Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ


                                                                           
Τις επόμενες μέρες θα γίνει η μεγάλη γιοτή του ΣΥΡΙΖΑ για να γιορτάσει τα δύο χρόνια στην εξουσία. Φαντάζομαι ότι και πάλι θα προβληθούν μισητοί δημοσογράφοι,θα ειπωθεί πόσο σκληρά διεθνές και ντόπιο κατεστημένο χτυπούν αυτή την τόσο αριστερή Κυβέρνηση .αλλά και τι σημαντικές επιτυχίες είχε κατά της διαπλοκής. Ο Α.Τσίπρας έχει πολυπληθές επικοινωνιακό επιτελείο ,όμως αν με καλούσε να του πω εγώ ο ταπεινός δύο σκέψεις ,θα του έλεγα να την αφήσει την γιορτή,να δει τι θα κάνει με την αξιολόγηση να καταρτίσει μια σοβαρή στρατηγική και ασφαλώς να αφησει τις γιορτές .Αν μη τι άλλο , είναι και πρόκληση απέναντι σε μια κοινωνία που υποφέρει ,αλλά και γιατί ίσως ήρθε η ώρα να πει την αλήθεια .

Δεν ξέρω αν θα τον έπειθα ,αλλά θα του σημείωνα ορισμένα πολύ κρίσιμα μεγέθη από τις τελευταίες έρευνες που ίσως τον έκαναν να το ξαναδεί όλο από την αρχή.

-          Θα του έδειχνα για παράδειγμα το περίπου 70% που θεωρεί ότι έβλαψε την χώρα,όταν δύο χρόνια πριν ένα αντίστοιχο ποσοστό τον θεωρούσε ελπίδοφόρο νέο

-          Θα του έδειχνα ότι κόντρα στην προπαγάνδα του Μαξίμου και τα περίφημα no paper του Μαξίμου , πάνω από το 80% κρίνει ως αρνητική για την ζωή του και την πορεία της χώρας την πορεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

-          Θα του έδειχνα ότι πάνω από το 70% των πολιτών τον καταδικάζει για ότι έκανε και κάνει για τον έλεγχο των ΜΜΕ , για τον ιστορικό για γέλια διαγωνισμό για τα Κανάλια, για το κλείσιμο του ΔΟΛ , για να παραποιηθεί το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε τα δάνεια ΜΜΕ και Κομμάτων και θα του έλεγα ότι πρέπει να « μαζέψει» τον συγκυβερνήτη του γιατί έχει μηνύσει τον μισό δημοσιογραφικό κόσμο.


-          Θα του συνέστηνα να μαζέψει τον Α.Φλαμπουράρη , γιατί με δηλώσεις σαν κι αυτές σύμφωνα με τις οποίες « θα τρίβουμε τα μάτια μας από την ανάπτυξη που έρχεται » προκαλεί χιλιάδες επιχειρηματίες,αυτοαπασχολούμενους ,αλλά και άνεργους που ψάχνουν στον ήλιο μοίρα

-          Θα του διατύπωνα δε την σκέψη μου ότι όταν η παράσταση νίκης τον δείχνει νεκρό και όταν η Ν.Δ βρίσκεται μπροστά με διψήφια διαφορά και διπλάσια ποσοστά ,το παιχνίδι δεν γυρνάει και ότι αυτό το ξέρουν οι εταίροι μας οταν υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται .

Θα του θύμιζα δε, ότι τα κατάφερε πάλι να φτάσει τις καταστάσεις και γι αυτόν και για την χώρα σε αδιέξοδα από τα οποία δεν θα γλυτώσει από εκρήξεις θυμού,οργής,απογοήτευσης. Γι αυτό και θα του πρότεινα να πάει άμεσα σε εκλογές ,γιατί βρίσκεται μπροστά στον κίδυνο όχι απλά μιας κατάρρευσης ,αλ΄΄α μιας πλήρους αποσύνθεσης .

Βέβαια ο στρατός συμβούλων,επικοινωνιολόγων που διαθέτει μάλλον του λένε ότι όλα παίζονται.Τι να πουν κι αυτοί . .... Δεν είναι και εύκολο να φεύγεις από την εξουσία και μάλιστα κατάπτυστος , χρεωμένος για αλυσίδα τραγικών χειρισμών που θανάτωσαν την χώρα ,τον οικονομία της , την προοπτική της.

Δικά του όμως τα γένια , δικά του και τα χτένια. Όλα θα φανούν σύντομα. Και ο ίδιος να μην μπορεί να δει καθαρά τι συμβαίνει,θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων....