Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΣΟΥΤΣΑ ΑΠΟ ΤΖΑΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ , ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΣΟΥΤΣΑ ΑΠΟ ΤΖΑΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
 
       'Ενα αποκαλυπτικό " ρεπορτάζ " από μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που " θα γράψει ιστορία "
                         
                                                           Του Ζαχαρία Ζούπη ,Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας,π.Αντιδημάρχου
 
Για άλλους λόγους περιμέναμε ότι " θα γράψει " η συνεδρίαση της 23ης Αυγούστου , για άλλους έγραψε .Όλοι περιμέναμε ότι θα είναι μία έντονη συνεδρίαση μετά την απόφαση του Δημάρχου Λουκά Τζανή να εισαγάγει ως θέμα την " Διαπίστωση αδυναμίας του Δήμου να εκτελέσει το έργο καθαριότητας " !!! 'Ηταν μία αιφνιδιαστική ενέργεια που ξεσήκωσε τους εργαζόμενους του Δήμου και την Αντιπολίτευση , ενώ χαρακτηριστικό της προχειρότητας των διοικούντων τον Δήμο ήταν ότι δεν υπήρχε κανένα εισηγητικό ,κανένα σκεπτικό.Υπήρχε μόνο έκδηλη η αγωνία του " Καίσαρα " να περάσει προγραμματική σύμβαση του Δήμου με την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ και τον Δήμο Περάματος ( !).Τελικά υπό το βάρος των αντιδράσεων ανέβαλαν το θέμα και είπαν ότι θα το επαναφέρουν σε επόμενη συνεδρίαση. Δεν έχουν καταλάβει τι προχειρότητες κάνουν και μπροστά σε τι προβλήματα θα βρεθούν.'Ασε όμως ! Μη τους τα λέμε κιόλας ....'Αλλωστε ο Δήμαρχός μας διακατέχεται από ένα σπάνιο ξερολισμό σε συνδυασμό με μία ορατή ασχετοσύνη .Τέλος πάντων....Αααα !!!!  Μια που μιλάμε για την καθαριότητα ,ας αναφέρουμε , ότι κυκλοφορεί πως ο Φώτης Μελάς υπέβαλε καταγγελία στην Περιφέρεια ότι " εθελοντές " πάνε στον χώρο της καθαριότητας ,εκτελούν εργασίες και οδηγούν ακόμα και απορριματοφόρα !!!! ΑΝ είναι αλήθεια , ας προσέξουν οι διοικούντες .Μία επίσκεψη της Επιθεώρησης Εργασίας θα τους φέρει προ σοβαρών κατηγοριών και πιθανών ποινικών ευθυνών..........Θα τα δούμε όμως αυτά στα προσεχώς .....Ο κύριος Τζανής σύντομα θα καταλάβει ,ότι α΄λλο να διοικείς το φαρμακείο σου και αλλο τον 16ο Δήμο της χώρας .Ας προχωρήσουμε όμως  και ας αναφέρουμε  θέματα που πρόκυψαν
 
