Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ , ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ !



 Με την αφορμή της δεύτερης αξιολόγησης , η Κυβέρνηση έχει σηκώσει τις σημαίες του χρέους . Ασφαλώς δεν διευκρινίζει τι ακριβώς ζητάει, απλά ζητάει μια έστω συμβολική κίνηση από τους δανειστές.Την ίδια ώρα από την έκρηξη επαναστατικού μεγαλείου έχει πέσει σε μια στάση συμπλεγματικής αποδοχής των πάντων ,αφήνοντας κόκινες γραμμές κατά την δεύτερη αξιολόγηση αποδεχόμενη τα πάντα. Ωστόσο, σηκώνει την μόνη σημαία πια που της έμεινε για να δείξει ότι δίνει μια « μάχη», ότι έχει ακόμα λόγο ύπαρξης  .Όλες οι άλλες, από το σκίσιμο των Μνημονίων μέχρι την 13η σύνταξη που θα έδινε και από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μέχρι την ήττα στην δήθεν μεγάλη μάχη ενάντια στην διαπλοκή ,αποδείχτηκαν απλά κουρέλια.

Την βοηθάει όμως και σε κάτι άλλο αυτή η τακτική. Μεγαλοποιεί το θέμα του χρέους ώστε να διατηρείται η αντίληψη ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι « έξω» που μόνιμα σαν να μην έχουν άλλη δουλειά « μας πολεμούν ». Συντηρεί την ίδια απολίτικη, συνωμοσιολογική αντίληψη της έρμης χώρας που προσπαθούν να την γονατίσουν.

Ωστόσο ο Α. Τσίπρας ξερει πολύ καλά ότι τόσο στο Μνημόνιο που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε,υπέγραψε και υλοποιεί κακήν κακώς φορτώνοντας φόρους σε ότι κινείται ,αναφέρεται ρητά , ότι συζήτηση για το χρέος θα γίνει με το πέρας του τρέχοντος Προγράμματος δηλαδή το 2018 .Γνωρίζει πολύ καλά επίσης, ότι αυτό επιβεβαιώθηκε και αποσαφηνίστηκε παραπέρα με την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαίου 2016
. Για άλλη μια φορά ψεύδεται και παραπλανεί. Εν ολίγοις αυτά που λέει ο Σόιμπλε, τα έχει υπογράψει η αριστερή Κυβέρνηση και τώρα ζητάει ουσιαστικά το πολύ ένα μικρό δώρο .Η στάση της είναι όπως και η στάση της για το PSI . Στο Μνημόνιο και στις εισηγητικές εκθέσεις των Προυπολογισμών χαιρετίζει την πιο γενναία μείωση χρέους ( κατά 100 δισ. ευρώ ) που έχει γίνει ποτέ και στον δημόσιο πολιτικό λόγο της το καταγγέλει ! Η πολιτική αναξιοπιστία και ο λαικισμός σε όλο το μεγαλείο τους .

Και στην Ελλάδα όπως και αλλού ο εύκολος, τυχοδιωκτικός, λαικίστικος  λόγος μπορεί να κερδίζει σε κάποιες στιγμές. Έρχεται όμως η ώρα που τιμωρούνται σκληρά οι εκφραστές του. Μαζί δε μ΄αυτούς τιμωρούνται και όσοι εύπιστοι πολίτες πίστεψαν ότι όλα λύνονται πολύ εύκολα με λίγο « μαγκιά» . Η αλήθεια λεγόταν αυτά τα χρόνια.Κάποιοι όμως δεν ήθελαν να την ακούσουν. Οι συνταξιούχοι το ένοιωσαν για τα καλά ,όπως θα το νοιώσουν και το 2017 που η συνταξιοδοτική δαπάνη θα μειωθεί κατά 600 εκατ.ευρώ παραπέρα .Η μεσαία τάξη το ένοιωσε, όπως θα το νοιώσει ακόμα πιο επώδυνα το 2017 που η φόροι αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ ! Οι νέοι το ένοιωσαν και 400.000 βρίσκονται στο εξωτερικό ,ενώ η ανεργία των νέων στην χώρα φτάνει το 50% .
Τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας. Τώρα φτάσαμε στην κρίσμη στιγμή .Ήδη συζητάμε το 3ο plus Μνημόνιο ώστε να συμμετέχει το Δ.Ν.Τ, ενώ βρισκόμαστε στο πάρα πέντε ενός 4ου Μνημόνιου με την μορφή νέων ,επώδυνων μέτρων. Ζητείται Αλλαγή! Αλλαγή Κυβέρνησης, αλλαγή Βουλής , αλλαγή συσχετισμών , συναινέσεις – συνεργασία όλων των πραγματικά ευρωπαικών , μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Ζητείται ελπίδα ! Όλα τα άλλα απλά μας οδηγούν σε ακόμα χειρότερους ατραπούς.