Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΠΕΡΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ



                                           

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχτεί θανάσιμο πλήγμα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το 75% των πολιτών τάσσεται κατά της Συμφωνίας, την ώρα που ο μετριοπαθής Ζάεφ έχει αρχίσει να προκαλεί, πυροδοτώντας νέο κύκλο αντιδράσεων. Ασφαλώς, το 75% που αντιτίθενται δεν είναι ακροδεξιοί ή φασίστες ή εθνικολαικιστές. Είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δημοκράτες, πατριώτες, ανάμεσά τους και οι μισοί ψηφοφόροι του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ ,όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Δεν ειναι τυχαίο, ότι τα τρία βασικά, ιστορικά κόμματα της Μεταπολίτευσης διαφωνούν κάθετα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Α.Τσίπρας βρίσκεται απομονωμένος, αφού ακόμα και ο συνεταίρος του διαφωνεί. Το ΠΟΤΑΜΙ και κάποια λιγοστά στελέχη  που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μαζί του, ορισμένοι εμφανιζόμενοι να αναζητούν δήθεν την χαμένη αριστεροσύνη τους.
Ο Α.Τσίπρας υλοποιώντας στο ακέραιο τις εντολές των Η.Π.Α και των συμφερόντων κύκλων της Ε.Ε, νόμιζε ότι θα διασπάσει την Ν.Δ και ότι θα θέσει μπροστά σε διλήματα το ΚΙΝΑΛ.Έπεσε σ΄όλα έξω, προχωρώντας σε μια Συμφωνία χωρίς απόφαση καν του Υπουργικού Συμβουλίου ή μια κατ΄αρχή έγκριση της Βουλής. Αποφασισμένος δε να φανεί υπάκουος, δέχτηκε τα πάντα. Δέχτηκε μακεδονική ιθαγένεια και γλώσσα, που κανείς ποτέ δεν δέχτηκε. Επειδή ορισμένοι εμφανίζουν αυτή την θέση σαν αριστερή, μάλλον παριστάνουν ότι ποτέ η Αριστερά με την μορφή του Κ.Κ.Ε ή και του Συνασπισμού δεν είχαν δεχτεί τέτοιες ρυθμίσεις. Υπήρχε πάντα ένα περίπου 1% που είχε αυτές τις αντιλήψεις. Επίσης ξεχνούν, ότι και οι δυνάμεις που τάσσονταν υπέρ σύνθετης ονομασίας της γείτονος χώρας την εποχή των συλλαλητηρίων που αρνούνταν ακόμα κι αυτό, δεν δέχονταν παραχώρηση ιθαγένειας και γλώσσας. Όπως είναι αδιανόητο να δέχονται κάποιοι να παράγονται ήδη αποτελέσματα και να παραχθούν κι άλλα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα Σκόπια, πριν καν συζητήσει οτιδήποτε η Ελληνική Βουλή!
Ας μην παρεξηγείται λοιπόν ο Α.Τσίπρας. Ας μην του φαίνεται περίεργο που ούτε με πούλμαν δεν κατάφερε να κάνει μια αξιοπρεπή αντισυγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη. Ας μην φαίνεται περίεργη δε η θέση της Ν.Δ ούτε του ΚΙΝΑΛ σε κάποια κεντρώα ή κεντροαριστερά στελέχη. Ας μάθουν την ιστορία του θέματος και της εξέλιξης της θέσης της Αριστεράς για το θέμα και αν μη τι άλλο ας μη χρησιμοποιούν την θέση τους για το θέμα σε εσωκομματικά παζάρια.