Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ !

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ !

Επαληθεύτηκαν οι φόβοι που είχε εκφράσει με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ » Ζαχαρίας Ζούπης για το έργο στο « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ »

Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ( 15-4-2015) έκρυβε πολύ άσχημα νέα πολύ πιο άσχημα απ΄ότι είχα προαναγγείλει ,  σε σχέση με την δρομολόγηση της παρέμβασης στο Γήπεδο « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ » .Υπενθυμίζω ,ότι στις 2-3 -2015 με επιστολή μου στον Δήμαρχο που κοινοποίησα , έθετα δύο σοβαρότατα θέματα:
ΠΡΩΤΟ: Ότι η Δημοτική Αρχή καθυστέρησε να στείλει την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Περιφέρεια Αττικής που χρηματοδοτεί το έργο … πέντε μήνες με εγκληματικές παρενέργειες στην πορεία του έργου που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου ,ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Α.Π.Ο.Κ Κερατσινίου με δεδομένο μάλιστα ότι ανεβαίνει στην Γ΄Εθνική
ΔΕΥΤΕΡΟ : Ότι με δεδομένη αυτή την καθυστέρηση , αλλά και με προσδιορισμένες  τις διαδικασίες δημοπράτησης τις οποίες περιέγραφα αναλυτικά στην επιστολή  , το γήπεδο δεν θα ήταν με τίποτα έτοιμο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ! Κι όμως , ο Δήμαρχος διαβεβαίωνε μέχρι πρόσφατα τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο ,όσο και το Σωματείο ,ότι όλα θα είναι έτοιμα τον Ιούνιο !

Στην συζήτηση φάνηκε όμως και κάτι ακόμα .ότι ο χρόνος εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στους έξι μήνες ,κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το Γήπεδο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι ….  τον Ιανουάριο , Φεβρουάριο ! Αυτή είναι δυστυχώς  η σκληρή πραγματικότητα. Ο Δήμαρχος μίλησε βέβαια για Οκτώβριο , αλλά είναι σίγουρο ότι για δεύτερη φορά θα διαψευστεί . Το Σωματείο πρέπει να ξέρει όλη την αλήθεια, ώστε να προγραμματιστεί για την νέα σεζόν πάνω σε στέρεες βάσεις και όχι να μαθαίνει κάθε μήνα κάτι διαφορετικό .

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαραίνει αποκλειστικά τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο που ζήτησε συγγνώμη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την πεντάμηνη καθυστέρηση από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο , με την εξήγηση ότι διερευνούσε την κοστολόγηση του έργου που υπήρχε στην Μελέτη. Εν ολίγοις , η Υπηρεσία που είχε κάνει την Μελέτη διερεύνησε το κόστος της Μελέτης (!) και μάλιστα βρήκε απόκλιση 100.000 ευρώ ! Για την διερεύνηση δε αυτή « φαγώθηκαν »  πέντε μοιραίοι για την πορεία του έργου μήνες ! Ωστόσο με την συγγνώμη , δεν διορθώνονται τα πράγματα και το γεγονός ότι την μισή τουλάχιστον αγωνιστική θα παίζει εκτός της ιστορικής έδρας του ο Α.Π.Ο.Κ .

Αυτή είναι η αλήθεια . Αυτό είναι το αποτέλεσμα χειρισμών που χαρακτηρίζονται από ερασιτεχνισμό,.καχυποψία, ολιγωρίες.
Είχα και έχω καθήκον να ελέγχω την Διοίκηση του Δήμου , να ενημερώνω τους πολίτες.Αυτό έκανα και αυτό θα κάνω .
Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του !