Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη ,δημοτικού συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας , επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ »

Νομίζω ότι ο Δήμαρχος ,αν και βρίσκεται δύο χρόνια περίπου στην θέση του ,δεν έχει συνειδητοποιήσει την συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύει τιμώντας την θεσμική του θέση . Μάλλον ζει σε αυταπάτη ότι βρίσκεται σε καμία συνέλευση σωματείου η σε καμία συνεδρίαση ομάδας της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μιλάει όποτε και όσο θέλει, διακόπτει δημοτικούς συμβούλους αν διαφωνεί μαζί τους ,προσβάλει, λέει ακαταλαβίστικα πράγματα νομίζοντας ότι έτσι κατατροπώνει (;) τον πολιτικό του αντίπαλο ,δίνει την αίσθηση ότι διεκδικεί το αλάθητο, πίσω από λογίδρια κρύβει τις ευθύνες του για σοβαρά θέματα μη έχοντας το πολιτικό ανάστημα να αποδεχτεί σφάλματα, παραπληροφορεί το δημοτικό συμβούλιο και την ίδια την δημοτική του ομάδα κατηγορώντας τους άλλους για παραπληροφόρηση και ζητώντας τους …να ζητήσουν και συγγνώμη για όσα έχουν πει η γράψει ! Συγγνώμη ,αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά από Δήμαρχο ,τουλάχιστον από το ΄90 που είμαι δημοτικός σύμβουλος .

Αυτά φάνηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 23-5 και αυτές τις συμπεριφορές αντιμετώπισα επειδή και δημόσια με δηλώσεις μου και πρωτοκολώντας επίσημα τα προβλήματα που έθετα και αναφερόμενος σ΄αυτά ,προχώρησα σε δύο σοβαρές καταγγελίες :


Πρώτη : Ότι τοποθετήθηκαν προκάτ μεταλλικές εξέδρες στο γήπεδο « ΒΑΖΟΣ » , χωρίς την απαραίτητη και προβλεπόμενη από τους Νόμους οικοδομική άδεια ,κάτι που κατά την γνώμη μου δημιουργούσε προβλήματα ασφάλειας των πολιτών. Αυτή ήταν ,είναι και θα είναι η άποψή μας ,η οποία ισχύει 100% .Καλώ δε δημόσια ( το έχω ζητήσει ήδη και με έγγραφο που κατάθεσα ) τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να απαντήσουν επίσημα και επιχειρηματολογημένα να απαντήσουν αν ισχύει η άποψή μας και αν ισχύει γιατί δέχτηκαν να μπουν και με ποιου εντολή . Όλοι ξέρουν ότι ισχύει. Ο δήμαρχος όμως μας κατηγόρησε για παραπληροφόρηση και κινδυνολογία ! Πολιτικές ανοησίες , υπεκφυγές . Όποιος διαβάσει τα πρακτικά του Συμβουλίου θα καταλάβει πάντως, ότι ο Δήμαρχος ουσιαστικά δέχτηκε πως χρειαζόταν οικοδομική άδεια , η οποία όμως θα …καθυστερούσε την τοποθέτηση των εξεδρών .Λίγο αργότερα είπε …ότι δεν χρειαζόταν .Στην ίδια ομιλία , υιοθέτησε δηλαδή και τις δύο εκδοχές . Εν ολίγοις ,δέχτηκε ότι παρανόμησε και έθεσε σε κίνδυνο ζωές – όσο βαρύ και αν ακούγεται – πολιτών.Ξέρει πολύ καλά τι έκανε και τις ευθύνες του Ας αφήσει λοιπόν τα μεγάλα λόγια και ας κάνει σωστά και νόμιμα την δουλειά του .Εμάς οι φωνασκίες δεν μας επηρεάζουν. Το γνωρίζει πολύ καλά . Αυτές τις αυταρχικές τακτικές ας τις ακολουθεί αλλού …

