Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΑΙΞΑΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ



Η δημόσια αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Δικαιοσύνης ξεπερνάει κάθε όριο, κάθε προηγούμενο. Λογικό και αναμενόμενο. Ποτέ η χώρα δεν είχε – τουλάχιστον Μεταπολιτευτικά – μια τέτοια Κυβέρνηση που να απεχθάνεται τόσο πολύ θεσμούς και Ανεξάρτητες Αρχές και να υβρίζει, προπηλακίζει φραστικά όποιον της αντιτίθεται. Ποτέ δε είχε μια Κυβέρνηση που να έχει ανάγκη ενός εχθρού για να δικαιολογεί την ύπαρξή της, μέσα στην μοιραία πορεία της που υπερχρέωσε την χώρα, φτωχοποίησε παραπέρα την κοινωνία και δεν μπορεί να διοικήσει. Ποτέ η χώρα δεν είχε Κυβέρνηση που να δείχνει πόσο πολύ μισεί την διάκριση των εξουσιών.

Η Κυβέρνηση θέλει πειθήνια όργανα μέσω της ολοκληρωτικής αντίληψής της που εξελίσσεται όλο και πιο επικίνδυνα και λόγω της συνύπαρξης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπου ακροδεξιές και δήθεν ριζοσπαστικές απόψεις αλληλοεπηρεάζονται και συνδιαμορφώνονται. Έχει την άποψη ότι και να έχεις την Κυβέρνηση, δεν ελέγχεις την εξουσία.

Γι αυτό και θέλησε να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε. Γι αυτό και μεταμόρφωσε την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ. Γι αυτό και επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης αφού είδε ότι το δίδυμο Παπαγγελόπουλου - Θάνου δεν τα κατάφερε μέσω των συστημάτων τους να καθυποτάξουν την Δικαιοσύνη. Καθοδηγητής σ΄αυτή την προσπάθεια ο ίδιος ο Α. Τσίπρας. Πέρυσι είχε « προβλέψει » ότι είναι αδιανόητο να βγει από το Σ.τ.Ε αντισυνταγματικός ο Νόμος Παπά, αν και μόνο σε καθεστώντα σαν του Μαδούρο θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός. Ήταν ένα σαφές δείγμα ωμής αντιδημοκρατικής παρέμβασης. Την πάτησε. Ακολούθησαν κι άλλες αποφάσεις για αντισυνταγματικότητα Νόμων, όπως για παράδειγμα οι τροπολογίες Σκουρλέτη για τις παρατάσεις του χρόνου εργασίας συμβασιούχων, τον τρόπο επιλογής διευθυντών σχολείων κ.ά. Αναφερόμαστε σε καραμπινάτες αντισυνταγματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες και το γνώριζαν και οι σημερινοί κυβερνούντες. Δεν πολεμάει επομένως η Δικαιοσύνη την Κυβέρνηση. Είναι η Κυβέρνηση που θέλει « λυμένα τα χέρια » για να κάνει ότι θέλει. Γι αυτό και όλο αυτό το σκηνικό. Θέλει για παράδειγμα να εμφανιστεί ως φιλολαϊκή όπως στην περίπτωση των συμβασιούχων των ΟΤΑ. Θέλει να κρύψει την κοροϊδία στους πολίτες και την αποτυχία της για να περιορίσει την κατάρρευσή της. Θέλει να δείξει άλλους ως υπεύθυνους για την κατάντια της χώρας. Παλιότερα ήταν οι ξένοι, μετά ήταν οι δοσίλογοι, στην συνέχεια οι μιντιάρχες, τώρα η Δικαιοσύνη. Όλα τα άλλα όπως το απόφθεγμα για τα καλά τα παλικάρια κ.λ.π είναι κουτοπόνηρες πολιτικές ανοησίας άνευ αξίας και ουσίας.

Δεν θα τα καταφέρει και πάλι γιατί κανένας πια δεν την πιστεύει και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών περιμένει τα κάλπες γα να την τιμωρήσει σκληρά. Ταυτόχρονα, εδώ δεν είναι ούτε Βενεζουέλα, ούτε Σοβιετία. Έχουμε μια Δημοκρατία προβληματική μεν , αλλά εν πάσει περιπτώσει Δημοκρατία που έχει τους τρόπους να αντιμετωπίζει  όσους την πληγώνουν και την χτυπούν.

Γι αυτό, καλό θα ήταν για την Κυβέρνηση να κοιτάξει τι θα κάνει με την υπόθεση Καμένου ( και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ; )  που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μεγάλα προβλήματα αναδεικνύοντας οσμή παρακρατικής λειτουργίας. Καλό θα ήταν να κοιτάξει τι θα κάνει με τις αποκαλύψεις Γιάνη, Γκλιν Κιμ, Τσιρώνη για όλους αυτούς τους σχεδιασμούς χωρίς την εντολή του λαού, εν αγνοία του λαού και εναντίον του λαού για παράλληλο η κινηματικό ( sic! ) νόμισμα που στην ουσία ήταν προσπάθεια αλλαγής των προσανατολισμών της χώρας, αλλαγής νομίσματος κόντρα σε κάθε συνταγματική και νομοθετική πρόβλεψη.

Ας τα κοιτάξει λοιπόν αυτά , γιατί ας μην ξεγελιέται. Γα όλα αυτά θα πληρώσει τίμημα και όχι μόνο πολιτικό. Κανείς και για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να παίζει με την ζωή μας, με την χώρα, με την Οικονομία, την Δημοκρατία. Οπότε αν όσα κάνει είναι επειδή φοβάται για το μέλλον, θα πρέπει να ξέει ότι « το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο».

Υ.Γ 1: Ας μην καρφώνονται τόσο στην Κυβέρνηση που υποτίθεται ότι μάχεται για να κάνει « σωστά» την δουλειά της η Δικαιοσύνη. Η τοποθέτηση της κ Θάνου στο Πρωθυπουργικό Γραφείο λίγες μέρες μετά την συνταξιοδότησή της από Πρόεδρος του Αρείου Πάγου προκαλεί, είναι κοροϊδία και μοιάζει με ανταπόδοση υπηρεσιών.

ΥΓ 2 : Αυτή η ιδέα για παράλληλο νόμισμα ίσως θα έπρεπε πειραματικά να δοκιμαστεί για τους επόμενους μήνες  σ΄όλο τον στρατό Υπουργών, βουλευτών, μετακλητών, κρατικών λειτουργών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μόνο σ΄αυτούς. Έτσι για να δοκιμάσουν οι ίδιοι πρώτα την ιδέα που είχε ενθουσιάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και τον κ. Τσίπρα