Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Υπάρχει θεραπεία απ΄αυτή την παθογένεια;


Η χώρα βρίσκεται και πάλι μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο σταυροδρόμι,αλλά φαίνεται ότι η πολιτική της ηγεσία, η Αριστεροακροδεξιά Κυβέρνησή της ασχολείται με άλλα. Βασικά ασχολείται με το πως θα ξαναεκλεγεί ,ακόμα και αν βάλει παντού φωτιά. Τα πράγματα γίνονται δε  ακόμα χειρότερα, όταν συνειδητοποιεί ότι μια νέα εκλογκή νίκη είναι αδύνατη,άρα τροφοδοτείται η αντίληψη « κοιτάξτε τι θα κρατήσουμε». Τότε ο πιο χυδαίος λαικισμός, ο τυχοδιωκτισμός, η ολοκληρωτική αντίληψη και η συμμαχία με το παρακράτος  αποκτούν χαρακτηριστικά κορυφαίου κινδύνου για την πορεία του τόπου και την Δημοκρατία.
Η Κυβέρνηση κατάφερε να αποδείξει ότι είναι κυνική και αδίστακτη στην υπόθεση Novartis και να δημιουργήσει φόβο για το τι ακόμα είναι ικανή να κάνει στο μέλλον. Όταν παραπέμπει με το έτσι θέλω 10 πολιτικούς στηριγμένη σε μαρτυρίες κουκουλοφόρων, με τον κ.Τζανακόπουλο να πηγαινοέρχεται στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ γνωστό Τσιπροκαραμανλικό κ.Παπαγγελόπουλο να προαναγγέλει το πόρισμα που δεν έπρεπε να γνωρίζει, τον « αδέκαστο » κ.Βαξεβάνη ρίχνει ακούραστα λάσπη κι ας καταδικάζεται διαρκώς και την κ. Θάνου να παρεμβαίνει για το ποιοι θα εξετάσουν στην συνέχεια την υπόθεση, τότε κάτι ανησυχητικό συμβαίνει στην Δημοκρατία μας. Πολύ περισσότερο, όταν καταγγέλεται (!) κάθε ένας που « τολμάει» να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Δεν είναι τυχαίο, ότι κανένας ομιλητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην πρόσφατη συζήτηση στην Βουλή  δεν μίλησε για τα αναφερόμενα στην δικογραφία. Τι να πει άραγε ...
Η Κυβέρνηση ξεχνάει μια απλή αλήθεια: Ότι όποιος προσπάθησε να επικρατήσει στους πολιτικούς αντιπάλους τους δια της σπίλωσής τους, στο τέλος την πληρώνει.
 Δεν νομίζω ότι μπορεί να ξεφύγει από τον κανόνα αυτό μια Κυβέρνηση με δήθεν ηθικό πλεονέκτημα που χρέωσε 200 δις. ή έστω 100 δις. ευρώ την χώρα με τις ανοησίες Τσίπρα- Βαρουφάκη το πρώτο επτάμηνο του 2015, η Κυβέρνηση των παράνομων διορισμών του κ. Πολάκη του γνωστού και ως κυρίου « διπλά βιβλία», των πωλήσεων όπλων στην Σαουδική Αραβία του κ. Καμένου που ενέχεται και στις περίεργες ,αδιερεύνητες συνομιλίες με τον βαρυποινίτη. Δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κανόνα μια Κυβέρνηση που τη ώρα που χανόταν η Ελλάδα, περνούσε διάταξη μέσα στο 3ο αριστερό Μνημόνιο για την περίφημη πια « επιδότηση ενοικίου », για την οποία ότι και να πει και να κάνει ο κ.Τσίπρας εκ των υστέρων, αποτελεί μνημείο υποκρισίας, υποτίμησης του λαού, χοντροπετσιάς.
Ωστόσο, μιας και στην επικαιρότητα βρίσκονται όλα όσα αφορούν την φαρμακευτική δαπάνη και το σκάνδαλο Novartis, η Κυβέρνηση προσπαθεί να ξεχάσουμε: Την λυσσαλέα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση να μην μειωθεί ούτε ευρώ η δαπάνη- Τον « ηρωικό αγώνα » του κατά των γενόσημων – Τα εύσημα των φαρμακοβιομήχανων για αυτούς τους αγώνες του – Τη καθαρή, δυνατή, δημόσια υποστήριξη του κορυφαίου έλληνα φαρμακοβιομήχανου προς τον ΣΥΡΙΖΑ- Την μη παραπομπή αυτών που επί της θητείας τους αυξήθηκε θεαματικά  η φαρμακευτική δαπάνη - Την « παράβλεψη » να βγουν νέα δελτία τιμών των φαρμάκων το 2015. Εν ολίγοις ποιος να μιλήσει για ποιον.
Βρισκόμαστε μπροστά στην έναρξη μιας ακραίας πολωτικής διαδικασίας , στην οποία το παράδοξο είναι ότι την επιδιώκει η Κυβέρνηση και όχι η Αντιπολίτευση. Το σοβαρό πρόβλημα που ανακύπτει είναι ότι το μεγάλο θύμα είναι το Πολιτικό Σύστημα και ο κίνδυνος να ενισχυθεί η αντιπολιτική, η ρητορική του μίσους και επομένως οι αυθεντικοί εκφραστές της. Και αυτό σε μια περίοδο που τα πάντα, οικονομικά – εθνικά – κοινωνικά θέματα είναι ανοικτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε και κατέκτησε την εξουσία οδηγώτας την χώρα σε ήττες. Φαίνεται ότι είναι ορατός ο κίδυνος φεύγοντας να αφήσει καμένη γη και μια Δημοκρατία σε αμφισβήτηση, μια Ελλάδα λαβωμένη.