Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΕΛΕΟΣ ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ



Δήλωση- Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Ζαχαρία Ζούπη , επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ » με αφορμή την Απόφαση 47/2017 της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Έκπληκτος διάβασα την Απόφαση 47/ 2017 της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας με θέμα « Απαντήσεις στις Αναφορές του κ. Πολύδωρα Σταυρόπουλου για θέματα σχετικά με το 3ο Εργαστηριακό Κέντρο Πειραιά- Δραπετσώνας ». Χρησιμοποιώ επιεικώς την λέξη έκπληκτος, γιατί για να σταθώ σε ένα σημείο όπου αναφέρεται το όνομά μου, κάθε τι που γράφεται είναι ψευδές, παραπλανεί, παραποιεί ωμά και απαράδεκτα την πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι εγώ στην συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής στις 16-5-2017 είπα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και μέσα σ΄αυτά τα όλα ήταν και η δήθεν απόφαση για την κατά το ήμισυ συμμετοχή του 113 ΣΣΚ στα λειτουργικά έξοδα των ΔΕΚΟ των τριών συστεγαζόμενων σχολείων.

Διευκρινίζω και ενημερώνω τους πάντες :

-          Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ψήφισα ΝΑΙ στην κατανομή της δόσης για τα λειτουργικά και μόνο. Άλλωστε, ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ δεν μπορεί να υπάρχει , γιατί ακόμα και αν υπήρχε δεύτερο η και άλλα θέματα, δεν είθισται στις Δημοκρατίες να ψηφίζονται τα θέματα σωρηδόν. Με ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ η με χειροκροτήματα.

-          Όταν πριν μήνες είδα εγγράφως να υπάρχει τέτοια απόφαση διαμαρτυρήθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι υπάρχει παραποίηση Πρακτικών. Ζήτησα δε τα ηχογραφημένα Πρακτικά, γιατί κάποιοι είχαν πει ,ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση μπαινόβγαινα συχνά και ίσως δεν πήρα χαμπάρι τι ακριβώς έγινε ! Τρέλα δηλαδή!

-          Τα Πρακτικά τα πήρα, αφού η κ. Μπουζάνη μου παρέδωσε στικάκι με όλη την συνεδρίαση. Άκουσα τρεις φορές την συνεδρίαση και πουθενά δεν υπήρχε τέτοια απόφαση, τέτοια ψηφοφορία ! Τα Πρακτικά διέψευδαν την ύπαρξη τέτοιας Απόφασης και βέβαια τους αστείους ισχυρισμούς περί του « ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ » η περί του « μπαινόβγαινα ».

-          Έκανα δημόσια δήλωση για αυτό και δεν πήρα καμία απάντηση, κανείς δεν με διέψευσε .Αντίθετα, τηρήθηκε στάση « ψόφιου κοριού », αφού ήταν φανερό ότι είχα δίκιο, όπως δίκιο είχα και όταν είχα καταγγείλει παλιότερα την εμφάνιση συνεδρίασης που ουδέποτε είχε γίνει και το είχε παραδεχτεί η κ. Πρόεδρος.

-          Ξαφνικά διαβάζω, ότι ισχύει !!!

Φαίνεται ότι υπάρχει η λογική « πες ,πες , κάτι θα μείνει », λογική που γελιέται όποιος επιμένει σ΄αυτή, ότι θα περάσει. Κάποια στιγμή θα πρέπει οι υπεύθυνοι της Επιτροπής να μάθουν να σέβονται τις απόψεις που υπάρχουν , να μην παραποιούν Πρακτικά, να μην εμφανίζουν και εφαρμόζουν Αποφάσεις που μόνοι τους έβγαλαν γιατί έτσι ήθελαν. Προσωπικά διαμαρτύρομαι εντόνως και δυστυχώς μιας και η Περιφέρεια καθυστερεί τόσο, θα αναζητήσω και άλλους θεσμικούς  τρόπους αντίδρασης . Ας ξέρουν δε οι υπεύθυνοι , ότι η επιμονή στην υλοποίηση Απόφασης που δεν υπάρχει , δημιουργεί αλυσίδα παράνομων ενεργειών και θέτει σε κίνδυνο όλη την οικονομική λειτουργία. Δική τους όμως η ευθύνη.

