Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ...



Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλθεί να αποδείξει ότι η σχέση της κομμουνιστογενούς η εκφάνσεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς με την Δημοκρατία είναι το λιγότερο προβληματική.

Ας δούμε, ας θυμηθούμε τι έγινε με όλο αυτό το παιχνίδι ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τον ηρωικό Νόμο του κ.Παπά που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος με μια απόφαση του Σ.τ.Ε. Θυμάστε αυτή την περίφημη Μελέτη της Φλωρεντίας που εξαφανίστηκε; Θυμάστε τα ηρωικά λόγια υπεράσπισης του μαγικού αριθμού 4 για τον αριθμό των Καναλιών πέρυσι από τον πιο αποτυχημένο ίσως Υπουργό κ. Νίκο Παπά , ζωντανή απόδειξη της στόχευσης ελέγχου και χτυπήματος κάθε έννοιας πλουραλισμού; Ευτυχώς όλα αυτά απέτυχαν και δεν μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Όλα πήγαιναν κόντρα όχι μόνο στον νομικό πολιτισμό της χώρας και της Ευρώπης ,αλλά και κόντρα σε κάθε λογική. Όμως και ότι έγινε για τον έλεγχο του Οργανισμού Λαμπράκη έπεσε στον κάλαθο των αχρήστων. Όλο αυτό που ζήσαμε πέρυσι και που συνεχίζουμενα ζούμε ήταν μια ζωντανή απόδειξη αντιδημοκρατικής, ολοκληρωτικής αντίληψης.

Την ίδια αντίληψη την βλέπουμε καθημερινά π.χ στην Ε.Ρ.Τ που πληρώνουμε όλοι για να έχει εκπομπές σαν την « ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ» με δημοσιογράφους γύρω από ένα πάνελ να λένε όλοι τα ίδια, να προσπαθούν να μας πείσουν πόσο καλά πάμε ( θυμάστε που είχαν ανακοινώσει και το τέλος της λιτότητας; ), να διαγκωνίζονται ποιος θα μεταφράσει καλύτερα τα no paper του Μαξίμου. Την ίδια αντίληψη βλέπουμε και στην ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης απέναντι σε όσα συμβαίνουν στο αδελφό καθεστώς τς Βενεζουέλας με εκατοντάδες δολοφονημένους διαδηλωτές και χιλιάδες στις φυλακές. Την είδαμε καθαρά όταν η χώρα μας εμπόδιζε την Ε.Ε να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Την ζούμε όμως καθαρά αυτές τις μέρες με την επίθεση κατά της Δικαιοσύνης, με την προσπάθεια απαξίωσής της στα μάτια των πολιτών. Ηγέτης σ΄αυτή την επίθεση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που βλέπει την Δικαιοσύνη ως θεσμικό εμπόδιο και γραφικός εκτελεστής ο κ. Πολάκης ,αλλά και άλλοι που σιγά σιγά εμφανίζονται ενθαρρυμένοι από τον Αλέξη Τσίπρα.


Είναι φανερό. Η ηγετική ομάδα του Μαξίμου και όχι μόνο έχει μια απλή αντίληψη : Έχουμε την Κυβέρνηση , δεν ελέγχουμε όμως την εξουσία. Είναι γνωστή λενινιστική, ολοκληρωτική αντίληψη μακριά από κάθε αξία της Δυτικής Δημοκρατίας, που δεν σέβεται την θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Γι αυτό, όπως και στην περίπτωση των ΜΜΕ, έτσι και στην περίπτωση της Δικαιοσύνης η Κυβέρνηση κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια ελέγχου της. Βασικό ρόλο σ΄αυτό παίζει το δίδυμο Παπαγγελόπουλου, επί χρόνια δικαστικού και Διοικητή της Ε.Υ.Π παρακαλώ και της μέχρι πρόσφατα Προέδρου του Αρείου Πάγου  Βασιλικής Θάνου, η οποία επιβραβεύτηκε με την ανάθεση της θέσης της Προϊσταμένης του Πρωθυπουργικού Γραφείου αφού δεν μπορούσαν να της κάνουν το χατήρι να της παρατείνουν την θητεία.  Αμφότεροι έφαγαν τα μούτρα τους.

Αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες διαρκεί όσο είναι στην Κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ποιος δεν θυμάται την δήλωση Τσίπρα ότι είναι αδιανόητο να βγει αντισυνταγματικός ο Νόμος Παπά, τον εκβιασμό του Αντιπροέδρου του Σ.τ.Ε , την δήλωση Γεροβασίλη αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ; Η Κυβέρνηση καταρρέει , όμως συνεχίζει την προσπάθεια.Την εκνευρίζουν οι αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων που έχουν βγάλει αντισυνταγματικούς τους μισούς Νόμους αυτής της Κυβέρνησης που θα τους έβγαζαν αντισυνταγματικούς και πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής.

Την εκνευρίζουν όμως και την πανικοβάλλουν και αυτά που έρχονται. Καταλαβαίνουν πολύ καλά πως ότι λέει για την επικοινωνία Καμένου με τον βαρυποινίτη είναι για ανόητους και πως θα έρθουν αργά η γρήγορα πολύ δύσκολες στιγμές γι αυτήν. Πολύ περισσότερο που ο Α.Τσίπρας έσπευσε να ταυτιστεί με τον ακροδεξιό και αμφιλεγόμενων δραστηριοτήτων Υπουργό Άμυνας. Καταλαβαίνουν πολύ καλά πως οι νέες αποκαλύψεις από τον ανεκδιήγητο Γιάνη, αλλά και το μέχρι σήμερα σύμβουλο του Τσακαλώτου Κορεάτη  για τα σχέδια για το παράλληλο νόμισμα και όλα αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και την χώρα χρεωμένη με ακόμα 100 δις. ευρώ θα την φέρουν πολύ σύντομα στα πολύ δύσκολα. Όλα αυτά θα διερευνηθούν και για όλα αυτά κάποιοι θα τιμωρηθούν και ας μην λένε κάποιοι ότι αυτό αποτελεί ρεβανσισμό. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να μάθουν τα πάντα και όχι μόνο. Πρέπει να δουν και κάποιους να τιμωρούνται παραδειγματικά. Ίσως για αυτά ανησυχεί η νυν Κυβέρνηση και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα από τώρα.

Όμως , ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.Με όλα αυτά που λένε και κάνουν φέρνουν πιο κοντά σ΄αυτά τα θέματα ΝΔ. Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΠΟΤΑΜΙ, αφού η υπεράσπιση της Δικαιοσύνης και επομένως της Δημοκρατίας δεν χωράει διαχωριστικές γραμμές. Με όλα αυτά απομονώνονται περισσότερο. Με όλα αυτά δείχνουν ήδη ηττημένοι.