Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

Η τροπολογία που καταθέτει ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ Π.Λαφαζάνης στις διατάξεις του Ν 4277/14 αποτελεί νίκη για τον Δήμο μας και  των κινημάτων που αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στις απαράδεκτες « ρυθμίσεις Μανιάτη » που μετέτρεπε την περιοχή της ανάπλασης της π. Βιομηχανικής Περιοχής Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε νέα ζώνη για βιομηχανικές χρήσεις ,επιφυλάσσοντας για την περιοχή μια επιστροφή στο παρελθόν .Η τροπολογία αυτή αντιμετωπίζει αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο και μ΄αυτή την έννοια είναι θετική και σημαντική .


Τώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα. Αυτή η περιοχή πρέπει επιτέλους να αναπλαστεί , με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία της περιοχής  , διασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης των πολιτών στην θάλασσα και ασφαλώς αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα δίνουν την δυνατότητα δημιουργίας χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας σε μια περιοχή που η ανεργία αγγίζει πια το 40% .

Η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » είχε καταθέσει από την προεκλογική περίοδο σαφείς προτάσεις με τις οποίες και πορευόμαστε. Τώρα είναι η ώρα για γενναίες πρωτοβουλίες για την κατάρτιση ενός σαφούς επιχειρησιακού σχεδίου που θα αρχίσει να υλοποιείται, την χρηματοδότηση ενός Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού , την διασφάλιση των κατάλληλων πόρων από δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις .

Είμαστε εδώ και θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο για να γίνει επιτέλους το όραμα πραγματικότητα .Για να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία ,ρεαλισμό και συγκεκριμένα βήματα δίχως μονομέρειες και ιδεοληψίες .

                               Για την « Αναγέννηση »

                 Ο επικεφαλής Ζαχαρίας Ζούπης