Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΙΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ



Συμφωνώ απολύτως ότι ο κάθε έλληνας και η κάθε ελληνίδα έχουν δικαίωμα να διατυπώσουν απόψεις,να μιλήσουν για τις ιδέες τους χωρίς την ανθρωποφαγία που ζήσαμε από το 2010 έως και τώρα απέναντι σε όποιον τολμούσε να εκφράσει  αντίθετη άποψη στα ψέματα , τις ιδεοληψίες και την πολιτική απάτη που στήθηκε. Δεν μπορεί να ισχύει το « μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις». Διαφωνώ όμως πλήρως, ότι η κυρία Μπαζιάνα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με στοργή και να μην δεχτεί κριτική για τις απόψεις και την υποκρισία της όπως κατατέθηκαν στην συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών.Αυτό άλλωστε ισχύει για οποιοδήποτε πολίτη διατυπώνει δημόσιο λόγο. Ουδείς έχει ασυλία.Διευκρινίζω υποχρεωτικά , ότι αυτό αφορά τις πολιτικές απόψεις μιας και σε social media διάβασα μια σειρά ύβρεις που δεν ταιριάζουν σε όσους θέλουν να συμβάλουν σε μια νέα Ελλάδα χωρίς ψένατα η αυταπάτες, ιδεοληψίες και κατασκευή εχθρών που δεν υπάρχουν.

Μ΄αυτές τις σκέψεις, ας σημειώσουμε κάποιες παρατηρήσεις με αφορμή αυτή την Συνέντευξη κι ας έχουν περάσει μέρες. Για ένα και μόνο λόγο. Η Συνέντευξη αυτή σαφέστατα δεν ήταν μια αυθόρμητη κίνηση της κυρίας Πρωθυπουργού. Ήταν μια καλά μελετημένη κίνηση σε μια κρίσιμη στιγμή για τον διαρκώς αποσυσπειρούμενο ΣΥΡΙΖΑ , ενταγμένη στην συνολική επικοινωνιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος πιστεύει κάτι άλλο, είναι τουλάχιστον αφελής.

1.       Η κυρία Μπαζιάνα παρουσιάστηκε σαν αγνή αγωνίστρια, καθαρόαιμη ασφαλώς αριστερή , σαν απλό κορίτσι του λαού. Πάνω σ΄αυτό το σκεπτικό στήθηκε όλο το επικοινωνιακό κατασκεύασμα. Είναι όμως έτσι; Από πότε απλοί αγωνιστές,απλοί πολίτες έχουν αλήθεια  την πολυτέλεια να παραχωρήσουν συνέντευξη τεσσάρων ολόκληρων σελίδων σε ημερήσια εφημερίδα; Από πότε απλοί πολίτες πάνε διακοπές με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος και πάνε τα παιδιά τους στην ελίτ των ιδιωτικών σχολείων ΧΙΛ ; Αυτά συνθέτουν και την πολιτική υποκρισία της κ.Μπαζιάνα.

