Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Να οριστεί άμεσα επιτέλους Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΕ”


Δήλωση – Παρέμβαση Ζαχαρία Ζούπη , επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης Κερατςινίου – Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

Έχω αναφερθεί κατά επανάληψη στην ανάγκη να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την χρεωκοπημένη Διαδημοτική Επιχείρηση “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΕ” και την συμμετοχή ή μη του Δήμου, σε αυτήν. Πολύ περισσότερο που ο Δήμος μας είναι από τους μόνους που “φορτώνουν” αναθέσεις αυτή την Εταιρεία με εργασίες που είτε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου είτε θα μπορούσε να γίνει διαγωνισμός ώστε να την πάρει ιδιώτης με διαφάνεια και καθαρούς όρους.

Ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί, ότι το θέμα θα συζητηθεί μέσα στον Οκτώβριο. Κάτι τέτοιο, όπως και πολλές άλλες δεσμεύσεις του Δημάρχου, δεν έγινε. Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί την Τέταρτη 7-12-2016. Ούτε αυτή η δέσμευση υλοποιήθηκε. Κι όμως, στο διάστημα αυτό οι αναθέσεις συνεχίζονται όπως αυτή που αφορά τον καθαρισμό, συντήρηση φρεατίων υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων, ύψους 25000 ευρώ. Και η εργασία αυτή ανατέθηκε στην “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ”, η οποία θα το υλοποιήση ανατέθοντάς την σε άλλους, αφού διαθέτει μόνο ένα διοικητικό υπάλληλο!

Ζητάω επομένως:

1.      Να καθοριστεί σαφής και δεσμευτική ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, όπως το προανέφερα.
2.      Κατάσταση όλων των αναθέσεων του Δημάρχου ή του Δημοτικού Συμβουλίου (τίτλος, ύψος ανάθεσης, αν υλοποιήθηκε, αν πληρώθηκε)
3.      Για κάθε μία ανάθεση ζητάω πλήρη εικόνα κοστολόγησης εργασιών, προμηθειών, των πάντων, ώστε να εξηγεί και το ύψος του κόστους της για τον Δήμο.