Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΚΑΛΑ ....



Ενώ η χώρα βυθίζεται ευρισκόμενη ταυτόχρονα και εκτός μνημονιακού δανεισμού και εκτός αγορών, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που σημειώνουν τον κίνδυνο η χώρα να καταρρεύσει , βαλτωμένη σε μια ισχνή Ανάπτυξη και μπλοκαρισμένη από την τακτική των θανατηφόρων υπερπλεονασμάτων και τη αδυναμία προσέλκυσης επενδύσεων, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνει για άλλη μια φορά ότι παίζει επικοινωνιακά και μόνο με την σταθερότητα στην χώρα και τις προοπτικές της.
Το δόγμα Πολάκη- Παπαγγελόπουλου αναδεικνύεται σε σανίδα σωτηρίας για μια Κυβέρνηση που δύο χρόνια τώρα αλλάζει αδιάκοπα ατζέντα προσπαθώντας να επιπλεύσει και παρ΄όλα αυτά βρίσκεται σταθερά 10%- 12% πίσω από την Ν.Δ. Δεν διδάσκεται εν ολίγοις από τίποτα. Το δόγμα είναι απλό και ολοκληρωτικής έμπνευσης. Ψάχνουμε για στοιχεία και αν δεν βρούμε , δεν πειράζει. Κατηγορούμε πολιτικά στελέχη, φυλακίζουμε κάποιους έστω και για λίγο αν μπορούμε και πάμε σε εκλογές αναβιώνοντας το δήθεν δίλημμα « Παλιό ή νέο, « λαμόγια ή αμόλυντους ». Απλή τυχοδιωκτική σύλληψη που ίσως πιάνει σε ένα ακροατήριο που εκπαιδεύτηκε να ζητάει « αίμα» και να μην νοιάζεται για το που πάει η χώρα ή και να κλείνει τα μάτια από εκεί που η αριστεροσύνη και η ευαισθησία καταρρέουν ( π.χ κολαστήριο της Μόρια).
Ξεχνά ή αυταπατάται η Κυβέρνηση σε πολλά σημεία.
Πρώτον ξεχνάει ότι συμπληρώνει ήδη τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από τους ίδιους και στα μάτια μίας συντριπτικής πλειοψηφίας εκφράζει το πιο παλιό από το παλιό ένα επικίνδυνο λαϊκισμό και μια συνεχή ροπή  προς την ψευδολογία, το μίσος, την πόλωση. Δεν βρισκόμαστε στον Ιανουάριο του 2015 πια, δυστυχώς για όσους έδειξαν ότι η ελπίδα που ερχόταν μετατράπηκε σε 3οΜνημόνιο, διαρκή εποπτεία, παραπέρα φτωχοποίηση, μέτρα που δεν θα τολμούσε να πάρει άλλη Κυβέρνηση.
Δεύτερο, ξεχνάει και νομίζει ότι ξεχνάμε και εμείς πως ότι κατήγγειλε αποδείχτηκε αέρας. Ας θυμηθούμε πόσα φοβερά και τρομερά είχαν γραφτεί και είχαν ειπωθεί για την λίστα Λαγκάρντ και την λίστα Μπόργιανς. Ακούτε τίποτα τώρα; Γιατί άραγε δεν κατέληξαν σε Προανακριτική για το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και το παραπέμπουν στην Δικαιοσύνη που σημαίνει ότι θα ξαναεπιστρέψει στην Βουλή αφού εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Παιχνίδια δηλαδή για να συντηρείται απλά ένα κλίμα. Αυτό που όλοι γνωρίζουν αντίθετα είναι πως η διερεύνηση των δραστηριοτήτων Τσοχατζόπουλου και ότι βρέθηκε φυλακή ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλιών των προηγούμενων Κυβερνήσεων.Οτι ακόμα και η διερεύνηση όσων αφορούσαν στον Γιάννο Παπαντωνίου ξεκίνησαν από άλλους.  
Τρίτο: Δεν μπορούν να κρύψουν ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η πραγματική διερεύνηση σκανδάλων. Αν τους ενδιέφερε, για το αδιαμφισβήτητο σκάνδαλο π.χ της NOVARTIS , θα προχωρούσαν σε κινήσεις κατά της Εταιρείας που γνωρίζει μέρες κερδοφορίας τα τελευταία χρόνια. Θα άρχιζε από τους 4.500 γιατρούς που εμπλέκονται σε μιζάρισμα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δεν κάνουν τίποτα από αυτά και γιατί δεν θέλουν να τα χαλάσουν μ΄αυτούς, αλλά και γιατί τους ενδιαφέρει βασικά αν μπορούν να διασύρουν κανένα πολιτικό στέλεχος της Αντιπολίτευσης. Αυτό φέρνει πιθανά ψηφαλάκια ή έστω συσπειρώνει τους ίδιους.
Τέταρτο: Τους διαφεύγει ότι άνοιξαν ένα κύκλο για εκλογικές σκοπιμότητες που δεν θα τον κλείσουν οι ίδιοι .Η νέα Κυβέρνηση δεν θα αποτελείται από διαθέσιμους για συγχωροχάρτια και έχουν εντοπίσει ήδη σκελετούς του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε αρκετές περιπτώσεις τα λένε μόνοι τους. Για σκεφτείτε τίτλους : Τι ειπώθηκε στο Υπυργικό Συμβούλιο για Σόρος και μιζαρίσματα, οι αθλιότητες στην ΕΡΤ που αλληλοκαταγγέλονται από διαφορετικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, τα 1,6 δις. ευρώ για τους Μετανάστες και Πρόσφυγες και που πήγαν, τα νταλαβέρια Καμένου με Σαουδαβική Αραβία, οι σχέσεις και συνομιλίες του ίδιου με τον βαρυποινίτη, τα 650 εκατομ. ευρώ για την παράταση στο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ κ.ά.
Δεν τα έχουν λοιπόν μετρήσει καλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν θα κερδίσουν πόντους και θα βρεθούν στο καναβάτσο και θα καταγραφούν ως δύναμη κοροϊδίας. Δέστε άλλωστε πόσο κοροϊδεύει τους συνταξιούχους για το θέμα των προσφυγών. Εκτός και αν έχει πάρει απόφαση να βάλει φουρνέλο χάνοντας όσο και αν κοστίσει στην χώρα, αρκεί να υπονομεύσει προκαταβολικά την επόμενη Κυβέρνηση.
Όλα όμως εδώ πληρώνονται. Γιατί ας μην γελιούνται. Όλοι καταλαβαίνουν ποιοι παίζουν με το μέλλον της χώρας και αναβιώνουν τον κίνδυνο μιας χρεοκοπίας