Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

                
 Κάποιοι ξαφνιάστηκαν με την απόφαση του δικαστηρίου για τον Σώρρα που αποφάνθηκε ,ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύεται ότι ο εν λόγω « μεγιστάνας» έχει περιουσία πάνω από 600 δισ. ευρώ ! Αιφνιδιάστηκαν όταν έμαθαν ότι υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες κατέκλυσαν τις εφορίες ζητώντας να πληρώσουν τα χρέη τους από τα ομόλογα των 600 δισ. ευρώ ! Κακώς όμως ξαφνιάστηκαν. Τι άλλο έπρεπε να γίνει για να καταλάβουν ότι ζούμε στην χώρα του παραμυθιού, της συνωμοσιολογίας , της πίστης ότι ενώ τα κάναμε όλα καλά σ΄αυτή την έρμη χώρα κάποιοι που μας επωφθαλμιούν  χρόνια  θέλησαν να μας τσακίσουν.Έτσι... επειδή έχουν συμφέροντα,επειδή είναι ανθέλληνες η μισούν τον ήλιο μας .

Κακώς ξαφνιάστηκαν , γιατί σ΄αυτή την χώρα ακούσαμε τα πάντα αυτά τα χρόνια της κρίσης . Αυτή η χώρα κυβερνάται σήμερα μάλιστα από μια Κυβέρνηση που υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια , ότι θα τα καταργήσει με ένα Νόμο, ένα Άρθρο ενώ θα κάνει ταυτόχρονα τις αγορές να χορεύουν σε ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ και την Ευρώπη να υποκλίνεται στην Ελληνική λεβεντιά. Αυτή η χώρα κυβερνάται από μια Κυβέρνηση  που ακόμα και μετά από μια διαπραγμάτευση φιάσκο , το ψευτοδημοψήφισμα της πλάκας και της εξαπάτησης του λαού συνέχισε να υπόσχεται κάποιο  « παράλληλο πρόγραμμα » κλείνοντας το μάτι και υπονοώντας ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε το 3ο Μνημόνιο ,αφού στην πράξη θα κάνουμε άλλα, θα κάνουμε « τα δικά μας » .. Πολίτες τους πίστεψαν. Πολίτες γοητεύτηκαν από όλα αυτά όλο αυτά τα παραμύθια , πολλοί από τους οποίους λένε πια ότι φανταστεί κανείς για να δικαιολογήσουν τις αλεπάλληλες κωλοτούμπες, τα συνεχή ψέμματα, την ανοικτή εξαπάτηση .Τώρα πια είναι γοητευμένοι και από τις σειρήνες της εξουσίας .

Αντί για όλα αυτά συνεχίζουν και συνεχίζουμε και όσοι δεν πιστεύαμε όλες αυτές τις ανοησίες να πληρώνουμε τα αποτελέσματα όλων αυτών των μυθευμάτων μέσα σε ένα αηδιαστικό, επικίνδυνο ρεύμα εθνικολαικισμού παρόμοιο με αυτό που « ανησυχεί» τον κ. Τσίπρα όταν μιλάει σε διεθνή Φόρα ! Υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει πως αυτό ακριβώς το ρεύμα λαικισμού ,ανορθολογισμού και αντισυστημισμού , αλλού συνδεδεμένο και με στοιχεία ρατσισμού τροφοδοτεί την ακροδεξιά. 
Γι αυτό ,οι διαχωριστικές γραμμές Αριστερά – Δεξιάς φαίνεται να έρχονται πιο πίσω και  ως βασικός ,απαραίτητος πολιτικός στόχος προβάλει η ανάγκη ενός ενιαίου Μετώπου λογικής, μεταρρύθμισης, ευρωπαισμού,αλήθειας που θα καταγάγει οριστική ,τελεσίδικη νίκη κατά των δυνάμεων του ψέμματος,του τυχοδιωκτισμού ,της καθυστέρησης .

Αφού συμβεί αυτό, ας συγκρουστούν οι διαφορετικές πολιτικές,ιδεολογικές προσεγγίσεις .Σήμερα επείγει η σωτηρία της χώρας, η απαλλαγή από κάθε τι που διανοητικά, πολιτισμικά, οικονομικά μας κρατάει στο τέλμα.
Ας αποφασίσουμε. Άλλωστε, για να σωθεί μια κοινωνία ,μια χώρα πρέπει να το θέλουν και οι πολίτες .