Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ



Τελικά έχει γίνει απίστευτα κουραστική η προσπάθεια του Α. Τσίπρα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μας πείσει ότι περίπου ζούμε επί Μουσολίνι. Ακραία βία, αγριότητες αστυνομοκρατία, ανελέητο Κράτος της Δεξιάς αποτελούν το μόνιμο λεξιλόγιό τους και τους καθιστά υποψήφιους για ανεκδοτοποίηση. Ποιοι δε μιλάνε; Αυτοί  που ως Κυβέρνηση μας είχαν κάνει να ξεχάσουμε πως είναι να περπατάς ελεύθερα στην Ηρώδου Αττικού, αφού επί χρόνια ήταν αποκλεισμένη με οχήματα και διμοιρίες των ΜΑΤ. Αυτοί που στις κρίσιμες μέρες του 2015  ανακοίνωναν δια στόματος Υπουργού Αμύνης και μάλιστα ενώπιον του Πρωθυπουργού ότι ο Στρατός  θα εγγυηθεί την εσωτερική ηρεμία!  Αυτοί που συχνά , μα πάρα πολύ συχνά ξυλοφόρτωναν τους συνταξιούχους που τολμούσαν να είναι οι μόνοι σχεδόν που κατέβαιναν στον δρόμο. Δεν έγραφαν τίποτα τότε η ΕΦΣΥΝ και η ΑΥΓΗ. Είχαν ξεχάσει την ευαισθησία τους.  Ας είμαστε όμως δίκαιοι. Ήταν πολύ χαλαροί όταν είχαν να κάνουν με τους Ρουβίκωνες ακόμα και όταν αυτοί έκαναν ντου στην Βουλή. Αν οι αστυνομικές δυνάμεις τους συλλάμβαναν , παρέμβαινε ο ευαίσθητος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Πρόεδρος της Βουλής και ή καταχέριαζε τον Αστυνομικό επικεφαλής ή έδινε εντολή να μην πάνε στην ΓΑΔΑ και να τους πάνε με ταξί στο …σπίτι! Λίγο πιο πάνω στην Βασ. Σοφίας μπορεί να μαυρίζονταν στο ξύλο συνταξιούχοι, οι Ρουβίκωνες όμως πήγαιναν κυριλέ σπίτι τους.
Και τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορούν να μιλάνε; Ασφαλώς και όχι. Σε Δημοκρατία ζούμε και για αυτό μπορούν να λένε άπαντες ότι θέλουν. Αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας και για αυτό αξίζει να την υπερασπιζόμαστε , υπερασπιζόμενοι το Σύνταγμα και τους Νόμους είτε εμείς ως πολίτες , είτε οι Αρχές που είναι εξουσιοδοτημένες να το κάνουν. Καλό θα ήταν βέβαια, επειδή ο λαός τους τίμησε με 31.5% και τους ανέδειξε στην θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να είναι σοβαροί και να μην καρφώνονται. Έγιναν  για παράδειγμα σειρά συγκεντρώσεων προς τιμή του αδικοχαμένου Γρηγορόπουλου που η μνήμη του κάθε χρόνο ταλαιπωρείται και χρησιμοποιείται από μπαχαλάκηδες και δεν άνοιξε μύτη.
Πως και δεν λέει τίποτα για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν αξίζουν συγχαρητήρια στην Αστυνομία ; Δεν του αρέσουν τα ΜΑΤ; Ας τα καταργούσε όταν επί τεσσεράμισι χρόνια κυβερνούσε την χώρα. Πως και δεν το έκανε;  Δεν βλέπει όμως την μεγάλη εικόνα; Ότι όσοι ήθελαν κατέβηκαν στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και την επέτειο από την δολοφονία Γρηγορόπουλου και όλα ήταν απίστευτα ήσυχα; Δεν βλέπει ότι τα Εξάρχεια σιγά σιγά μεταμορφώνονται και τα κατειλημμένα κτίρια αδειάζουν; Δεν βλέπει ότι οι μπαχαλάκηδες εκτίθενται νιώθοντας ασφυξία και πηγαίνοντας σε γειτονιές για να τα σπάσουν, αποκαλυπτόμενοι φια την έλλειψη κάθε ιδεολογικού πρόσημου στην καταστροφική δράση τους; Αυτό γίνεται αυτή την περίοδο και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται  μέχρι να υπάρχει τέλος σ΄όλο αυτό που βιώνουμε δεκαετίες. Και ας μην βαυκαλίζονται κάποιοι .Θα έρθει και η ώρα του Ρουβίκωνα κι ας απειλεί, όπως και η ώρα της κατάληψης στα Χανιά και ας την υποστηρίζουν οι πολύ επαναστάτες της ΕΛΜΕ Χανίων που έβγαλαν ανακοίνωση.
Το έργο άρχισε και θα τελειώσει. Η Ελλάδα θα γίνει κανονικό Κράτος και όχι τόπος διακοπών διαφόρων συλλογικοτήτων από όλη την Ευρώπη που μας επισκέπτονται για να εξασκηθούν στον ακτιβισμό, στην ετοιμασία και χρήση μολότοφ. Θα γίνει και αυτό δεν θα είναι νίκη καμίας ακροδεξιάς ή  αστυνομοκρατίας, αλλά νίκη της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θα πρέπει να επιλέξει : Με την Δημοκρατία ή με τους μπαχαλάκηδες , τις παράνομες καταλήψεις , την χρησιμοποίηση των Α.Ε.Ι ως άντρα εξορμήσεων για κάψιμο, σπασίματα, έκνομες ενέργειες;
Ας απαντήσει σ΄αυτό το βασικό ερώτημα και στα άλλα θα βγει άκρη. Γιατί αν τον ΣΥΡΙΖΑ τον απασχολούν απαράδεκτες , παράνομες ενέργειες αστυνομικών οργάνων, για αυτό πρώτο νοιαζόμαστε όλοι και δεύτερο η Δημοκρατία έχει φροντίσει και για αυτό. Έχει θεσμούς , ελεγκτικούς μηχανισμούς, Ανεξάρτητες Αρχές για να βάλει στην θέση του όποιον νομίζει ότι είναι ο Επιθεωρητής Κάλλαχαν. Αν πιάνεσαι όμως από κάποιες φωτο και καταγγελίες για να καταγγείλεις αυτό που θα κατάγγελλες ακόμα και αν δεν γινόταν τίποτα, τότε είσαι υποκριτής.
Θα πρέπει για αυτό  να απαντήσει καθαρά και να μην κρύβεται…