Για να αναφερθώ επιγραμματικά και σε ορισμένα άλλα σημεία της Απόφασης για θέμα που δεν υπήρχε στην Ημερήσια Διάταξη όταν  πήρα την πρόσκληση και επομένως δεν απεστάλη σαν εισηγητικό παρά την σοβαρότητα του θέματος , επισημαίνω :

-          Αυτή η ιστορία με το 113 ΣΣΚ παρατραβάει. Ο κ. Σταυρόπουλος έγκαιρα ανέφερε τις απόψεις του σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο, η πλειοψηφία του τουλάχιστον, με τρόπο διαλογικό και πολύ δημοκρατικό, τον έγραψε κανονικά.
-          Προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο Γ.Γ της Περιφέρειας θεώρησε τις απόψεις του ορθές κατά τον Νόμο. Απέστειλε δε συστάσεις που και αυτές οι αρμόδιοι τις έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Συνέχισαν να κάνουν τις κατανομές όπως παλιά, όπως ήθελαν. Νόμος για κάποιους είναι η άποψή μας. Έκαναν δε κάτι το απαράδεκτο. Ποτέ δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Παιδείας και η Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για αυτές τις συστάσεις !Όλα τα μέλη τους είναι υπόλογα στον βαθμό που δεν έθεσαν διαφωνία η ένσταση σ΄αυτή την κατάσταση, όταν πια είχε πάρει δημοσιότητα και το έμαθαν .Να είμαστε σαφείς. Η σιωπή είναι κι αυτή συνενοχή.
-          Το θέμα έφτασε στην Επιτροπή του Α.152 η οποία και αυτή δικαίωσε για άλλη μια φορά τις απόψεις , οπότε ο Δήμαρχος και όλοι οι υπεύθυνοι συμμορφώθηκαν παρά τους λεονταρισμούς τους και τα ψευτοεπαναστατικά λογίδριά τους. Άρχισαν να κάνουν διαφορετικά την κατανομή των λειτουργικών κονδυλίων ως όφειλαν.
-          Είναι προφανές ότι ανάμεσα στις συστάσεις του Γ.Γ της Περιφέρειας και της Απόφασης του 152 μεσολάβησαν δόσεις ,άρα και διαφορές ανάμεσα σ΄αυτά που έπρεπε να παίρνει το Εργαστηριακό Κέντρο και αυτά που έπαιρνε. Γιατί κάνει εντύπωση άραγε τώρα ότι « τολμάει » να ζητάει την διαφορά που σε τελευταία ανάλυση είναι υπέρ εκατοντάδων μαθητών ; Που ακριβώς βρίσκουν κάποιοι τον παραλογισμό;
-          Σημειώνω ότι νεότερη επιστολή του κ. Σταυρόπουλου που συμπεριλάμβανε αυτά τα θέματα και απευθυνόταν προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ποτέ δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο! Τόση Δημοκρατία! Τόσος σεβασμός στον εκπαιδευτικό κόσμο. Αντίθετα, εμφανίστηκε μια απάντηση οκτώ μελών της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας που τον « καταχέριαζε» και τον απειλούσε.
-          Τώρα το θέμα βρίσκεται πάλι στην Περιφέρεια και γι αυτό υπήρξε αυτή η Απόφαση. Μόνο που είναι γεμάτη ανακρίβειες, αποκρύπτει θέματα , περιλαμβάνει και ψέματα , όπως η συγκεκριμένη αναφορά στην στάση μου και νομίζω ότι στηρίζεται και σε παραπλάνηση κάποιων μελών. Οι οκτώ έτσι κι αλλιώς απ΄ότι κατάλαβα θα ψήφιζαν ακόμα και ότι « η γη δεν γυρίζει» αν τους το ζητούσε η Διοίκηση του Δήμου.
-          Δεν θέλω δε να σχολιάσω καθόλου τον ισχυρισμό, ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής μπορεί να μπαίνει σε Λογαριασμούς σχολείων – που διαθέτουν διαχειριστές και απολογούνται γι αυτό – και να τραβάει ποσά για το καλό των σχολείων. Είναι υπεράνω των δυνάμεών μου να σχολιάσω τέτοιες αντιλήψεις χωρίς να γίνω πια υβριστικός και δεν το θέλω

Όλα αυτά δεν θα περάσουν. Κρατήθηκα, έκανα απλά δηλώσεις ελπίζοντας ότι κάποιοι θα καταλάβουν. Βλέπω, ότι υπάρχει βαρηκοΐα στους ιθύνοντες. Ευτυχώς όμως, που στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.