Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ;

                        
                                                      Του Ζαχαρία Ζούπη, Πολιτικού Αναλυτή

Αυτό που δύσκολα μπορεί να κατανοήσει κάποιος είναι γιατί αυτή η παρδαλή  Κυβέρνηση βάζει στόχους , διατυπώνει συνθήματα ,κατακεραυνώνει κάθε ένα που « τολμάει » να έχει άλλη άποψη από αυτήν και κάνει ότι της κατέβει κυριολεκτικά και μετά αρχίζει να τρέχει προς τα πίσω,να τα μαζεύει , προσπαθώντας ταυτόχρονα να εμφανίσει και ότι θριάμβευσε! 
Φαίνεται, ότι κανένας στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα δεν τολμάει να πει καθαρά τέσσερεις απλές αλήθειες:

-          Ότι  η « ομάδα των νικών » έχει μετατραπεί σε ομάδα loosers που έχει αισίως τρεις ήττες σε τρία εγχειρήματα ( απλή αναλογική, αλλαγή Συντάγματος , Κανάλια ) ,ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν όλο και μεγαλύτερες διαφορές από την Ν.Δ

-          Ότι η Πολιτική δεν μπορεί ες αεί να αντικαθίσταται από την επικοινωνία και κολπάκια συνδικαλιστικού χαρακτήρα) , γιατί έρχεται η ώρα που πληρώνεις μαζεμένα ψέμματα,τρυκ,τακτικές  ,υποσχέσεις.

-          Ότι  όταν το ένα λάθος προσπαθείς να το διορθώσεις με άλλο λάθος , τότε οδηγείσαι σε αδιέξοδο και επιπλέον φτάνεις σε σημείο όπου κανείς δεν σε πιστεύει.

-          Ότι οι πραγματικές μάχες πρέπει να δίνονται στα θέματα που καίνε τους πολίτες και όχι εκεί που εσύ επιλέγεις είτε για να τραβήξεις την προσοχή , είτε γιατί έχεις αδυναμία να αντιμετωπίσεις τα μείζονα. Διαφορετικά ο λαός σου γυρίζει την πλάτη και είναι θέμα χρόνου πότε, πως και πόσο θα εκφράσει την οργή του .


Ας πάρουμε το εγχείρημα της Κυβέρνησης για τα Κανάλια.Ξεκίνησε καταργώντας μόνη της το υπαρχον ΕΣΡ , πέρασε τις αρμοδιότητες στον υπερΥπουργό και κατέληξε να παρακαλάει για να συσταθεί νέο .Ξεκίνησε με ετσιθελισμό μη εξηγώντας σε κανένα γιατί τέσσερεις άδειες και τώρα ανοίγει αναγκαστικά το παιχνίδι.Κώφευε απέναντι σε ΟΛΟΥΣ  τους συνταγματολόγους που έλεγαν ότι ο Νόμος Παπά ήταν εξώφθαλμα αντισυνταγματικός και δέχτηκε ηχηρό ράπισμα από το ΣτΕ παρ΄όλες τις πιέσεις και παρεμβάσεις .Απάντησε με το απαράδεκτο « διάγγελμα » της κ.Γεροβασίλη και κατέληξε να τα μαζεύει όλα ,καταφεύγοντας ακόμα και σε Πολύδωρα για να διασωθεί. Ήττα και όχι μόνο. Εξευτελισμός και του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τώρα; Τώρα η ανησυχία αυξάνει , γιατί βγαίνοντας τα Κανάλια από τη μέση , η Κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει την αξιολόγηση σε συνθήκες κατάρρευσης της Οικονομίας .Ο στόχος του χρέους απομακρύνεται. Στην Ε.Ε φαίνεται να έχουν κουραστεί με την Ελλάδα.Το Γραφείο Προυπολογισμού της Βουλής περιγράφει πορεία στα βράχια.Το κλείσιμο της PepsiCo δείχνει προάγγελος κι άλλων αντίστοιχων φαινομένων.  Ο τζίρος στο λιανεμπόριο πέφτει κατακόρυφα.

Άρα; Πάλι θα έχουμε κολπάκια; Αν ναι, τότε το φάντασμα του Grexit θα επανέλθει σύντομα και μαζί μ΄αυτό εκλογές στις αρχές του 2017 .

Πάλι τα ίδια; Πάλι.... Δυστυχώς ...Τα ίδια και ίσως ακόμα χειρότερα....


Υ.Γ : Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το " ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"
          Όταν γράφτηκε ,δεν είχε ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός