Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ


Η συζήτηση για τον Προυπολογισμό είχε όλα τα χαρακτηριστικά της πολιτικής ζωής , του δημόσιου διαλόγου που βιώνουμε και πριν και μετά την ψήφιση του και βασικά διέθετε παραλογισμό, γενικολογία και μπόλικη δόση υποκρισίας . Στο ίδιο έργο θεατές παρακολουθήσαμε μια ανούσια συζήτηση παράλογων μονολόγων που βρίσκεται σε απόσταση από τον τρόπο αντίστοιχων διαδικασιών από όλες τις σοβαρές δυτικές δημοκρατίες. Αλλού ο Προυπολογισμός συζητιέται κωδικό το κωδικό , κεφάλαιο το κεφάλαιο ακόμα και για μήνες. Στην Ελλάδα που έχει την ιδιομορφία να μην έχει ένα Προυπολογισμό,αλλά και παράλληλους όπως της Βουλής , του Υποργείου Άμυνας  κ.ά ,είμαστε ευχαριστημένοι που αναγκαστικά ένας βουλευτής μιλάει για 7΄και αναφέρεται συνήθως γενικά στις πολιτικές εξελίξεις .

Για κανένα θέμα δεν ακούστηκε η αλήθεια από την Κυβέρνηση .

-          Για τις εκλογές ασφαλώς διαψεύστηκαν κατηγορηματικά ,αφού είχαν προηγηθεί διαρροές ότι χρησιμοποιούνται ως φόβητρο των εταίρων- δανειστών χωρίς αυτοί να συγκινηθούν και τώρα ξανασυζητιέται και πάλι το ενδεχόμενό τους αφού η Κυβέρνηση δίνει τις αφορμές ( ξαφνικά παροχές, περιοδείες του Α. Τσίπρα κ.ά ) .
-           Ο Πρωθυπουργός βοήθησε ο ίδιος στην παραπέρα υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας , αφού την ώρα που η Βουλή συνεδρίαζε ,αυτός έκανε ξαφνικά εξαγγελία παροχών από το Μαξίμου. Ο ίδιος έκανε μια μάλλον βαριετστημένη και χωρίς αυτοπεποίθηση ομιλία με εξυπνακίστικες ατάκες ,όπως για παράδειγμα το ότι οι κόφτες που προέβλεπε η Αντιπολίτευση  μετατράπηκαν σε δότες ( sic ! )  , ξεχνώντας να πει ότι ξανάρχονται οι κόφτες αφού οι συντάξεις το 2017 δεν θα ξαναεπιστρέψουν απλά στα γνωστά απελπιστικά επίπεδα όπως διαμορφώθηκαν μετά το πετσόκομά τους κατά 3,5 δις. ευρώ κατά την διάρκεια της θητείας της αριστερής διακυβέρνησης ,αλλά θα μειωθούν κατά  1 δις. ευρώ ακόμα .Ας μην ξεχνάμε δε τα 2 δισ.ευρώ επιλέον φόρους !!!
-          Υπήρξε η πρωτοτυπία  ενώ κυβερνάει ο αριστεροακροδεξιός συνασπισμός και αφαλώς η Κυβέρνηση κάνει τις διαπραγμάτευση , να κατηγορείται η Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι επιδιώκει ...4ο Μνημόνιο ! Πολιτική σκιζοφρένεια η αποδοχή ότι υπονομεύεται το έδαφος από τώρα ( γνωστό σπορ για τον ΣΥΡΙΖΑ ) για την επομένη Κυβέρνηση; Μάλλον και τα δύο συν δείγμα της ηττοπάθειας των κυβερνώντων ,συν προσπάθεια να αποκρυφτεί ότι είναι έτοιμοι να αποδεχτούν τα πάντα.


‘Ισως το μόνο ενδιαφέρον από την συζήτηση στην Βουλή ήταν τα αστειάκια του κ.Τσακαλώτου που με τα αστειάκια του έχει μετατραπεί σε ατραξιόν της Βουλής .Αυτό είναι το δράμα μιας χώρας που οδεύει και παλι σε νέα λαιλαπα μέτρων χωρίς να φαίνεται φως και με τον κίνδυνο ολικής καταστροφής να είναι πάντα παρών. Μακάρι δε ο κίνδυνος να ήταν μόνο για την Οικονομία .Η Παιδεία καρκινοβατεί και η έρευνα PISA 2015 κατατάσσοντας την χώρα στην 32η θέση από τις 35 χώρες του ΟΟΣΑ , ενώ ο κ. Φίλης εμφανστηκε πολύ υπερήφανος για το έργο που παράδωσε . Στην Αυτοδιοίκηση δεν υπήρξε καμμια συγκεκριμένη θέση και το μόνο που έχει να πει η Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είναι ότι θα θεσπίσει απλή αναλογική και εδώ! Φτώχεια ιδεών φτώχεια και των γονέων... Η υγεία καταρρέει και δεν χρειάζονται στοιχεία γι αυτό αφού μια επίσκεψη σε Νοσοκομείο πείθει. Η πολιτική απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας είναι ανύπαρκτη.

Η χώρα καταρρέει , η Κυβέρνηση καταρρέει δίχως σχέδιο και τα παιδία παίζουν .
Αυτό μπορούν,αυτό κάνουν. .....