Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Ε.Κ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ


                                          Για να μαθαίνουν οι πολίτες τι συμβαίνει

Πάντα σ΄αυτά τα χρόνια φρόντιζα να ενημερώνω για το τι συμβαίνει στα Δημοτικά Συμβούλια ,αλλά και άλλα συλλογικά όργανα που συμμετείχα ( Δ.Σ ΔΗΚΕΠΑ , Δ.Σ Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ) .Το θεωρούσα και το θεωρώ καθήκον μου απέναντι στους πολίτες και ασφαλώς θα συνεχίζω να το κάνω. Αντίθετα πολλοί αντιμετωπίζουν αυτές τις διαδικασίες ως « κλειστές » διαδικασίες .Πολλοί πάλι , κάποιων από αυτούς ακούγονται τα ονόματά τους ως πιθανοί υποψήφιοι Δήμαρχοι , δεν πατούσαν καν !!! Θα τα πούμε όμως στην ώρα τους .


Προχθές συνεδρίασε το Δ.Σ του Κ.Ε.Κ . Συζητήθηκαν διάφορα θέματα. Ωστόσο έχει αξία η συζήτηση που έγινε για μία πρότασή μου. Όπως είναι γνωστό , στην Γενική Συνέλευση των μετόχων του Κ.Ε.Κ τον Ιούνιο καταψηφίστηκε ο Ισολογισμός του Κ.Ε.Κ !!! Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του κλίματος που είχε δημιουργηθεί και των συνεχών , συγκεκριμένων καταγγελιών για φαινόμενα τουλάχιστον κακοδιαχείρισης. Μετά βέβαια , κάποιοι έκαναν μία συστηματική προσπάθεια να υποβαθμίσουν το γεγονός. No problem ! ΌΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ,ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ . Στην ίδια διαδικασία κατέθεσα την πρόταση να γίνει πλήρης οικονομικός έλεγχος στα οικονομικά του Κ.Ε.Κ από τους οικονομικούς επιθεωρητές , να πέσει άπλετο φως . Η αντίθετη άποψη εκφράστηκε από τον Γιώργο Χάσκα ( δημοτικό σύμβουλο και επομένως μέτοχο του Κ.Ε.Κ τότε , Αντιπρόεδρο του Κ. Ε. Κ σήμερα ) . Η πρότασή του ήταν να μην πάμε σε τέτοιο επιπεδο ελέγχου ,αλλά να καλέσουμε ορκωτούς λογιστές . Συζητήσαμε πολύ ώρα ( τότε είχα αναφερθεί εκτενώς ) .Σε κάθε περίπτωση η Γενική Συνέλευση κατέληξε , το νέο Δ.Σ να εξετάσει άμεσα το θέμα στην κατεύθυνση να γίνει έλεγχος .


Από τότε πέρασαν 3 μήνες και τίποτα δεν είχε γίνει. Γι αυτό και επανέφερα την πρόταση , λέγοντας να γίνει έλεγχος έστω από ορκωτούς λογιστές ,όπως είχε προτείνει ο Γ.Χάσκας .Περίμενα ότι αυτή η πρόταση θα γινόταν ομόφωνα δεκτή.Ωστόσο άκουσα πολλά και διάφορα, επιτρέψτε μου να πω περίργα :

- Ότι κοστίζει πολύ ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές !
- Ότι αν γίνει έλεγχος , το Κ.Ε.Κ κινδυνεύει με άμεσο κλείσιμο !
- Ότι υπάρχει κίνδυνος να φορτιστεί το προεκλογικό κλίμα

Αυτά και άλλα πολλά τα οποία από μόνα τους τροφοδοτούν ερωτηματικά ,πολλά ερωτηματικά ασφαλώς. Καταλήξαμε να αποφασίσουμε σε 10- 15 μέρες σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ . Θέλω να είμαι σαφής : Οι δύο που εκπροσωπούμε την « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » ( Εγώ και η κ.Μαρία Αργυροπούλου ) θα ξανακαταθέσουμε την πρόταση και θα την θέσουμε σε ψηφοφορία – Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα για το χρονικό βάθος του ελέγχου ( όπως είπα χαρακτηριστικά , ας ψάξουν από το 1821 ) – Ελπίζουμε την αυτονόητη πρότασή μας να την ψηφίσουν όλοι – Όσοι δεν την ψηφίσουν , θα γίνουν γνωστά τα ονόματά τους στην τοπική κοινωνία- Ας μην γελιούνται κάποιοι.Έλεγχος θα γίνει έτσι κι αλλοιώς

Αυτά … προς το παρόν …. Για να μαθαίνουν όλοι τι συμβαίνει. Γιατί η διασφάλιση της διαφάνειας είναι χρέος όλων μας