Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Μ΄ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ;


Έγινε και αυτό .Και ξεχείλισε το ποτήρι … Ως εδώ . Τέρμα με την « πλάκα » δήθεν οργισμένων νεοαριστερών , με το μίσος , το διχαστικό κλίμα, με την χυδαιότητα , την συκοφάντηση κάθε αντίθετης άποψης , τις προβοκάτσιες που για κάποιους έχουν γίνει δευτέρα φύσις. Αρκετά διήρκησε και ήρθε η ώρα να μπει ένα οριστικό τέλος  . Η Ελλάδα δεν θα ζήσει κανενός τύπου εμφύλιο ,επειδή κάποιοι νοστάλγησαν τα ολοκληρωτικά απωθημένα τους ,ούτε επειδή κάποιοι ως Κυβέρνηση αισθάνονται ως σύγχρονοι κομισάριοι και « δικαστές των δρόμων » .

Τελευταίο παράδειγμα αντιδημοκρατικού παραληρήματος η χυδαία ηλεκτρονική επίθεση κάποιων κατά του γνωστού σκιτσογράφου Αρκά , επειδή εθεωρήθη από αυτόκλητους λογοκριτές του δημόσιου διαλόγου ότι κάποια σκίτσα του ήταν … αντικυβερνητικά ! Τον κατηγόρησαν για χρηματισμό , χυδαιολόγησαν δίχως όρια ,τον συκοφάντησαν  και οι πιο « τολμηροί » του απείλησαν και την ζωή ! Ούτε στην εποχή των δικών της Μόσχας να ζούσαμε και τις εκτελέσεις ανθρώπων με την απλή κατηγορία του « εχθρού του λαού ».Αυτά στην Ελλάδα του 2015 και με Κυβέρνηση Αριστεράς .

Δεν είναι βέβαια το μόνο περιστατικό ,ούτε πρόκυψε ξαφνικά. Δεν είναι κάποιο μεμονωμένο γεγονός που το προκάλεσαν τρεις-τέσσερεις ιδεολογικά και πολιτικά άρρωστοι .


-          Πριν λίγες μέρες δεν δέχτηκε επιθέσεις ο Ν. Πορτοκάλογλου για το τραγούδι « θα περάσει κι αυτό » ; Πάλι εθεωρήθη ότι άφηνε υπονοούμενα για την Κυβέρνηση και την πορεία της και ασφαλώς τα άκουσε για τα καλά . Πάντα στο πλαίσιο της « λαϊκής » Δημοκρατίας …  Σ΄αυτήν άλλωστε συγχωρούνται όλα. Ακόμα και η λογοκρισία στην Τέχνη . Ντροπή !

-          Νωπά όμως δεν είναι και όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν με το κεντρικό σύνθημα « Μένουμε Ευρώπη » ; Οι χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν σ΄αυτό κατηγορήθηκαν ευθέως και με προσβλητική θρασύτητα ότι υποκινήθηκαν από ξένα Κέντρα , ότι προβλήθηκαν από την Κομισιόν ,ότι « παίζουν το παιχνίδι των δανειστών » ! Όλα αυτά επειδή αυτοί οι πολίτες ήθελαν να στείλουν το μήνυμα ότι θέλουν λύση της Ελληνικής Κρίσης εντός Ευρώπης, κάτι που σε τελευταία ανάλυση – όπως έχει παραδεχτεί και ο Πρωθυπουργός - ήταν και το μήνυμα των τελευταίων εκλογών. Σε κάποιους όμως δεν αρέσει. Και αφού δεν τους αρέσει ,αποκτούν ελέω λαού – που βέβαια αυτοί μόνο εκφράζουν – το δικαίωμα να υβρίζουν , να προπηλακίζουν φραστικά , να διχάζουν τον λαό, να προσβάλουν όποιον θέλουν. Άλλωστε φαίνεται ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι κατά την δική τους πολύ δημοκρατική θεώρηση αφορά μόνο αυτούς . …

-          Πρόσφατο δεν είναι και το παράδειγμα της αντιμετώπισης των εργαζομένων στις Σκουριές όταν κατέβηκαν στην Αθήνα και διαδήλωσαν ; Και τι δεν άκουσαν και μάλιστα από υπεύθυνα κυβερνητικά χείλη . Ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα να έχει όποια άποψη θέλει για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της συγκεκριμένης επένδυσης .Είναι όμως ανεκτό , 5.000 εργαζόμενοι που αγωνιούν για το αν έχουν αύριο δουλειά και συγγενείς τους να κατηγορούνται ως εγκάθετοι των επενδυτών ,ως συμμετέχοντες σε πληρωμένη από την εργοδοσία διαδήλωση ; Στο όνομα ποιας δημοκρατικής αντίληψης δικαιολογείται κάτι τέτοιο ; Στο όνομα ποιας αριστερής ευαισθησίας ; Ξεχνούν κάποιοι ότι είναι οι Ομοσπονδίες στην Δ.Ε.Η και αλλού που χρηματοδοτούνται από τον Προϋπολογισμό της Επιχείρησης ; Που ζούμε άραγε ; Σε καμία ξεπεσμένη σοβιετικού τύπου « δημοκρατία » ;

