Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΑΝ ΘΕΑΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ



Επιστολή Δημοτικού Συμβούλου , επικεφαλής της « ΑΝΑΓΝΝΗΣΗΣ » Ζαχαρία Ζούπη 

Mε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρετάκο και το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Μαρτάκη ζητάει να προγραμματιστούν άμεσα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμάτων που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής και συμπεριλαμβάνει την περιοχή του Σχιστού , αλλά και προβληματική την πορεία της Διαδημοτικής Επιχείρησης « ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ » και την ΔΕΗ .

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει :

« Θεωρώ επιτακτικό να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τα Απορρίματα . Όπως σας είναι γνωστό , το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε και ενέκρινε την σχετική Μελέτη .Είχα ενημερωθει τηλεφωνικά από τον Δήμαρχο και μου είχε πει ότι θα συγκαλούσε σύσκεψη των επικεφαλής των Παρατάξεων για να υπάρξει μια κατ ΄αρχήν ενημέρωση.
Νομίζω ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουμε άλλο , με δεδομένο ΄οτι  αρχές Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει και πάλι το Π.Σ με θέμα πάλι τον Σχεδιασμό ,στον οποίο εμπλεκόμαστε λόγω του Σχιστού. Για την ακρίβεια, ήδη θα έπρεπε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γι ΄αυτό προτείνω ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ στην οποία θα πρέπει να παρευρίσκονται ο Μελετητής και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά γα να παρουσιάσουν τις θέσεις της Περιφέρειας.

Επίσης , είναι απολύτως αναγκαίο να συζητηθούν δύο θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο .

ΠΡΩΤΟΝ : Το θέμα της « ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ » , στο οποίο δεν θέλω να σταθώ παραπάνω ,αφού οι θέσεις μου για αυτή την Επιχείρηση έχουν αναπτυχθεί. Θυμίζω , ότι ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι θα ερχόταν ως θέμα τον Οκτώβριο. Ενώ « φεύγει » ο Νοέμβριος , δεν έχουμε συζητήσει τίποτα!

ΔΕΥΤΕΡΟ ; Το θέμα της Δ.Ε.Η το οποίο ουδέποτε συζητήσαμε τα τελευταια χρόνια , γεγονός από μόνο του προβληματικό. Η ανάγκη να συζητηθεί το θέμα απορρέει και από το γεγονός ότι από κύκλους της Δ.Ε.Η και του Υπουργείου Ενέργειας διαρρέουν φήμες περί συζήτησης με την Διοίκηση του Δήμου επί κάποιων προτάσεων. Τι συμβαίνει ; Τι συζητιέται; Μπορεί να γίνονται προτάσεις ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου ; Ωστόσο, ακόμα και αν διαψευστούν οι φήμες , το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να συζητήσει αυτό το κορυφαίο θέμα »