Δεύτερη : Ότι ετσιθελικά και αντιδημοκρατικά αποκλείστηκαν οι απόψεις ,οι προτάσεις ,η παρουσία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης από τα τρία τεύχη της εφημερίδας του Δήμου που ασφαλώς δεν είναι εφημερίδα του Δημάρχου ούτε παραταξιακή εφημερίδα . Τον κατήγγειλα δε ότι δεν διέθετε την στοιχειώδη θεσμική ευπρέπεια να απαντήσει σε επιστολή μου για το ίδιο θέμα από τον Μάρτιο και ζήτησα την ευθύνη έκδοσης να την έχει διαπαραταξιακή επιτροπή. Ο Δήμαρχος , κατανοώντας το ολίσθημα είπε πράγματα που μόνο τον εαυτό του έπεισαν. Ότι για παράδειγμα , δόθηκε κάποια επιστολή στην Επιτροπή Διαβούλευσης …τον Αύγουστο ενόψει του πρώτου τεύχους της εφημερίδας . Μιλάμε για επιστολή – φάντασμα που εμείς ως « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » ουδέποτε λάβαμε και ας είμαστε παντού παρόντες . Είπε ότι ο ίδιος έχει πει, ότι η εφημερίδα είναι ανοικτή! Σώπα !!! Και τι σημαίνει αυτό ; Κανένας από την Διοίκηση του Δήμου δεν ειδοποίησε ποτέ και καμία παράταξη για τον χρόνο έκδοσης του κάθε τεύχους και μέχρι πότε οφείλει – αν θέλει βέβαια – να στείλει κάποιο άρθρο ,κάποια άποψη. Ποτέ δηλαδή δεν έγινε το αυτονόητο. Την εφημερίδα την βλέπαμε όταν κυκλοφορούσε !!! Τώρα βέβαια ο Δήμαρχος καταλαβαίνοντας το ολίσθημά του , έκανε κωλοτούμπα ,ανακοινώνοντας μεγαλόψυχα …ότι θα μας κάνει …την χάρη να μας ειδοποιεί ! Το έκανε καταγγέλοντάς μας μάλιστα . Αστείες καταστάσεις .Τον ευχαριστούμε πάντως για αυτή την δημοκρατική κίνησή παραχώρησης εκ μέρους του . Χρειαζόταν όλη αυτή η φασαρία για να εκδίδεται από την αρχή η εφημερίδα με τις σωστές προδιαγραφές ; Απ ότι φαίνεται χρειαζόταν δυστυχώς .Γιατί είναι φανερό ,ότι θα προτιμούσε μια εφημερίδα Δήμου , χωρίς την παρουσία άλλων απόψεων από αυτές που υιοθετεί ο ίδιος. Για την Συντακτική πάντως Επιτροπή εφημερίδας δεν ακούσαμε καμία δέσμευση .» Μάλλον αποτελεί πολύ δημοκρατία για να την αντέξει ο Δήμαρχος .Εμείς όμως θα επιμείνουμε και θα την επαναφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.Το δε Προεδρείο θα πρέπει να την βάλει σε ψήφιση για να πάρουν όλοι οι σύμβουλοι προσωπική ευθύνη.

Ο Δήμαρχος θα πρέπει να κατανοήσει ότι με τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές δεν οδηγούμαστε πουθενά. Οφείλει δε και καμία συγγνώμη. Οφείλει να πει και μια φορά : έκανα λάθος αδέλφια. Όπως το οφείλω και εγώ γιατί στην μία καταγγελία μου ανέφερα ότι τα links που υπήρχαν στο site του Δήμου και παράπεμπαν στα blogs των παρατάξεων είχαν βγει.Αυτή την εικόνα είχα αποκομίσει από την περιήγηση στο site του Δήμου .Ήταν λάθος . Για αυτή την λάθος αναφορά ζητάω συγγνώμη από τους πολίτες που ενημερώθηκαν από την επιστολή μου.

Αυτά…. Ελπίζω να αλλάξει στάση ο Δήμαρχος…. Για να είμαι ειλικρινής όμως , δεν το βλέπω…