Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ



Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να προβληθεί και για παράδειγμα αποτελεσματικότητας ,συνέπειας ,αλήθειας, σοβαρότητας .Κανείς δεν θα ξεχάσει και μάλιστα για πολλά χρόνια την περίφημη περυσινή ¨ διαπραγμάτευση ¨ , που κατάληξε σε τραγωδία, παρ΄ολίγον έξοδο της χώρας από την Ε.Ε , διόγκωση του χρέους της χώρας , επιβάρυνση της Οικονομίας κατά 80 - 90 εκατομ.ευρώ και ασφαλώς τα capital controls που στραγγάλισαν την Οικονομία και ταλανίζουν ακόμα πολίτες και επιχειρήσεις ,χωρίς κανείς να δεσμεύεται πια για τον χρόνο απαλλαγής μας απ αυτά . Θα μπορούσε κάποιος να γράψει βιβλία πια για όλη αυτή την κυβερνητική πορεία που κλείνει σε λίγο δύο χρόνια οδηγώντας την χώρα σε νέα αδιέξοδα . Και μαζί μ΄αυτά να περιγράψει την τάση να καλυφτούν εγκληματικές τακτικές με το πέπλο δήθεν ηρωικών μαχών που δόθηκαν, των εχθρών που μας χτυπάνε από μέσα και απ ΄έξω και μιας σταθερά διχαστικής ,πολωτικής τακτικής για να καλυφτούν « οι αμαρτίες » , τα ψέμματα, τα λάθη , οι ολιγωρίες .

Ωστόσο στο θέμα των Καναλιών ,στο μεγάλο ζητούμενο να μπει μια τάξη στο Ραδιοτηλεοπτικό Τοπίο κάλιστα μπορεί να δει κανείς τις αυτοκτονικές τάσεις , την προχειρότητα, τον ερασιτεχνισμό , την στρατηγική και πολιτική μυωπία όσων μας κυβερνούν. Κατάφεραν και ένα προνομιακό πεδίο που θα τους επέτρεπε να δείξουν την διαφορά ,να δείξουν ότι προχωράνε σε ρυθμίσεις που οι προηγούμενοι δεν τα κατάφεραν η δεν τόλμησαν για δεκαετίες , να το μετατρέψουν σε πεδίο πολιτικής , θεσμικής ,ηθικής ήττας και αυτοεξευτελισμού . Αντί να επιδιώξουν συναινέσεις και να κάνουν βήματα στηριγμένα στην διαφάνεια, στην καθαρότητα των προθέσεων και στην σαφήνεια των στόχων ,¨ μπούκαραν σαν ταύρος σε υαλοπωλείο ¨ και βγαίνουν βαθεία λαβωμένοι απ ΄όλες τις απόψεις .Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο , την μία γκάφα μετά την άλλη, έκαναν λάθη τακτικής που ούτε φοιτητική παράταξη δεν κάνει .


Ας θυμηθούμε ορισμένα τουλάχιστον ατοπήματα . Με το έτσι θέλω ανακοίνωσαν ότι θα υπάρχουν τέσσερεις άδειες ! Δεν το στήριξαν ποτέ σε κανένα σοβαρό επιχείρημα .Η περίφημη μελέτη της Φλωρεντίας έχει εξαφανιστεί εδώ και καιρό σε καποιο συρτάρι ,ενώ το επιχείρημα περί του τι αντέχει η αγορά προκάλεσε γέλωτα. Με την στάση τους ξεκίνησαν με ένα λάθος που αναδείκνυε ετσιθελισμό και δημιουργούσε το λιγότερο ερωτηματικά περί της αντίληψής της για την δημοκρατία,την πολυφωνία,τον πλουραλισμό. Αντιμετώπισαν στην συνέχεια εχθρικά κάθε αντίθετη άποψη.Όποιος τολμούσε να πει κάτι ήταν διαπλεκόμενος η υπερασπιζόταν την διαφθορα,την διαπλοκή ! Όλοι οι συνταγματολόγοι ,μα όλοι , έθεσαν από την αρχή θέμα συνταγματικότητας τόσο για τις αρμοδιότητες του ΕΣΤ και τον « Νόμο Παπά » ,όσο και για τον διαγωνισμό που θα γινόταν και τον αριθμό αδειών. Αντιμετωπίστηκαν ως « ύποπτοι » ,όπως πέρυσι όποιος μιλούσε για τις ανοησίες που γίνονταν βαφτιζόταν εύκολα νενές,ευρωλάγνος, μερκελιστής ,δοσίλογος. Ενώ υποτίθεται ότι θα χτυπούσε την διαπλοκή , στην προσπάθειά της να προωθήσει συγκεκριμένο επιχειρηματία τόσο με τα δάνεια από την ATTICA BANK , όσο και με τα έργα που έδινε στον ίδιο « ο κουμπάρος » , εμφάνισε την εικόνα μιας Κυβέρνησης που δεν την ενδιέφερε η αντιμετώπιση της διαπλοκής ,αλλά να δημιουργήσει μια νέα διαπλοκή και αυτό σε συνδυασμό με τον απελπιστικά μικρό αριθμό αδειών τροφοδοτούσε την πεποίθηση ότι και διαπλοκή θέλει και έλεγχο της ενημέρωσης θέλει .Το παζλ συμπληρώθηκε με όλα τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν για την μη συνεδρίαση αρχικά τοτ ΣτΕ και στην συνέχεια τον επηρεασμό τς απόφασης .Το μέγιστο θεσμικό ατόπημα του ίδιου του Πρωθυπουργού να θελήσει από την Θεσσαλονίκη να προκαταλάβει την απόφαση περί συνταγματικότητας η μη του « Νόμου Παπά » ,αλλά και ο νεοαυριανισμός και οι σκοτεινές μέθοδοι εναντίον δικαστικών ( δημοσίευμα ΑΥΓΗΣ κ.λ.π ) ανέδειξαν θεσμική ασέβεια, πολιτικό κυνισμό και προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης.

