Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της η  « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » για να διερευνήσει παραπέρα τα θέματα επικινδυνότητας και ασφάλειας του χώρου όπου πραγματοποιεί φέτος τις εκδηλώσεις του ο Δήμος Κερατσίνίου – Δραπετσώνας .

Μετά τις αλεπάλληλες δηλώσεις του επικεφαλής μας Ζαχαρία Ζούπη , την ανακοίνωση της Κίνησης και την κατάθεση καταγγελίας στην Πολεοδομία από τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Βρεττάκο , ο ίδιος κατάθεσε εγγράφως τα ερωτήματά του σχετικά με τον κίνδυνο να υπάρχουν κατάλοιπα ραδιενέργειας στον χώρο ,αφού ο χώρος αυτός χρησιμοποιόταν για χρόνια ως χώρος εναπόθεσης φωσφογύψου, προς στον Διαδημοτικό Σύνδεσμο Περιβάλλοντος.

Το πλήρες έγγραφο που κατάθεσε είναι το παρακάτω :

«   Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας οργανώνει φέτος καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον χώρο που αποτελούσε επί χρόνια τον χώρο εναπόθεσης φωσφογύψου και άλλων επικίνυνων υλικών. Τόσο εγώ, όσο και η Δημοτική Κίνηση που εκπροσωπώ έχουμε διατυπώσει ερωτηματικά για την επικινδυνότητα αυτής της περιοχής.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ύπαρξη τυχόν κατάλοιπων ραδιενέργειας στον χώρο που καλούνται χιλιάδες πολίτες για εκδηλώσεις.

Γι αυτό προσφεύγω προς εσάς. Ο Σύνδεσμος διαχειρίστηκε όλη την προσπάθεια μεταφοράς του φωσφογύψου. 
Θα ήθελα επομένως μια επιστημονική άποψη για το αν έγιναν όλες εκείνες οι εργασίες που μηδένισαν τον κίνδυνο ύπαρξης ραδιενέργειας η αν χρειάζονταν κι άλλες κινήσεις, πρωτοβουλίες που δεν ελήφθησαν. »

Στο επόμενο διάστημα θα αναληφθούν κι άλλες πρωτοβουλίες.

Σε μια λακωνική δήλωσή του ο Ζαχαρίας Ζούπης δήλωσε : « Ο Δήμαρχος κωφεύει απέναντι σε σοβαρά ερωτήματα που έχουν τεθεί και αφορούν σε θέματα αφάλειας και επικινδυνότητας του χώρου των εκδηλώσεων .Δικαίωμά του να σιωπά. Δεν είναι δικαίωμά του όμως να μην παίρνει θέση σε τόσο σοβαρά θέματα και να μην αντιδρά, να αδρανεί. Θα τα διερευνήσουμε μέχρι τέλους και τότε εκ των πραγμάτων θα καλεστεί να δώσει εξηγήσεις . Παριστάνει τον διεκδικητικό ,στην πράξη όμως εξωραίζει την κατάσταση στον χώρο. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα »