Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ;


Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη , επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, η Ελλάδα ζει μια τραγωδία, έχει ανάψει ο δημόσιος διάλογος διάλογος για τις ευθύνες της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης για το δράμα στο Μάτι. Περίμενα ο λαλίστατος Δήμαρχός μας να πει κάτι, να σχολιάσει, να πάρει θέση. Εδώ για ψύλου πήδημα και εκδίδεται ένα δελτίο τύπου. Κάηκαν δεκάδες άνθρωποι, κάηκαν χιλιάδες σπίτια, αναδεικνύονται ευθύνες της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας, αναπτύσεται ένας διάλογος για τα αυθαίρετα, για τις εστίες επικινδυνότητας που υπάρχουν διάσπαρτες. Ακούσατε κάποια παρέμβαση του Δημαρχου; Μπα... Φαίνεται να έχει άλλες προτεραιότητες ή να προτιμά την σιωπή που συχνά είναι χρυσός , αν χρυσός είναι στην περίπτωσή μας η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Ωστόσο, προέκυψε και ένα νέο πια δεδομένο που αφορά την περιοχή μας. Αναφέρομαι στην πρόσφατη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη που τόνισε ανάμεσα στα άλλα ότι υπάρχουν ανοικτά προβλήματα πυροπροστασίας και αποτελεσματικής γενικά Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή.Σημείωσε δε και αυτό έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ερωτήματα και ανησυχία, ότι « Σήμερα είναι η στιγμή να μιλήσουμε και για ένα άλλο κίνδυνο, αυτόν ενός μείζονος ατυχήματος μέσα στον οικιστικό ιστό». Αναφερόταν στα καζάνια που υπάρχουν στην ζώνη που ενώνει την Δραπετσώνα με το Πέραμα λέγοντας κάτι που το λέω δύο χρόνια τώρα , ότι αυτή η περιοχή και αυτές οι εγκαταστάσεις εντάσσονται στην περιοχή επικινδυνότητας SEVESO ! Είναι φανερό, αν και και δεν κατονομάζει ότι αναφέρεται και τις εγκαταστάσεις της OIL ONE ( άλλη δραστηριότητα έστι κι αλλιώς δεν υπάρχει στην Δραπετσώνα), εκεί που δίπλα ο Δήμαρχος κλείνοντας τα μάτια στους κινδύνους που του έχω επισημάνει, κάνει τις συναυλίες, προσφέροντας χαρά , άρτον και θεάματα αποκτώντας και οπαδούς που χαίρονται που συμμετέχουν σε πολιτιστικά γεγονότα σε περιοχή κινδύνου SEVESO και αναπνέοντας τις γνωστές οσμές που κανένας δεν έχει προσδιορίσει την σύνθεση τω αερίων που τις προκαλούν, την επικινδυνότητά τους ή όχι. Κι όμως ο Αντιπεριφερειάρχης , όχι τυχαία ασφαλώς, αναφέρεται ότι αν κάτι συμβεί σ΄αυτή την ζώνη, θα ζήσουμε μια ...Αποκάλυψη!
Μάλιστα ! Άντε πριν ο Δήμαρχος  δεν είχε να πει κάτι. Τώρα; Δεν αισθανεται την ανάγκη να μιλήσει; Ας ξεκινήσει μιλώντας για το πως προχωρούν, αν προχωρούν τα αντιπλημυρικά έργα στην περιοχή που βρίσκεται ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ , όπου δύο φορές κόντεψαν να πνιγούν άνθρωποι τον τελευταίο χρόνο. Ας μας πει αν προχωράει η παρέμβαση στο Σελεπίτσαρι μετά τον χαμό του νέου πριν λίγους μήνες. Ας αναφερθεί στο αν υπάρχουν πιστοποιητικά καταλληλότητας των παιδικών Χαρών που παραδίδει για λειτουργία . Ας φτάσει όμως και στην επίμαχη περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις της OIL ONE που έχει φροντίσει να εξωραίσει κάνοντας συναυλίες και αμβλύνοντας έτσι την συνείδηση του κινδύνου στους πολίτες. Εντάξει. Σταματάω να μιλάω για τις συναυλίες. Άλλωστε « Είπα και ελάλησα, αμαρτίαν ουκ έχω». Ας μας πει για κάποια άλλα θέματα. Για παράδειγμα ας μας πει αν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης έστω και ατυχήματος μικρής εμβέλειας στον χώρο των εκδηλώσεων, αν υπάρχει οργανωμένος τρόπος διαφυγής. Ας μας πει αν έχει άδεια από τους αρμόδιους φορείς οργάνωσης αδειών. Ας μας πει για θέματα που μπορεί να βρούμε μπροστά μας.Τώρα δεν τα λέει ο Ζούπης ή η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ».Τώρα στους κινδύνους αναφέρεται ο Αντιπεριφερειάρχης που απ΄ότι γνωρίω έχει καλή συνεργασία.
Ας μας πει κατι. Ας μας απαντήσει σ΄αυτά τα θέματα , χωρίς να καταφύγει σε ύβρεις ή σε γενική συνθηματολογία.Ναι, να φύγουν οι εγκαταστάσεις.Συμφωνώ. Ναι, να καταργηθεί και το περίφημο άρθρο 70 που παρατείνει την λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων. Συμφωνώ. Θα μας πει όμως κάτι πιο συγκεκριμένο για αυτά που αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης; Θα μας πει κάτι για τα παραπάνω ερωτήματα που απασχολούν πια πολλούς;


Νομίζω , ότι έχει το καθήκον και την υποχρέωση να το κάνει. Όπως έχει το καθήκον και την υποχρέωση να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών σε όλα τα θέματα, όλες τις δραστηριότητες του Δήμου.