Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ



Απ΄ότι καταλαβαίνετε από την επικοινωνιακή προσπάθεια της Κυβέρνησης για να στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών, όσοι διαφωνούν μ΄αυτή είναι κατά βάση ακροδεξιοί και υπάρχουν και ορισμένοι που δεν έχουν καταλάβει την μεγαλοφυή σύλληψη  των Α.Τσίπρα και Ν.Κοτζιά. Εν ολίγοις. Όσοι έχουν μικρές ή μεγάλες ενστάσεις μ΄αυτή την Συμφωνία που σύμφωνα με όλες  τις δημοσκοπήσεις αποτελούν το 70% των πολιτών, είναι ή ακροδεξιοί έως και Χρυσαυγίτες ή ανόητοι. Αυτά μπορεί, αυτά λέει ασφαλώς η αμήχανη ηγεσία του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καλό θα ήταν τα στελέχη του να ήταν πιο σεμνά και να έδειχναν ένα μεγαλύτερο σεβασμό προς τον λαό. Αν μη τι άλλο ας μην συνεχίσουν να κατηγορούν συλλήβδην τους πάντες ως ακροδεξιούς , αυτοί που κυβερνούν με την στήριξη ακροδεξιών και αδυνατούν(;) να τελειώσουν επί τέσσερα χρόνια την δίκη της Χρυσής Αυγής. Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να καταλάβουν ότι τους κατάλαβε η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Επίσης , ας καταλάβουν τουλάχιστον ότι σύμφωνα με όλες πάλι τις έρευνες, το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ Σεπτέμβριο του 2015 φαίνεται να διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών.  Αυτοί τι είναι άραγε για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Ακροδεξιοί ή αυτοί που δεν καταλαβαίνουν;
Αντίθετα αυτοί που  φαίνεται να «  καταλαβαίνουν» είναι μια χούφτα στελεχών από την πολύπαθη Κεντροαριστερά που εσχάτως είδαν το φως, θαύμασαν εν μία νυκτί τον μεγάλο ηγέτη Α.Τσίπρα, ξέχασαν ότι έλεγαν για τον επικίνδυνο λαικισμό και τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αναζητούν την νέα Κεντροαριστερά, την νέα Δημοκρατική παράταξη παρέα με την Κουντουρά και την Παπακώστα συνωστιζόμενοι μαζί και με τον Τέρενς Κουίκ σε εκδηλώσεις σε Μέγαρα. Και όλα αυτά γιατί άραγε; Γιατί προβάλουν την Συμφωνία των Πρεσπών ως αφορμή χάραξης των νέων διαχωριστικών γραμμών. Αστειότητες. Κατ΄αρχήν ξεχνούν ότι η εθνική γραμμή ήταν για σύνθετη ονομασία και το Βόρεια Μακεδονία  αποτελεί ασφαλώς σύθετη ονομασία. Ωστόσο, οι Μακεδόνες, η υιοθέτηση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας τι δουλειά έχουν με την σύνθετη ονομασία;.Ασφαλώς καμία, όμως για αυτούς δεν φαίνεται να παίζει κανένα ρόλο. Το ξεχνούν, δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα κάνοντας ότι δεν θυμουνται ότι ποτέ οι βασικές δυνάμεις της Αριστεράς ( Κ.Κ.Ε, Συνασπισμός)  δεν υιοθετούσαν τέτοιες απόψεις. Λεπτομέρειες όμως, όταν πρυτανεύουν άλλα σκεπτικά και εκφράζεται μια έντονη διάθεση ξεπλύματος όλων όσων καταστροφικών συνέβησαν στην χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση ή ως Κυβέρνηση.
Δεν βαριέσαι. Μ΄αυτά και μ΄αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε να αιφνιδιάσει θέλοντας να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ν.Δ και τελικά διέλυσε το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ και την ΔΗΜΑΡ δημιουργώντας πρόβλημα και στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά όμως σε πείσμα των σχεδίων του Α.Τσίπρα μπορεί να συγκρατεί δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ένα ιδεολογικό και πολιτικό συνοθύλευμα που μαζεύει, όμως βασικά ενισχύει κι άλλο την Ν.Δ και αυξάνει την διαφορά υπέρ της.
Πως να το κάνουμε. Κάποιοι μπορεί να ξεχνούν τις αμαρτίες του ΣΥΡΙΖΑ και τρέχουν να το βαφτίσουν και να το λανσάρουν ως άλλη δύναμη από αυτό που είναι. Οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν και το τσουνάμι έρχεται.... Οι αμαρτίες θα πληρωθούν και αυστηρά... Η ώρα πλησιάζει.