Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ;



Ας θεωρήσουμε ότι είμαστε επενδυτές και θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα. Ας ξεχάσουμε τους δυσβάστακτους φόρους. Ας ξεχάσουμε την γραφειοκρατία και την διαφθορά. Ας ξεχάσουμε ότι θα πρέπει να συνεννοηθούμε με την μισή χώρα από τον Δήμο μέχρι τους Υπουργούς,την Περιφέρεια μέχρι τον Δασάρχη. Ας τα ξεχάσουμε όλα αυτά. Ακόμα και τότε θα αποφασίζαμε σ΄αυτή την συγκυρία να προχωρήσουμε σε επιχειρηματική κίνηση. Νομίζω πως όχι και είναι πια απλό να εντοπιστεί ο λόγος. Είναι η αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης που προκαλεί ...η ίδια η Κυβέρνηση διαβλέποντας συντριπτική ήττα της !
Για σκεφτείτε. Το αργότερο το 2019 θα έχουμε εκλογές. Αν δεν προκύψει αυτοδυναμία της Ν.Δ ή Κυβέρνηση προγραμματικής συνεργασίας Ν.Δ , Κινήματος Αλλαγής τότε ξαναπάμε πάλι σε εκλογές και μάλιστα με Απλή Αναλογική , που σημαίνει απουσία σταθερότητας για μεγάλο διάστημα και πιθανές αλεπάλληλες εκλογές. Ακόμα και αν σχηματιστεί Κυβέρνηση υπάρχει το ενδεχόμενο να μην μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2020 και άντε πάλι από τη αρχή ( τα ζήσαμε το 2014 όταν ανατράπηκε μια Κυβέρνηση και για να σωθούμε αναδείξαμε Κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει ζημιά 200 δις. ευρώ) .
Δεν φτάνουν αυτά . Σκεφτείτε την πόλωση, την μάχη μέχρι τέλους που ξεκίνησε από τα παιχνίδια του Αλέξη Τσίπρα με την φωτιά, καταφεύγοντας στην σκανδαλολογία και ον ευτελισμό κάθε αποδεικτικής διαδικασίας και κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου, έτσι για να ρίξειλάσπη και να ενθαρρύνει τον κομματικό στρατό που έχει καταπιεί πρόθυμα κάθε παραμύθι,κάθε αποτυχία, κάθε κωλοτούμπα. Σκεφτείτε το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που θα συμπυκνώνεται στο περίφημο συριζαικό δόγμα « η εμείς η αυτοί» και θα χαρακτηρίζει όλη την πορεία στο επόμενο διάστημα.
Την ίδια ώρα θα είναι ανοικτά το Σκοπιανό με την Κυβέρνηση να έχει καταφέρει ένα ώριμο θέμα να τομετατρέψει σε επιστροφή στο παρελθό για μικροκομματική και μόνο κρίση. Σκεφτείτε τους ανέμους που έρχονται από την Ανατολή. Σκεφτείτε ότι όλα τα εθνικά θέματα είναι ξαφνικά ανοικτά και η τουρκική επιθετικότητα στο ζενίθ .
Συμπέρασμα: Πρέπει να είσαι τρελός για να επενδύσεις σ΄αυτή την χώρα που δείχνει να έχει δυσκολία αυτογνωσίας, εξαγωγής συμπερασματων μέσα από μια 10ετή πορεία με κρίση και 8ετή μνημονιακή πορεία. Αυτή η χώρα αντί να είναι συγκεντρωμένη να πετύχει ό,τι ήταν έτοιμη να πετύχει το 2014,2015 και να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα δείχνει έτοιμη να βουτήξει και πάλι στον δρόμο της αφροσύνης από μια Κυβέρνηση που έχει βουτήξει στον βούρκο της λάσπης, των σκευωριών, της αναταραχής και της αναβίωσης διαχωρισμών αντί να φροντίσει για την εξασφάλιση εθνικής συννενόησης.
Είναι η Κυβέρνηση που μας είχε πείσει ότι η Τρίτη αξιολόγηση έχει λήξει από τον Δεκέμβριο και μπαίνοντας στον Μάρτιο δεν έχει καταφέρει να πάρει την δόση. Είναι η Κυβέρνηση που με ότι ασχολήθηκε ( διαπραγμάτευση για Μνημόνια, Μεταναστευτικό, εξυγίανση των ΜΜΕ, επίλυση Σκοπιανού, επίλυση Κυπριακού ) οδηγήθηκε σε αποτυχία. Είναι η Κυβέρνηση που έχει οδηγήσει σε χειρότερο πολιτικό σύστημα από αυτό που υπήρχε, σε παιχνίδια με τους θεσμούς έχοντας την αντίληψη « πήραμε την Κυβέρνηση, όχι την εξουσία», σε νέα διαπλοκή με δυνάμεις του επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού υπόκοσμου.


Δεν πάει άλλο .... Η χώρα δεν οδηγείται πουθενά ή μάλλον οδηγείται πιθανότατα σε κάποιου είδοους καταστροφή. Θα το επιτρέψουμε; Το ερώτημα μας αφορά όλους και όχι μόνο τα κόμματα...