Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ



Τελικά η επισήμανση της Υφυπουργού Παιδείας μάλιστα  παρακαλώ κ.  Σίας Αναγνωστοπούλου ότι « προτιμά τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στην Γαλλία και την Γερμανία» ( δες δολοφονίες από τζιχαντιστές ) είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτική. Είναι ανατριχιαστική και ενδεικτική για τον τρόπο που σκέφτεται ένα μεγάλο τουλάχιστον τμήμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης. Δηλαδή τι ήθελε να πει η « αριστερή » αξιωματούχος ; Ότι για να αποφύγουμε τέτοιες δράσεις ( δολοφονίες παρακαλώ )  ,καλό είναι να αφήσουμε χώρο για καταλήψεις όπου επιθυμούν μερικές δεκάδες δήθεν επαναστατών « υπό προστασία », να συνηθίσουμε να βλέπουμε βεβηλώσεις ναών , τραμπουκισμούς και να διαβάζουμε διαβαθμισμένα απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από sites γιαλαντζί αναρχικών ;Τόσο πολύ έχουν χάσει κάθε αίσθηση αυτοσυγκράτησης και της πραγματικότητας ;


Θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα ότι είναι ωραία κατάσταση και σεβασμός της νομιμότητας οι καταλήψεις δεκάδων ιδιόκτητων κτιρίων ,ίσως και για ένα διάστημα εγκαταλελειμένων , από όποιον θέλει , όποτε θέλει , όπως θέλει και για όποια χρήση θέλει , με την Πολιτεία να χειροκροτάει  και το κυβερνόν κόμμα να λέει « κάτω τα χέρια από τα παιδιά ; Και ποια είναι αυτά τα παιδιά ,τι σχέσεις έχουν με την σημερινή εξουσία  ; Σαφώς και αυτό εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό έσπευσε με άγχος να βγάλει ανακοίνωση διαφοροποίησης και στήριξης των καταλήψεων όταν ο κ. Τόσκας ανέλαβε να εκκενώσει τρία κτίρια. Γι αυτό και « δεν έτρεχε τίποτα » όταν δόθηκε το σύρμα να μαζευτούν ξαφνικά (;) από όλο τον πλανήτη στο Α.Π.Θ ,να το μετατρέψουν σε camp επαναστατικού τουρισμού ένα Πανεπιστήμιο, να προκαλέσουν ζημιές που θα πληρώσουμε ασφαλώς όλοι εμείς και στα διαλλείματα να πηγαίνουν στο Δημαρχείο της πόλης και να το καταστρέφουν ( αλήθεια δεν ήξεραν τίποτα από τα πριν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής ; )  . Γι αυτό και όλοι στην Κυβέρνηση κάνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που καμιά 20αριά κτίρια τελούν υπό κατάληψη , όπως κατήγγειλε και ο Δήμαρχος Αθηναίων και ασφαλώς δεν αναλαμβάνουν καμιά δράση . Γι αυτό δεν τους ενοχλεί ότι το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου τελεί υπό κατάληψη αλητών που όποτε έχουν όρεξη, βγαίνουν και καίνε και κανένα λεωφορείο . Γι αυτό και μετά τα γεγονότα στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ σιώπησε , οι αρμόδιοι Υπουργοί σφύριξαν αδιάφορα και η Κυβέρνηση τοποθετήθηκε δια « άποψης πηγών του Μαξίμου ».

Αυτή είναι η αλήθεια ,όπως αλήθεια είναι και οι προνομιακές σχέσεις ομάδων του  « αντιεξουσιαστικού χώρου » με την « δίνω τα πάντα για την εξουσία  » δήθεν Αριστερά .Απασχόλησε άλλωστε την δημοσιότητα λίγους μήνες πριν ο « διάλογος » ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους αυτού του χώρου για Νόμο που ετοιμαζόταν. Νομίζω ότι τώρα πια είναι το τελευταίο ιδεολογικό, πολιτικό άλλοθι κάποιων στον ΣΥΡΙΖΑ ,που αφού δέχτηκαν τα πάντα, αφού έφαγαν ένα δυνατό δικό τους Μνημόνιο, αφού κατάπιανε ένα δημοψήφισμα που ξεσαλώσανε πριν  για να μαζευτούν μετά με χαρακτηριστική πολιτική αναξιοπρέπεια ,αφού προσπαθούν να δικαιολογήσουν εκατοντάδες ψέματα βάθους πενταετίας τώρα πρέπει να δείξουν και κάποιο επαναστατηλίκι  .Όταν τα έχουν δώσει όλα, τότε ίσως θεωρούν ότι το να φλερτάρουν με καταλήψεις και τραμπουκισμούς ,εμφανίζονται και ολίγον αριστεροί. Κάτι σαν το τελευταίο φύλλο συκής . Πόσο γελασμένοι είναι…  Πόσο μακριά από το τι έρχεται ! Πόσο έχουν τυφλωθεί από την λατρεία της εξουσίας και δεν βλέπουν ούτε τον κίνδυνο να βρεθούν να απολογούνται για τυχόν παρόμοιες ενέργειες  η από την άλλη για πρωτοβουλίες αντιμετώπισης αυτής της παθογένειας της ελληνικής κοινωνίας  από ακροδεξιούς .Τι θα λένε τότε άραγε ; Ποια θα είναι η διαφορά ανάμεσα στους δήθεν αντιεξουσιαστές φίλους τους από τους ακροδεξιούς ;Τι θα κάνουν όμως αν η  κοινωνία και οι φορείς την εκφράζουν και την εκπροσωπούν αναλάβουν δράση ; Τι θα κάνουν και τι θα λένε αν για παράδειγμα οι μηνύσεις του Καμίνη οδηγήσουν σε δικαστικές αποφάσεις και δράσεις της Αστυνομίας για την εκκένωση όλων την καταλυμένων χώρων στην Αθήνα ; Πολύ περισσότερο τι θα κάνουν αν ο ΤΑΙΠΕΔ θελήσει να πουλήσει όσα καταλυμένα κτίρια υπάρχουν και είναι δημόσια περιουσία ;

