Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Πηγαίνετε και ... έρχομαι !


Σχόλιο Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ»
Κι όμως το είδαμε κι αυτό. Ο Δήμαρχός μας και μάλιστα όχι οποιοσδήποτε Δήμαρχος, αλλά γνωστός ανατροπέας του συστήματος, αγωνιστής και επαναστάτης, κάλεσε τους πάντες να παραβρεθούν χθες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών για το σοβαρότατο θέμα της ένταξης ακινήτων του Δήμου στο Υπερταμείο. Αφού λοιπόν τους κάλεσε όλους να δώσουν το αγωνιστικό παρόν, ο ίδιος δεν εμφανίστηκε!
Περίεργο; Ίσως για τον Χ.Βρετάκο παλιά, να ήταν. Τώρα τίποτα δεν μου προκαλεί εντύπωση. Είναι φανερό, ότι για να πάρει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε γη και ύδωρ. Έδωσε δε και κάτι παραπάνω, αφού σημαντικό τμήμα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ούτε να ακούει για αυτόν και αυτό το γνώριζε η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, όπως και ό ίδιος.
Έτσι όλα αρχίζουν τώρα να εξηγούνται. Ο Δήμαρχος που είχε στα χέρια του ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της απόφασης να ενταχθούν 50 ακίνητα στο Υπερταμείο από τον Οκτώβριο και πλήρη εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε κινήσεις αντίδρασης, απλά δεν έκανε τίποτα. Ξεχάστηκε; Δεν νομίζω... Άρχισε πάλι να εμφανίζεται επαναστάτης , όταν υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικές Παρατάξεις ανέδειξαν ότι σχολεία, εκκκλησίες και άλλοι δημόσιοι χώροι ανήκουν στο Υπερταμείο. Όταν φορείς όπως η ΕΛΜΕ Πειραιά και άλλοι φορείς άρχισαν να παίρνουν πρωτοβουλίες για το θέμα. Όταν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκε στο μέσο πυρών, αμήχανος και αδύναμος να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την απραξία του.
Γι αυτό και μας κάλεσε στην συγκέντρωση χθες. Γιατί φοβήθηκε ότι παίρνουν το πάνω χέρι άλλες δυνάμεις. Γι αυτό και δεν ήρθε, γιατί έπρεπε και επαναστάτης να φαίνεται,αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι εντάξει. Γι αυτό και έχει το πολιτικό θράσος να στέλνει νέα πρόσκληση για παράσταση στο Υπουργείο την Τρίτη, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Γ.Γ , κάτι που δείχνει ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και συνενοήσεις και ασφαλώς πλήρης υποταγή του αγωνιστή Δημάρχου στα κελεύσματα της Κυβέρνησης.
Είναι φανερό, ότι ο κ. Χ. Βρετάκος έχει μείνει χωρίς πολιτική που την πιστεύει, μετέωρος ανάμεσα σε ένα κόμμα που τον στηρίζει κεντρικά και τον πολεμάει τοπικά και την αντίληψή του να θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ συστημικό και κόμμα που ξεπουλάει την χώρα. Αυτή η αντίφαση οδηγεί σε αναξιοπιστία και αυτό θα το πληρώσει ...
Αααα! Για να είμαι σαφής. Νομίζω ότι θα είναι ανοησία να πάει έστω ένας από οποιαδήποτε παράταξη μαζί με του στην συνάντηση της Τρίτης με τον Γ.Γ .Δεν έχει κανένας κανένα λόγο να συμμετέχει σε μια στημένη στο παρασκήνιο θεατρική παράσταση.