ΠΡΩΤΟΝ Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωστας Χρονόπουλος ! Στην επιστολή του επικαλείται προσωπικούς λόγους και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον Δήμαρχο . Καλά !! Όλοι γνωρίζουν ότι παραιτήθηκε γιατί την προηγούμενη μέρα σκοτώθηκαν στην δημοτική ομάδα .Επιπλέον , όλοι γνωρίζουν ότι ο επί 3 τετραετίες Δήμαρχος Δραπετσώνας δεν κάνει τίποτα τυχαία και ότι είναι "γάτος " της πολιτικής με ισχυρά λαικά ερείσματα.Πως το λέει η παροιμία ? Θέλει 5-6 Τζανήδες στην καθισιά του . Ας μην βιαζόμαστε όμως .Η ζωή θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση , είμαστε σε νέα φάση ......
ΔΕΥΤΕΡΟ 'Εθεσα εκ νέου το θέμα των καταγγελιών Τσούτσα .Το έθεσα και θα το θέτω συνέχεια μέχρι να το μάθει και ο τελευταίος πολίτης .Ας μην έχει ψευδαισθήσεις ο κ.Τζανής .Πως θα το κάνουμε .Καταγγελίες περί παράνομων διορισμών και έργων που δίνονται περίεργα είναι σοβαρές και δεν μπορεί κανένας να αδιαφορεί .Σε μια σοβαρή χώρα θα είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας ,πράγμα που δεν αποκλείεται κιόλας . Ο Δήμαρχος με..επέπλειξε ( ! ) γιατί ...έχω έμμονες ιδέες (!) και τον έχω εν ολίγοις ζαλίσει  με τις σχετικές επιστολές μου !! Θα πάρει το μάθημά του αφού το θέλει. Ωστόσο , η " είδηση " βγήκε όταν έδωσε " εξηγήσεις " .Ούτε λίγο , είτε πολύ εβγαλε τον Τσούτσα ότι τελούσε εν συγχύσει όταν έκανε τις καταγγελίες και το συνέδεσε με το ότι μπαινόβγαινε στα Νοσοκομεία ( ο άνθρωπος είχε περιπέτεια ,μετά τις καταγγελίες ) !!!!!  Μιλάμε για πολιτική αθλιότητα .Είμαι περίεργος πως και αν θα αντιδράσει ο Γ.Τσούτσας όταν το μάθει ( έλειπε από την συνεδρίαση ) .Δεν είναι λίγο να είσαι πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος και ο δήμαρχός σου να σε βγάζει σχεδόν τρελό .Νέα ήθη , νέα έθιμα !!!
ΤΡΙΤΟ Έκανα πρόταση ένας δρόμος της πόλης να πάρει το όνομα του ήρωα της Μάχης της Ηλεκτρικής Αντώνη Αντύπα  που τον χάσαμε πρόσφατα .Πήρα την απάντηση ότι ...όταν θα ενταχθούν οι εκτός Σχεδίου Πόλης περιοχές θα γίνει  ! Τόσοι δρόμοι με άσχετα ονόματα και ο Δημαρχος δεν μπορούσε να βρει ένα να μετονομαστεί !!!
ΤΕΤΑΡΤΟ Του ζήτησα να μας ενημερώσει για την πρότασή του να φτιαχτεί πίστα της FORMULA στο Κερατσίνι και να τεθεί το θέμα στο Συμβούλιο .Τον ρώτησα να απαντήσει γιατί δεν ενημερώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για την σχετική συνέντευξη τύπου που δόθηκε .Δεν απάντησε τίποτα , δεν δέχτηκε τίποτα ,όπως άλλωστε ταιριάζει σε ένα Καίσαρα .Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει .Δεν ενημερώνει το Συμβούλιο για τίποτα, για καμμια πρωτοβουλία του , για καμμια επαφή του .Το μόνο που είπε ήταν ότι θα φέρει το θέμα όταν είναι " ώριμο " !! Τόσους μήνες γράφουν οι εφημερίδες ,δόθηκε συνέντευξη τύπου και μας είπε ότι δεν είναι ακόμα΄...ώριμο !!! Ανοησίες και κουτοπονηριά .Ξέρει ότι τίποτα δεν θα γίνει και γι'αυτό δεν φέρνει το θέμα.Θέλει απλά να παίξει λίγο επικοινωνιακά .Θα του γυρίσει όμως μπούμεραγκ.
ΠΕΜΠΤΟ Δεν είπε απολύτως τίποτα για τα οικονομικά θέματα ,αν και τον ρώτησα και τι θα κάνει με τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης που τους πληρώνει μήνες τώρα με έναντι ( ! ) και γιατί δεν φέρνει οικονομικό Απολογισμό του τελευταίου τριμήνου όπως οφείλει βάσει του άρθρου 72 του ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ.Μιλάμε για πολιτική χοντροπετσιά ,ανικανότητα και στρουθοκαμηλισμό .
 
Για την συζήτηση για το Γενικό Πολεοδομικό άστα καλύτερα .Μνημείο προχειρότητας .Δεν μπόρεσαν να κάνουν 6 μήνες τώρα μια Μελέτη που είχε αποφασίσει από τον Ιανουάριο ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο , ώστε να ανοίξει και να ουσιαστικοποιηθεί η συζήτηση .Τόση προχειρότητα και αδυναμία. Επιπλέον αυτοί που κατάγγελναν τους " εργολάβους Δημάρχους " για την πολεοδόμηση της πόλης ψήφισαν συντελεστή δόμησης 2.6 όταν ο Οργανισμός Αθήνας εκτιμώντας κορεσμό πρότεινε 2 !! Για την ιστορία , εγώ , η Ξ.Φωτίου και ο Γ.Τσιρίδης ψηφίσαμε 2 .'Ημασταν οι μόνοι και αισθάνομαι ότι " σώσαμε την ψυχή μας " για ότι ακολουθήσει.
 
Αυτά τα " εύχάριστα " ...................................................................................