Δεν είναι όμως και πάλι μόνο αυτά .Την πιο κρίσιμη ώρα για την διαπραγμάτευση και ενώ όλα κρίνονται για το μέλλον της χώρας , κάποιοι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και από δίπλα και των ΑΝΕΛ βγαίνουν στην Βουλή και στα τηλεοπτικά πάνελ και βυσσοδομούν ξεδιάντροπα και δίχως κανένα αυτοπεριορισμό κατά εκπροσώπων κομμάτων και δημοσιογράφων που έχουν διαφορετική άποψη από την δική τους .Το « είστε άνθρωποι των δανειστών » και το « αυτές είναι απόψεις των ξένων » είναι οι αγαπημένες ατάκες ορισμένων που η αριστερή αλαζονεία τους  οδηγεί σε ανοικτά συκοφαντικές , φασίζουσες συμπεριφορές. Για αυτούς, αυτό που λένε – που συχνά είναι και εκτός επίσημης γραμμής ΣΥΡΙΖΑ – είναι εξ ορισμού ορθόν δίχως την ανάγκη να το αποδείξουν .Και ας έχουν πάει όλα χάλια. Και ας έχουμε φτάσει στο πάρα πέντε μιας εθνικής τραγωδίας που αν συμβεί , θα τους ακολουθεί για όλη τους την ζωή.

 Τα πράγματα είναι απλά όταν είσαι τυχοδιώκτης και δεν έχεις αίσθηση εθνικής ευθύνης . Κατηγορείς τον άλλο….. Αυτό έχουν κάνει όλοι οι μεγάλοι δημαγωγοί και ψεύτες .Αυτό κάνουν και τώρα . Κι όμως. Είναι κυβερνητικά στελέχη. Θα έπρεπε αυτά πριν από τον καθένα να επιδιώκουν την μέγιστη λαϊκή ενότητα  .Δεν τους νοιάζει όμως. Ούτε η αλήθεια ,ούτε η εθνική ενότητα. Η ύπαρξή τους στηριγμένη σε ξεπερασμένα ιδεολογικά σχήματα που ακόμα και στο κόμμα τους είναι μειοψηφικά τους ενδιαφέρει. Ο διχασμός, η πόλωση , η συκοφάντηση είναι απλά τρόποι πολιτικής επιβίωσης .Αυτό είναι το νέο μοντέλο του νεοαριστερού στελέχους πια . Αυτό έκαναν πέντε χρόνια τώρα και « πέτυχαν ».Κατηγόρησαν Έλληνες ως δοσίλογους , προδότες ,πουλημένους , έπαιξαν με την δίκαιη οργή του λαού κατά όσων δεν πρόλαβαν την κρίση .Τώρα που ο διαχωρισμός σε μνημονιακούς , αντιμνημονιακούς δεν περνάει και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ότι και να γίνει- έδωσαν δείγμα γραφής  « αριστερού » Μνημονίου με 8 δις. ευρώ φόρους (!) καταφεύγουν σε νέους διαχωρισμούς μίσους ( αυτοί που είναι με τους ξένους , αυτοί που αγωνίζονται ).


Που θα πάει όμως; Ως που φτάνει η οργή και που αρχίζει η φασίζουσα συμπεριφορά; Πως διαχωρίζονται σε ένα κλίμα εθνικολαικιστικής έξαρσης που επιτρέπει στην Πρόεδρο της Βουλής να φέρεται ως δικτάτορας προπηλακίζοντας από Αστυνομικό Διευθυντή μέχρι βουλευτές και από τον κεντρικό τραπεζίτη μέχρι και Υπουργούς ; Ως που είναι δυνατόν να υπάρχει ανοχή στον νέο ανθρωπότυπο που δημιουργείται και χαρακτηρίζεται από χυδαιότητα , ασυναρτησία , κομπλεξισμό , πολιτική σκιζοφρένεια και ολίγον ψευτοαριστερή φρασεολογία ; Νομίζω ότι έχουν ξεπεραστεί όλα τα όρια και ότι χρειάζεται παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα και από όλες τις δυνάμεις συμπεριλαμβανομένης και της πλειοψηφίας υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος . Εννοώ στην Βουλή , στην λειτουργία των θεσμών, στο επίπεδο του δημόσιου διαλόγου , στον τρόπο που γίνονται οι συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ.

Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές και αποφασιστικό: Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να διχάζει τον λαό,να προπηλακίζει, να δηλητηριάζει τον δημόσιο διάλογο. Οι στιγμές θα είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολες .Δεν μπορεί άλλο να ανέχονται οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις αυτά τα νοσηρά φαινόμενα που κυοφορούν εκτρώματα. Τώρα είναι ώρα εθνικής συνεννόησης , όχι εμφυλίου .