Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ . ΤΟΝ « ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ» ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ





Πολύ καιρό τώρα ζητάω με παρεμβάσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο,αλλά και εγγράφως από τον Δήμαρχο να γίνει κάτι πολύ απλό: Να γίνει μια ανοικτή συγκέντρωση για τον Απολογισμό του Δήμου στο πάνελ της οποίας θα είναι ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των Δημοτικών Κινήσεων της Αντιπολίτευσης. Πρόκειται για πρόταση που στην πόλη μας είχε πραγματοποιηθεί στην δεκαετία του ΄80! Θα ήταν μια αυθεντική, δημοκρατική κίνηση σεβασμού προς τον λαό απέναντι στον οποίο ο κ. Βρετάκος οφείλει να το κάνει Απολογισμό, απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο που οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης είχαν συγκεντρώσει πάνω από 80% στον πρώτο γύρο των εκλογών.
Ωστόσο, ποτέ δεν πήρα καν απάντηση. Ο κ. Βρετάκος κρύφτηκε. Αντίθετα έκανε μια συγκέντρωση Απολογισμού που ουσιαστικά την  κάλεσε η Δημοτική του Κίνηση και όχι ο Δήμος. Προτίμησε τον σίγουρο δρόμο του μονόλογου και της προσβολής όποιου τολμά να διαφωνεί μ΄αυτόν. Έδειξε έτσι ότι φοβάται την δημοκρατία, τον διάλογο, την αντιπαράθεση και ότι ο προοδευτισμός του και η ριζοσπαστικότητά του είναι τόσο ειλικρινείς , ώστε να μην τολμά να κάνει κάτι που στην πόλη αυτοί που κατά τον ίδιο την κατέστρεψαν, πριν 30 χρόνια! Τόσο μπροστά είναι!
Κατά τα άλλα εμφανίστηκε ως ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και μας απέδειξε ότι πορεύεται με βήματα χειρότερα και από τους « παλιούς» δρόμους. Πορεύεται στα σίγουρα αφού βρήκε 17 εκατομ.ευρώ αποθεματικό για να ξοδεύει για άρτον και θεάματα. Αφού βρήκε έτοιμα και εγκεκριμένα από το 2013 5-6 έργα από την Περιφέρεια Αττικής που παλεύει να υλοποιήσει. Αφού βρήκε μια Περιφέρεια και μια Κυβέρνηση που του προσέφερε απλόχερα ότι ζητούσε και με το παραπάνω για να εμφανίζεται μετά και αντισυστημικός. Αφού προχώρησε σε ένα όργιο συνεχών προσλήψεων ( πέρυσι στην συζήτηση για τον Προυπολογισμό οι συμβασιούχοι ξεπερνούσαν τους 500! ). Προχώρησε χωρίς μια νέα διεκδίκση, χωρίς να φέρει ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ,το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ή αλλού. Απλά υλοποιεί ότι βρήκε έτοιμο από τους προηγούμενους.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια που οδηγεί μια πόλη στην στασιμότητα, την Ανάπλαση των Λιπασμάτων υπονομευμένη και κάποιους να χαίρονται γιατί μπορεί να έδωσε κανένα 500άρικο για την εκδήλωσή τους ή να έκανε κανένα χατήρι σε κανένα Ναό ή βλέπουν την επιφάνεια ενός έργου που οδηγεί σε πισωγύρισμα. Δεν ταιριάζει αυτό το παρόν και το μέλλον αυτή την πόλη.Της αξίζει μια δυναμική πορεία ανάπτυξης με την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, με την τόνωση της τοπικής αγοράς, την χάραξη μιας σύγχρονης κοινωνικής,πολιτιστικής πολιτικής. Με τα μυαλά που πορεύεται ο νυν Δήμαρχος αυτά δεν γίνονται.Δυστυχώς. Σε λίγους μήνες ο λαός θα διαλέξει.Το δίλημμα θα είναι: Στασιμότητα, ικανοποίηση από την μιζέρια ή δυναμική άνοδος της πόλης. Ο λαός έχει την δημοκρατική ευθύνη και μαζί μ αυτόν οι δυνάμεις και τα στελέχη που μπορούν να συμβάλουν σε μια νέα πορεία.