Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ



Η Κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύει. ότι μοιράζοντας αφειδώς το ματωμένο πλεόνασμα, ότι υποσχόμενη κάθε μέρα και ένα επίδομα, κάπως θα κρατηθεί. Και μόνο από αυτή την τακτική Μαυρογιαλούρου φαίνεται ότι πιστεύει ότι έχουν ήδη χάσει και προσπαθούν να περιορίσουν την χασούρα. Αυταπατούνται για άλλη μια φορά. Αν νομίζουν ότι με 710 εκατομ. ευρώ ή όσα προτίθεται να μοιράσουν θα εξαγοράσουν τους ψηφοφόρους αυταπατούνται, όπως και κάθε άλλη Κυβέρνηση πίστεψε κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Η συγκεκριμένη δε Κυβέρνηση δεν μπορεί με τίποτα να κάνει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να ξεχάσουν τα μεγάλα παραμύθια που χόρτασε την Ελληνική κοινωνία, το βάλτωμα της Οικονομίας και την βάναυση φοροεπιδρομή, την ρητορική του μίσους και την ολοκληρωτικού χαρακτρα ενοχοποίηση κάθε αντιπάλου.
Πριν όμως και από αυτά, η Κυβέρνηση δείχνει να έχει επικίνδυνη απόσπαση από την πραγματικότητα. Στα τέσσερα χρόνια  αυτής της αριστεροακροδεξιάς Κυβέρνησης, της πιο σκληρής και μακρόχρονης μνημονιακής Κυβέρνησης υπήρξε η ισοπέδωση της μεσαίας τάξης της χώρας. Αδύναμη να τα βάλει με το μεγάλο κεφάλαιο που θα έλεγαν και οι ίδιοι ( άλλωστε το μεγαλύτερο τμήμα του την στηρίζει) έπνιξαν αυτούς που μπορούσαν. Μόνο που αυτοί είναι η μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας και όλες οι έρευνες δείχνουν ότι « δεν θέλουν ούτε να βλέπουν » αυτή την Κυβέρνηση. Στα ίδια χρόνια υπήρξε ταυτόχρονα μεγαλύτερη φτωχοποίηση, χτύπημα των συνταξιουχων, σηματοδοτήθηκε η είσοδος σε μία άκρως ταξική κοινωνία σύμφωνα με όλα τα στοιχεία.Το τελευταίο δεδομένο μετατρέπει σε αστείο όσα περί « ταξικού προσήμου» λένε κυβερνητικά στελέχη.  
Πράγματι έχει επικίνδυνη απόσπαση από την πραγματικότητα αυτή η Κυβέρνηση ή παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει.  Όταν  το ΑΕΠ έχει πέσει κατά 25%, το μέσο εισόδημα έπεσε κατά 42%, αφού η υπερφορολόγηση το συμπίεσε ασφυκτικά. Στους νέους συνταξιούχους υπάρχει πια ψαλίδι μέχρι 40% ! Το χρέος των νοικοκυριών έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2014. Το 47.9% του πληθυσμού έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Ο ένας στους δύο φορολογούμενους χρωστάει στην Εφορία και από την μεριά του το Δημόσιο προχωράει σε πογκρόμ κατασχέσεων. Ας σκεφτούμε, ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει να πληρωθούν συνολικά 10,15 δις. ευρώ φόροι. Είναι αυτές εικόνες, είναι στοιχεία που μπορεί να εξηγούν τους πανηγυρισμούς των  κυβερνητικών; Πρόκειται για κατάσταση που μπορεί να κάνει τους υπεύθυνους για αυτήν, να αισοδοξούν γιατί θα μοιράσουν μερικά επιδοματάκια που κλέφτηκαν προκλητικά από τη ελληνική κοινωνία ; Ούτε για αστείο.
Η Οικονομία πνίγεται και αυτό το νιώθουν όλοι. Τα αδιέξοδα εντείνονται και είναι επικίνδυνη πια η πορεία προς μια νέα κρίση. Η Ανάπτυξη έχει καταντήσει ανέκδοτο και η Ελλάδα μεταρέπεται σε χώρα επιδοματούχων, ανέργων και νέων επιστημόνων που τρέχουν να φύγουν για το εξωτερικό. Γι αυτό άλλωστε έχουν επιστρατεύσει λάσπη, συκοφαντίες, σκανδαλολογία, όλο το παρακράτος μίας σειράς δημοσιογράφων, δικαστικών υπό την καθοδήγηση του « Ρασπούτιν», τακτοποιημένων στον στρατό των μετακλητών που διπλασιάστηκε ο αριθμός τους (!) παίζοντας με την Δικαιοσύνη, το κράτος Δικαίου, τους θεσμούς.
Ωστόσο, άκρη δεν βγάζουν. Αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Αν σε έχει πατήσει το φορτηγό, δεν την γλυτώνεις όσους πρόθυμους και αν επιστρατεύσεις. Είναι φανερό ότι θα υποστούν βαρειά ήττα και θα ήταν σημαντικό να χάσουν με αξιοπρέπεια και μη τινάζοντας τα πάντα στον αέρα υποθηκεύοντας την μελλοντική πορεία της χώρας.
Τι ζητάω όμως και από ποιους το ζητάω... Αυτούς που τώρα δέχονται ότι συζητούσαν επιβολή αυταρχικού καθεστώτος το 2015 και εμείς καθόμαστε και τους ακούμε; Είναι αδύνατο να καταλάβουν.