Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ


Πέρασε και το Πολυνομοσχέδιο των εκατοντάδων σελίδων και των άρθρων και σε κανένα δεν προκάλεσε εντύπωση. Λογικό. Έτσι κι αλλιώς η πλειοψηφία των 153 ( που έγινε 154) έχει αποδείξει ‘οτι μπορεί να πει ,να υπερασπιστεί άλλα και ταυτόχρονα να ψηφίσει εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αυτά έχουν τα κόμματα, οι κυβερνητικές πλειοψηφίες που δεν έχουν αρχές, όρια και έχουν καταστεί απλοί αποιδεολογικοποιημένοι μηχανισμοί εξουσίας. Αυτό συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αμφιβάλω , ότι μπορεί κάποιοι βουλευτές να παραμυθιάζονται από το αφήγημα του φιλαλήθη κατά την σύζυγό του Πρωθυπουργού, ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος των Μνημονίων  και σε παραδείσους συριζαικής φαντασίας. Ωστόσο δεν πιστεύω να είναι πολλοί. Οι περισσσότεροι συνειδητά προσπαθούν να κρατήσουν μια Κυβέρνηση που έβλαψε την χώρα από το πρώτο εξάμηνο κιόλας με όσα τραγελαφικά συνέβησαν το 2015 και στην συνέχεια ( π.χ καθυστέρηση Β΄αξιολόγησης ) .

Είναι οι ίδιοι που πριν λίγους μήνες ψήφισαν μέτρα ύψους 5 δις. ευρώ για την περίοδο 2019-2022, επιβαρύνοντας κι ΄άλλο τους πολίτες και υπονομεύοντας συνειδητά την επόμενη Κυβέρνηση.Το εντυπωσιακό είναι, ότι δεν αισθάνονται την ανάγκη να εξηγήσουν πως μπορεί να έχουμε « καθαρή» έξοδο , ενώ έχει ψηφίσει επί της ουσίας ήδη το 4ο Μνημόνιο. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να εξηγήσουν πως συμβιβάζεται η « καθαρή » έξοδος και ήδη έχουν ψηφίσει μείωση συντάξεων και αφορολόγητου για το 2019, ύψος πλεονασμάτων μέχρι το 2060 και Υπερταμείο για 100 χρόνια. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να σχολιάσουν την δήλωση Βίζερ, πως οποιαδήποτε ρύθμιση για το χρέος προϋποθέτει σειρά νέων μέτρων. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να εξηγήσουν πως μιλάνε για απαλλαγή από την επιτροπεία, όταν ο φίλος τους Μοσκοβισί έχει εξηγήσει – όπως και άλλοι – ότι επιτροπεία θα υπάρχει μέχρι να αποπληρωθεί το 75 % του χρέους.

Η χοντροπετσιά όμως και ο πολιτικός κυνισμός που σαρώνει οποιοδήποτε ισχυρισμό περί ηθικής ανωτερότητας , αναδεικνύονται και από άλλες υποθέσεις.
Στελέχη που αντιδρούσαν για την Αμυγδαλέζα , σιωπούν αναίσθητα από το Νταχάου της Λέσβου, τις απάνθρωπες συνθήκες ζωής μεταναστών και προσφύγων στα νησιά και τις διεθνείς καταγγελίες. Στελέχη που έγιναν γνωστά για την ευαισθησία τους απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχουν να πουν κάτι γα τις μεθοδεύσεις απέναντι στους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Δεν έχουν να σχολιάσουν το πλασάρισμα των απόψεων Ερντογάν από τον πολύ ευαίσθητο κύριο Μουζάλα , ο οποίος χωρίς να ντραπεί καθόλου ανακάλυψε ενδείξεις ότι είναι πραξικοπηματίες.Από που άραγε; Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή για την απονομή πολιτικού ασύλου στοιχειοθέτησε σε δεκάδες σελίδες γιατί δεν μπορεί να δει τέτοια στοιχεία. Δεν έχουν να πουν τίποτα για αυτόν τον επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό υπόκοσμο με τον οποίο στήνουν μια διαπλοκή μπροστά στην οποία η παλιά διαπλοκή φαίνεται Κατηχητικό.

Όλοι αυτοί δεν υποχώρησαν απλά από τις αρχές τους. Πούλησαν την ψυχή τους για λίγη εξουσία παραπάνω , ευτελίζοντας κάθε στοιχείο που έκανε τους αριστερούς ανθρώπους αυτής της χώρας σεβαστούς ακόμα και από τους χειρότερους πολιτικούς αντιπάλους τους διαχρονικά . Αναφερόμαστε για την αγνότητα χιλιάδων αγωνιστών, την παιδεία τους , την αγωνιστικότητά τους, την ανιδιοτέλειά τους. Όλα αυτά φαίνονται τόσο μακρινά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πια, μα τόσο μακρινά. Αυτός ο μηχανισμός εξουσίας δεν ασκεί απλά μια realpolitic , δεν κάνει  κάποιους συμβιβασμούς .Τα δίνει όλα μεταμορφούμενος σε ένα τέρας ψεύδους, κοροϊδίας, εξαπάτησης , δημιουργίας Ζουράρηδων, Πολάκηδων και Καρανίκων παρέα με ένα στρατό ιδιοτελών life style αριστερών.

Γι αυτό και προκαλεί τρόμο το ευρισκόμενο στην σφαίρα της φαντασίας σενάριο τυχόν επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό και πολλοί ρωτούν « λες να βγει ξανά ;» από πολίτες που τρέμουν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο πιθανά επηρεασμένους και από την Κυβερνητική προπαγάνδα. Τέτοιο ενεχόμενο δεν υπάρχει και το γνωρίζει καλύτερα το ίδιο το Μαξίμου και μ΄αυτό το σκεπτικό κοιτάει να διατηρήσει δυνάμεις , να υπονομεύσει την επόμενη μέρα, να απλώσει εκλογές και να ποντάρει στο ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών με απλή αναλογική, να πιέσει για μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020. Γενικώς να διατηρήσει κλίμα πολιτικής αστάθειας που θα λειτουργεί ως οξυγόνο σε μια δύναμη που μόνο σε συνθήκες αστάθειας και διχασμού μπορεί να επιβιώσει και να μην συρρικνωθεί.

Ας το λάβουν αυτό υπόψη οι ηγεσίες της Ν.Δ και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ , γιατί η αντιπολίτευσή τους δεν χαρακτηρίζεται και τόσο από δυναμισμό και δραστηριοποίηση κοινωνικων ομαδων που σήμερα ασφυκτιούν. Όπως δεν χαρακτηρίζεται – ειδκά αφιερωμένο στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αυτό- για την τακτική της επόμενης από εκλογές μέρας.Εδώ που τα λέμε αυτοί που αντέδρασαν αυτη την περίοδο ήταν οι δυνάμεις του Κ.Κ.Ε και της Λ.Α.Ε.