλά θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ανοικτού διαλόγου . Καυτηρίασε το τι έχει συμβεί αυτά τα δύο χρόνια και σ ΄αυτόν τον τομέα επί θητείας Λουκά Τζανή , εστιάζοντας στην καταστροφή των αθλητικών τμημάτων , στο κλείσιμο πάνω από ένα χρόνο του Κολυμβητηρίου , στην εγκατάλειψη των αθλητικών υποδομών του Δήμου , στην ρουσφετολογική στήριξη σωματείων σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη όλων των άλλων .Αποσαφήνισε δε , ότι όραμά του είναι το Κερατσίνι να αποτελέσει πρότυπο πόλο ανάπτυξης του αθλητισμού και του πολιτισμού . 

Στην συζήτηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου ήρθαν στην επιφάνεια μια σειρά αποκαλυπτικά στοιχεία . Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφέρθηκε πως από τα 370 κλειστά γυμναστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα , τέσσερα για την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θεωρούνται κλειστά και αυτά είναι ….του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ,λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων που όφειλε να εξασφαλίσει ο Δήμος ! Όπως τονίστηκε , ο ΔΑΣ ,ο μεγαλύτερος σύλλογος του ενιαίου Δήμου ( 9 τμήματα ,πάνω από 900 αθλητές και πάνω από 20 προπονητές ) έχει ουσιαστικά εγκαταλειφτεί . Αν και ο Δήμος συμμετέχει στο Δ.Σ του και μάλιστα ο Δήμαρχος είναι Αντιπρόεδρός του , δεν έχει καμία οικονομική στήριξη για πάνω από έξι χρόνια , ενώ οι εγκαταστάσεις των δύο κλειστών γυμναστηρίων που αναπτύσσει την δράση του έχουν παρατηθεί . « Νοιώθουμε σαν να είναι εναντίον μας ο Δήμος » τόνισαν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του ΔΑΣ . Στην συζήτηση αναφέρθησαν μια σειρά προτάσεις και ιδέες . 

Οι συναντήσεις συνεχίζονται….