Έτσι , η Κυβέρνηση παίζοντας σε ένα υποτίθεται προνομιακό πεδίο για αυτή έχασε πολύ πριν ληφθεί η απόφαση του ΣτΕ .Έχασε πολιτικά , ηθικά θεσμικά.Δημιούργησε την εικόνα Κυβέρνησης διαπλοκής,αδιαφάνειας, προσπάθειας δημιουργίας καθεστώντος με τον έλεγχο της Δικαιοσύνης ,της ενημέρωσης και όχι μόνο . Την εικόνα μιας Κυβέρμησς που δεν την νοιάζουν οι θεσμοί άρα και η Δημοκρατία και που είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να εδραιώσει την εξουσία της . Η απόφαση του ΣτΕ απλά επικύρωσε την στρατηγική ήττα της , αφού η ίδια είχε αναγάγει σε μείζον αυτό το θέμα προσπαθώντας να ξεφύγει από τα πραγματικά δύσκολα θέματα ( οικονομία, μείωση συντάξεων , ΕΝΦΙΑ, ανεργία , υπερφορολόγηση κ.ά ) .Ήταν αναμενόμενη και για τον τελευταιο φοιτητή πρώτου έτους της Νομικής .Οι πρώτες δε αντιδράσεις ( προκλητικές δηλώσεις Γεροβασίλη, Πολάκη , Παπά κ.α) εξόργισαν παραπέρα ,απομόνωσαν ακόμα παραπερα τον ΣΥΡΙΖΑ και τυς ΑΝΕΛ. Εξόργισε ο ετσιθελισμός, η « μαγκιά » δίχως θεσμικό σεβασμό σε τίποτα και ασφαλώς έδειξαν ότι την χώρα κυβερνάει ένας συνασπισμός που βρίσκεται σε καθεστώς πανικού .Η πρόταση για να αναλάβει Πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας θα έμοιαζε με αστείο ,αν δεν ηταν η επιλογή Τσίπρα με την οποία διαφώνησαν όλα τα κόμματα ,αλλά και κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ . Έδειχνε πάντως πανικό ,αδιέξοδο ,ερασιτεχνισμό.

Έτσι πορεύεται αυτή η Κυβέρνηση...Δυστυχώς ... Δυστυχώς για την χώρα . Κατορθώνει να καίει και τα χλωρά . Πορεύεται με συνθήματα, αυτοπαγιδεύεται σ΄αυτά και στο τέλος ηττάται σταθερά και μεγαλοπρεπώς. Αν έχει δε  μια αξία για τα μελλούμενα αυτή η εκτίμηση ,είναι η εξής : Αν με τον ίδιο πανικό και με την ίδια αντίληψη πορευτεί και στη δεύτερη αξιολόγηση και στο θέμα του χρέους ,αλλά και σε μια σειρά θέματα που θα καθορίσουν την πορεία της Οικονομίας άρα και της  χώρας , τότε αλοίμονό μας και αλοίμονό τους....