Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ν.Δ



Τα αποτελέσματα των τελευταίων  δημοσκοπήσεων  αποτέλεσαν πολύ πικρό ποτήρι για τη Κυβέρνηση. Αποτέλεσαν σοκ, σκληρό χαστούκι για την αποτυχία όλης της προσπάθειάς της το τελευταίο διάστημα με σκανδαλολογία και ακατάσχετη έως επικίνδυνη για την πορεία της Οικονομίας παροχολογία « εποχής Μαυρογιαλούρου». Για άλλη μια φορά τα τελευταία δύο χρόνια πέφτει σε τοίχο κάθε προσπάθεια, κάθε αφήγημά της. Δεν είναι και λίγο τρεις έρευνες να δίνουν διαφορές υπέρ της Ν.Δ από 10%-11% έως και 16%. Μιλάμε για τραγωδία και για προάγγελο ότι έρχεται τσουνάμι απαλλαγής απ΄όσους κορόιδεψαν τόσο πολύ τον Ελληνικό λαό, την κοινωνία.Για όλους όσους εμφανίστηκαν ως οι Τσε Γκεβάρα της Ευρώπης για να καταλήξουν τα πιο καλά παιδιά των Βρυξελλών και των Η.Π.Α. Ας μην ξεχνάμε, ότι η ψήφος των πολιτών είναι κύρια τιμωρητική και υποθέτω ότι κάποιος τιμωρεί αυτούς που κυβερνούν και όχι αυτούς που κυβέρνησαν πριν τέσσερα χρόνια , ούτε αυτούς που θα κυβερνήσουν στο μέλλον.
Κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν όλο το τελευταίο διάστημα να μειώσουν την σοβαρότητα, την αξιοπιστία των ευρημάτων. « Υπάρχουν δημοσκοπήσεις στα κομματικά επιτελεία και στο Μαξίμου» που βγάζουν άλλα αποτελέσματα, είπε ο κ. Π. Σκουρλέτης. Όμορφα ! Αν έχουν στο Μαξίμου καλές δημοσκοπήσεις, ας τις δημοσιεύσουν! Γιατί τις κρατούν μυστικές και στεναχωριέται ο κομματικός στρατός; Αν υπάρχει δε και δημοσκόπηση που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, είναι έγκλημα που δεν τις δημοσιεύουν και απογοητεύουν τους κομματικούς τους φίλους και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν. Δεν υπάρχουν όμως και το ξέρουν καλά. Το πολύ να βγουν δημοσκοπήσεις δύο εταιρειών που να δείχνουν διαφορά υπέρ της Ν.Δ 4%- 5%. Από πότε όμως αυτό είναι καλό αποτέλεσμα, όταν όλοι γνωρίζουν ότι στην τελική ευθεία προς τΙς εκλογές μεγάλο κομμάτι αναποφάσιστων πάνε στον νικητή και όχι ασφαλώς στον χαμένο;
« Οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω » λένε με στόμφο άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοησίες. Όχι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με αποτελέσματα που δημοσιοποιούν εταιρείες. Στο τέλος όμως όλα φαίνονται. Θα φανεί για παράδειγμα αν δίκιο είχαν οι εταιρείες που σταθερά δίνουν διαφορά γύρω στο 10 % ή αυτές που σταθερά δίνουν διαφορές 5%. Εδώ όμως γιατί φωνάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Είτε με 5%, είτε με 10%, είτε με 15% , όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί σημαντική ήττα και μάλιστα η διαφορά μικρό ρόλο παίζει στην αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Ως γνωστόν, το βασικό είναι ο αριθμός των κομμάτων που θα μπουν στην Βουλή σε συνδυασμό με το ποσοστό του πρώτου κόμματος. Τα κυβερνητικά στελέχη χωρίς να το καταλαβαίνουν επιτείνουν την πεποίθηση ότι στις επόμενες εκλογές θα υπάρχει αλλαγή φρουράς.
« Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια εικόνα της στιγμής και μόνο» λένε άλλοι. Σωστό κατ΄αρχήν, μόνο που για να μιλήσουμε επί σωστής βάσης, εδώ έχουμε κάποια δεδομένα που δεν μπορεί κανείς να ξεχνάει. Ποια είναι αυτά: Επί δύο χρόνια υπάρχουν διαδοχικές εικόνες της στιγμής που ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάει από πίσω την Ν.Δ και επομένως μιλάμε πια για τάση, για ρεύμα. Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά  ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θεωρείται σε δημοσκοπήσεις δύο ετών να προηγείται στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός από τον ενεργεία Πρωθυπουργό. Για πρώτη φορά υπάρχει μία διαρκώς αυξανόμενη παράσταση νίκης υπέρ της Ν.Δ που φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Επομένως τα της εικόνας της στιγμής είναι πια άνευ ουσίας. Πολύ περισσότερο που αντικειμενικά βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, ακόμα και αν γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019.
Οι δημοσκοπήσεις επομένως δείχνουν καθαρά προς τα που οδεύουμε και στο Μαξίμου το γνωρίζουν καλά. Γι αυτό και τα δίνουν όλα ( δόγμα Πολάκη, ενοχοποίηση στελεχών , παροχές ) παίζοντας με την φωτιά και όσον αφορά στην αξιοπιστία του Πολιτικού Συστήματος στο οποίο είναι εκλεκτό μέλος και οι ίδιοι και στην πορεία της Οικονομίας όταν όλα δείχνουν ότι μπορεί να αποδειχτεί ότι το  « μαξιλάρι» της Κυβέρνησης θα αποτελέσει το μαξιλάρι που θα πνίξει την χώρα. Παίζουν με τη  φωτιά γιατί δεν τους νοιάζει παρά να πάρουν κανένα ποσοστό 1%-2% παραπάνω. Ξεχνώντας όμως πως αν αυξηθεί η συμμετοχή στις εκλογές επειδή το Κίνημα « ΦΥΓΕΤΕ » ενδεχομένως να κινητοποιήσει δυνάμεις, μπορεί να βρεθούν προ μεγάλων απροόπτων... Μόνο το 33% των αναποφάσιστων και όσων δείχνουν τάσεις αποχής, είναι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και από αυτούς λίγους , μα απελπιστικά   λίγους έχει πείσει να δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα.