Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ



Όλα καλά, αλλά η υποκρισία περισσεύει και σ΄αυτές τις εκλογές στο Κερατσίνι. Έχοντας αποσσύρει την υποψηφιότητά μου παρακολουθώ την προεκλογική κίνηση και κάποια πράγματα με « βγάζουν από τα ρούχα μου» . Όπως είχα πει, θα μιλάω, δεν θα εΊμαι παρατηρητής.Από απόσταση ,αλλά θα μιλάω...Έχω ευθύνες απέναντι στους δημότες σαν άνθρωπος που εκλεγομαι από το 1990 και με πόνο και πίκρα αποσύρθηκα ..
Ας αναφέρω λοιπόν τρία « φαινόμενα»:
1.       Όταν γίνονταν συναντήσεις για να διερευνηθούν οι προυποθέσεις για την συγκρότηση μίας ευρείας παράταξης με στελέχη από όλους τους ιδεολογικούς, πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς χώρους , υπόθεση για την οπιά πάλεψα, κάποιοι λίγοι φίλοι από το ΚΙΝΑΛ έλεγαν συστηματικά ότι πρεπει να περιμένουμε τις αποφάσεις των κομμάτων που ανήκε ο καθένας. Κάποιοι που ήταν από το ΚΙΝΑΛ καταλάβαινα ότι θα ήθελαν άλλη υποψηφιότητα και συγκεκριμένα ο Αλέκος Χρυσός. Απλά ροκάνιζαν τον χρόνο , προσφέροντας κατ΄ουσίαν μεγάλη υπηρεσία στον σημερινό Δήμαρχο. Δικαίωμά τους ...Ας είχαν βέβαια την ευθύτητα να πουν την άποψή τους και να μην κρυβονται. Η ευθύτητα όμως είναι είδος εν ανεπαρκεία ...

Ένας από αυτούς που εμφανιζόταν ως από τους πιο « κομματικούς» . Ήταν ο Κώστας Πεταβρατζής, π.Αντιδήμαρχος Δραπετσώνας και προσωπικός φίλος του Αλέκου Χρυσού. Τώρα, ο « κομματικός » κύριος Πεταβρατζής, ενώ το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ποια υποψηφιότητα στηρίζει , πήγε και στηρίζει τον φίλο Γιώργο Τσιρίδη ! Ελπίζω δε, πίσω του να μην κρύβονται κι άλλοι....

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι ή δεν είναι η επιτομή της υποκρισίας μια τέτοια πολιτική συμπεριφορά;

2.       Ο φίλος για χρόνια Γιώργος Τσιρίδης ( την εννοώ την λέξη φίλος) και έμπειρος αυτοδιοικητικός στήριζε αυτά τα χρόνια τον Δήμαρχο Χρήστο Βρετάκο λίγο ή πολύ, περσότερο ή λιγότερο κριτικά. Το Σεπτέμβριο αναγκάστηκα και απάντησα δημόσια σε άρθρο του που ουσιαστικά έλεγε ότι η Αντιπολίτευση ( δηλαδή εγώ) ασκούσε κριτική στον Δήμαρχο, γιατί τον .. ζήλευε! Τον Οκτώβριο μάθαινα ότι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Βρετάκο , συζητούσε ότι θα κατέβει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Χ. Βρετάκου. Απέναντι στην σταθερή ενωτική πρότασή μου μέχρι την τελευταία στιγμή που αποσσύρθηκα , δεν πήρε ποτέ θέση...

Λίγο αργότερα έμαθα από τον ίδιο ότι κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος! Πολλά δε στελέχη που μαθαίνω ότι πορεύονται μαζί του, εθεωρούντο δικαίως ΄αδίκως ως υποστηρικτές – ανοικτά ή συγκεκαλημένα – του Χ. Βρετάκου .

ΕΡΩΤΗΣΗ: Να θεωρήσω ειλικρινή την σημερινή κριτική που κάνει στον Χ. Βρετάκο και που σε πολλά σημεία μοιάζει πια με αυτήν που ασκούσα εγώ, ο « ζηλιάρης » και γιατί;
3.        « Παράγοντας» γνωστός για τις πολύ υψηλές επιδόσεις σε σταυρούς και ταυτόχρονα τον πολύ υψηλό αριθμό απουσιών από το Δημοτικό Συμβούλιο ( ουσιαστικά δεν πάτησε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο, τιμώντας τους δημότες που του εμπιστεύτηκαν τον σταυρό τους ) , αφού τα έκαψε όλα με τις επιλογές του το 2014 , τώρα στηρίζει τον ... Χ. Βρετάκο !

Τι να υποθέσω ; Ότι ξαφικά τον ερωτεύτηκε ή ότι έτσι τον συμβούλευσαν πολιτικά και εξωπολιτικα κέντρα;
Μην βιαστείτε κάποιοι... Αφού διευκρινήσω πράγματα και καταστάσεις, θα μιλήσω και με όνομα...

4.       Η ΛΑΕ ( Δες Παναγιώτης Λαφαζάνης ) έβγαλε κεντρικά απόφαση, ότι δεν θα στηρίξει υποψηφίους Δημάρχους που θα  στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ .Ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν πρόκειται για σοβαρή απόφαση. Μάλλον για υπεκφυγή προκειται.
Ο ένας λόγος που έβγαλε αυτή την απόφαση, ήταν προφανώς ο Χ.Βρετάκος τον οποίο τον ανακάλυψε ο Π.Λαφαζάνης το 2013 ( ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα) , όπως ο ίδιος είχε ανακαλύψει και τον Λουκά Τζανή. Τώρα τον Βρετάκο τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΛΑΕ μη τολμώντας μέσα στις διαφωνίες στις γραμμές της κατέληξε σ΄αυτή την γραμμή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αφού αυτή είναι η γραμμή της ΛΑΕ γιατί πολλοί ΛΑΕ ,Αντιδήμαρχοι του Βρετάκου , παραμένουν στο πλάι του; Γιατί πιστεύουν στο πόσο φοβερός Δήμαρχος είναι, γιατί διαφωνούν ιδεολογικά με την κεντρική γραμμή του κόμματός τους τους ή επειδή ζεστάθηκαν από τις καρέκλες που απολαμβάνουν όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτά για ξεκίνημα... Θα συνεχίσω... Όταν θα μου επιτρέπει ο χρόνος μου και όταν δεν θα αντέχω αυτά που ακούω και διαβάζω.
Γιατί πονάω αυτόν τον Δήμο και πρέεπι οι δημότες να ξέρουν τα πάντα όταν θα ψηφίζουν ή τουλάχιστον – επειδή και αυτοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών – να μην έχουν άλλοθι ότι δεν ήξεραν.
Γιατί τον αγαπώ αυτό τον Δήμο...