Όμως  εν τέλει το κύριο θέμα της συγκυρίας δεν είναι οι καταλήψεις η οι συμπεριφορές  όσων θεωρούν ότι κάνουν μεγάλη επαναστατική πράξη ,αν μπουν σε μια εκκλησία και σπρώξουν η φτύσουν ένα ιερέα. Όλο αυτό το φαινόμενο θα αντιμετωπιστεί. Αν δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η παρδαλή Κυβέρνηση αριστεροακροδεξιών ,θα το κάνουν άλλοι .Αν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ φερθεί όπως και σήμερα , θα ξαναβρεθεί στον παλιό εκλογικά χώρο του , όπως άλλωστε και τώρα συρρικνώνεται μη μπορώντας ούτε να επανασυσπειρωθεί ,ούτε να διευρυνθεί προς το κέντρο .

Αν κάτι έχει αξία απ ΄όλα αυτά , είναι η αυτό - αποκάλυψη του περιθωριακού χαρακτήρα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά και η διοικητική αδυναμία του μέσα σε μια απίστευη ιδεοληψία . Με ολίγον  αταξία και καταλήψεις και πολύ μνημόνιο, πολλές μειώσεις στους συνταξιούχους , καταστροφή της οικονομίας , διεύρυνσης της φτώχειας , πολύ λαϊκισμό και άφθονα ψέματα , δεν οδηγείσαι πουθενά . Τα ξέρει αυτά ο νεαρός Πρωθυπουργός μας και για αυτό όσα πράττει αυτό το διάστημα οδηγούν σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού , αλλαγής ατζέντας. Ας σκεφτούμε τι πρόβαλε τον τελευταίο μήνα  : Αλλαγή εκλογικού Νόμου με την καθιέρωση της απλής αναλογικής που ούτε ο ίδιος δεν την πιστεύει, σχέδιο που δεν πέρασε   - Αλλαγή του Συντάγματος με την κατάθεση ασύνδετων ,δίχως νόημα και συχνά επικίνδυνων προτάσεων τις οποίες θα… συζητάμε μέχρι την Άνοιξη ! – Δήθεν μάχη με την διαπλοκή σε μια αντιδημοκρατική  προσπάθεια χτυπήματος του πλουραλισμού ενημέρωσης με Υπουργό σε ρόλο Καναλάρχη που θα οικοδομήσει την νέα διαπλοκή ,με διαδικασία πλειστηριασμού  που ενόχλησε ακόμα και τον ευρωβουλευτή του που μίλησε για τον κίνδυνο εμφάνισης « Εσκομπάρ » σε ρόλο ιδιοκτητών ΜΜΕ. Και βέβαια την ίδια ώρα εγκαίνεια αεροδρομίων που άλλοι έφτιαξαν και Νοσοκομείων που ακόμα λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας .

Θεωρώ ότι ματαιοπονεί ο Πρωθυπουργός  . Είναι η Οικονομία που θα καθορίσει τις εξελίξεις . Είναι η τσέπη εκατομμυρίων Ελλήνων που υποφέρει , το στραγγάλισμα των συνταξιούχων διανθισμένο με κυνική κοροϊδία , η απόγνωση ενός τεράστιου αριθμού ανέργων που δεν βλέπουν φως, η υπερφορολόγηση  που καταδικάζει χιλιάδες επιχειρήσεων  σε κλείσιμο που θα καθορίσουν τις εξελίξεις .Είναι τα μπιλιετάκια της Εφορίας και του ΕΝΦΙΑ , η εμπέδωση του τσεκουρώματος των συντάξεων που καθορίζουν τις εξελίξεις . Και εδώ δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει την ροή των πραγμάτων και των καταστάσεων που δημιουργούνται στους πολιτικούς συσχετισμούς. Μαζί δε μ αυτά η οργή από την ωμή ψευδολογία, από το πούλημα ελπίδας χωρίς αντίκρυσμα , από το άδειασμα της προσδοκίας για μια νέα αρχή .

Οι Έλληνες είναι απελπισμένοι και η Κυβέρνηση δεν το καταλαβαίνει. Ασχολείται με άλλα από αυτά που καίνε την κοινωνία και πάλι δεν πετυχαίνει τους στόχους που θέτει . Βρίσκεται σε φαύλο κύκλο , βιώνει την κατάρρευση ενός ολόκληρου αφηγήματος που υποσχόταν εύκολες λύσεις και επιστροφή στο επίπεδο ζωής πριν την Κρίση και μπροστά της έχει πολλές ανηφόρες ακόμα αφού μπροστά της έχει και μια δύσκολη αξιολόγηση.


Όραμα, πυξίδα πορείας ,φως ,ελπίδα , αλήθεια θέλουν οι Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ πια είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει την αξιοπιστία να τα εγγυηθεί . Είπε πολλά και ήταν όλα ψέματα. Τόσο πολύ που η ήττα του δεν θα είναι μόνο πολιτική η εκλογική , αλλά και ηθική. Γι αυτό η Αντιπολίτευση, ασκώντας κριτική σε όλο το εύρος του μετώπου , δεν πρέπει να ξεχνάει ότι πρέπει ,οφείλει να παρουσιάσει αυτά που ζητούν οι πολίτες ,όπως οφείλει και καμιά συγγνώμη για το τι έφταιξε και για τα περιθώρια που άφησε να αναπτυχθεί τόση παθογένεια στο πολιτικό σκηνικό και στην κοινωνία.