2.       Είναι φανερό, ότι με την συνέντευξη, η κ. Μπαζιάνα που παρουσιάζεται σαν να μην κατάλαβε τι γινόταν γύρω της και περιγράφει αγώνες ( sic ! ), μάχες που χάθηκαν και ανοικτούς πολέμους (!), προσπαθεί να προσθέσει ένα συναισθηματικό στοιχείο. Ουσιαστικά επιχρύσωσε τον πολιτικό κυνισμό του συζύγου της με ολίγον τσάμπα  αριστερό λυρισμό. Να το θυμάστε. Παρόμοιες προσπάθειες θα ζήσουμε κι άλλες στην πορεία προς τις εκλογές στις οποίες θα νιώσουμε καλά τι σημαίνει συνδυασμός λάσπης, ψεμάτων, σπίλωσης πολιτικών ανιπάλων και ψευτοαριστερού συναισθηματισμού. Παρεπιπτόντως, πιος είναι άραγε ο « ανοικτός πόλεμος »της κτυρίας Μπαζιάνα; Θα άξιζε να μας πει.
3.       Η κυρία Μπαζιάνα μας « συγκλόνισε» λέγοντας ότι κλαίει κάθε 5 Ιουλίου! Μάλλον κάποιος πρέπει να τις θυμίσει, ότι το δημοψήφισμα αυτό ήταν το πιο απατεωνίστικο, διχαστικό κόλπο της Κυβέρνησης για να κάνει τελικά την κωλοτούμπα.Πριν απ΄όλα πρέπει κάποιος να της θυμίσει ,ότι με την πολιτική του συζύγου της κλαίνε κάθε μέρα άνθρωποι για την φτωχοποίησή τους που εντάθηκε αυτά τα χρόνια, για τους πάνω από ένα εκατομ. πολίτες που είναι άνεργοι , για την επιβάρυνση της χώρας κατά 100 δις. ευρώ, για τον αφελληνισμό των Ελληνικών Τραπεζών, για την αύξηση κατά 26% των οφειλών των πολιτών προς το δημόσιο, για τους πλειστηριασμούς πο έρχονται, για την εξαθλίωση των συνταξιούχων, για την συνειδητή διάλυση της μεσαίας τάξης. Δεν τα γνωρίζει όλα αυτά άραγε η κυρία Περιστέρα;
4.       Μιας και μιλάμε για κλάματα, η κ, Μπαζιάνα δεν ήξερε όταν έδινε την συνέντευξη ότι σε λίγες μέρες θα ψήφιζαν οι συναγωνιστές της παρέα με τους ακροδεξιούς Πολυνομοσχέδιο με 70 νέα μέτρα; Άραγε δεν νοιώθει την ανάγκη να δακρύσει για τους πρόσφυγες και μετανάστες που πεθαίνουν στην Λέσβο η για τους Τούρκους που παραδίνονται χωρίς καν να εξεταστεί το αίτημά τους για πολιτικό άσυλο η για τον Τούρκο αξιωματικό που ο σύζυγός της πήρε πίσω το πολιτικό άσυλο που του έδωσε η αρμόδια Επιτροπή , μετά από μια πρωτοβουλία ντροπής για κάθε ένα που νιώθει έστω προοδευτικός και υπερασπιστής του Κράτους Δικαίου; Δεν κλαίει για τα 5 δις. ευρώ μέτρα , το λεγόμενο 4οΜνημόνιο για τα χρόνια 2019-2022, όταν θα έχει κλείσει τον κύκλο της θητείας της η σημερινη Κυβέρνηση και ενώ μας μιλάνε για « καθαρή » έξοδο από τα Μνημόνια ; Πολύ μειωμένης ευαισθησίας και αριστεροσύνης μου φαίνεται η κυρία Μπαζιάνα.
5.       Αναφέρεται στους εταίρους της χώρας μιλώντας για « τιμωρητική, φασιστική μπότα» κάτι το μοναδικό και πρωτοφανές. Αγνοεί ότι αυτοί θεωρούν τον αγωνιστή σύζυγό της αγαπημένο παιδί τους; Ότι θεωρούν πως μόνο αυτός μπορούσε να περάσει τα μέτρα πο πέρασαν τα τελευταία τρία μέτρα; Ότι είναι ο μοναδικός μνημονιακός Πρωθυπουργός που πέρασε – πέρα από άλλα - την υποθήκευση όλης της δημόσιας περιουσίας μέσω του Υπερταμείου για 99 χρόνια κάτι που δεν δέχτηκε κανείς εκπρόσωπος του « παλιού πολιτικού προσωπικού » που κατά την κ.Μπαζιάνα τάχα έλεγαν σ΄όλα ναι; Δεν έχει κατανοήσει ότι είναι ο σύζυγός της που είπε και λέει σ΄όλα ναι και μάλιστα όχι μόνο στους ευρωπαόυς εταίρος ,αλλά και στον Τραμπ,τον Ερντογάν, τον Πούτιν και άλλους δημοκράτες; Αγνοεί ότι σύμφωνα με τον κ.Βούτση αυτή ακριβώς « η φασιστική μπότα» έριξε την προηγούμενη Κυβέρνηση και άρα στήριξε και την άνοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία;
6.       Η κ. Μπαζιάνα υποστήριξε τον σύζυγό της και βέβαια μας είπε ότι δεν πούλησε τις αρχές του , τα ιδανικά του. Άραγε δεν τις λένε τίποτα ορισμένα συνθήματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ; Υπενθυμίζω επιγραμματικά: Δεν υπάρχει χρέος- Θα σκίσουμε τα Μνημόνια- Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης – Παράλληλο Προγραμμα – αύξηση των συντάξεων- κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κ.ά Τι από αυτά τήρησε ο κ. Τσιπρας. Καλός ο εμπαιγμός τόσα χρόνια από τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του Μαξίμου. Χρειαζόταν να μας εμπαίξουν άραγε οικογενειακώς ;
7.       Το περίφημο « πήραμε την Κυβέρνηση,όχι την εξουσία » ήταν και θα είναι το πιο επικίνδυνο ιδεολόγημα .Πρόκειται για την γνωστή κομμουνιστική αντίληψη ελέγχου από ένα Κράτος των πάντων,από την Δικαιοσύνη μέχρι την Ενημέρωση και από τς φωνές αντίδρασης μέχρι τις Ανεξάρτητες Αρχές. Πρόκειται για ολοκληρωτική αντίληψη που εφαρμόστηκε σε δεκάδες χώρες με την σημαία του σοσιαλισμού και κατέρρευσε το ΄89- ΄90. Δυστυχώς και η κ. Περιστέρα ,οπως και η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούν αυτλη τη αντίληψη.Ευτυχώς, αυτά δεν περνούν σε Δυτική Δημοκρατία. Αποκαλύπτονατο όμως. Πόσο βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη τους χαρακτηρίζει.

Πολλά γράψαμε. Ας πούμε και κάτι διαφορετικό.Κανένα νέο ψέμα, καμμία αντιδημοκρατική προσπάθεια, καμμία κυρία Περιστερα όσο και αν δακρύσει δεν σώζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.Αυτο όμως δείχνει πριν απ΄όλα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην κοινωνία
Κοντός ψαλμός αλληλούια !