Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Το 2018 να είναι χρονιά απαλλαγής, χρονιά μιας θετικής πολιτικής διεξόδου


Στην αρχή είχαμε την θεωρία ότι δεν υπάρχει χρέος ( την θυμάστε καθόλου; ) και ότι όλη η περιπέτεια με τα Μνημόνια ήταν ένα τέχνασμα του παγκόσμιου καπιταλισμού για να ελέγξει...την χώρα! Αστείο μεν, το πίστεψαν αρκετοί δε. Στην συνέχεια είχαμε την εξαγγελία για σκίσιμο των Μνημονίων με το που θα έβγαινε Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι με χρονοβόρες διαδικασίες,αλλά με ένα Νόμο, ένα Άρθρο παρακαλώ ! Γελοία εξαγγελία ,αλλά την πίστεψαν κι αυτήν ουκ ολίγοι. Βάλτε και ολίγον Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που μετά από λίγο καιρό οι ίδιοι οι συγγραφείς του το αμφισβητούσαν και να η αριστεροακροδεξιά Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σε μια σοκαρισμένη από την κρίση κοινωνία με πολλά ψέμματα , εύκολες υποσχέσεις μεσσιανικού τύπου και φτηνό λαθρεμπόριο ελπίδων οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα κατάφεραν.

Ακολούθησε η υπερήφανη διαπραγμάτευση που τώρα κάνουν ότι μπορούν για να την ξεχάσουν ρίχνοντας όλα τα βάρη της εξευτελιστικής Συμφωνίας τους στον Γιάνη ( η χώρα φαίνεται δεν είχε Πρωθυπουργό), η επιβάρυνση της χώρας με 100 δις. ευρώ, τα capital controls, η υπερφορολογηση, η συντριβή της μεσαίας τάξης, η δημιουργία των εργαζομένων των 350-400 ευρώ, το ξεπούλημα των Τραπεζών. Ακολούθησε το περίφημο « Παράλληλο Πρόγραμμα » για τις ανάγκες των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, μεσολάβησε και ένα ψευτοδημοψήφισμα για να απομονωθούν οι δοσίλογοι που ειχαν φτάσει να είναι το 40% του πληθυσμού για να γλείψει εκεί που έφτυνε ο Α.Τσίπρας και όλη η παρέα που ο πατερας Παπάς βάφτισε « δρακογενειά».

Στην πορεία τα είδαμε όλα, μα όλα. Πέρυσι για παράδειγμα η Κυβέρνηση μιλούσε για το QE και το πακέτο Γιούνκερ και τον ρόλο που θα έπαιζαν στην ανάπτυξη της χώρας. Λίγους μήνες ο Υπουργός που μας λύνει όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας κ.Φλαμπουράρης ανακάλυπτε ότι ήθελαν Μελέτες για να αξιοποιηθεί το πακέτο Γιούνκερ και έτσι το άφησαν ! Ο δε Α. Τσίπρας ανακάλυπτε ότι δεν πρέπει να υπερβάλουμε με την ποσοτική χαλάρωση και δεν τρέχει και κάτι σοβαρό που μείναμε απ΄έξω.

Τώρα μας κάνουν μία ένεση αισιοδοξίας την μέρα για να πιστέψουμε, ότι η Κυβέρνηση τα καταφέρνει και ότι τον Αύγουστο μπαίνει τέλος στην εποχή των Μνημονίων και θα έχουμε « καθαρή έξοδο »! Επιτέλους δε, εποπτεία επιτέλους τέλος! Ανοησίες ,κοροιδία,ψέμματα και πάλι. Ξεχνούν , ότι λίγους μήνες πριν , ψήφισαν ουσιαστικά το 4ο Μνημόνιο, με μέτρα ύψους 5 δις. ευρώ ανάμεσά τους παραπέρα μείωση των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου κ.ά. Πότε θα εφαρμοστούν αυτά; Τα έτη 2019 – 2022, δηλαδή μετά την « καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια! Που να μην ήταν και « καθαρή » η έξοδος ... Ξεχνούν ότι έχουν παραχωρήσει όλη την δημόσια ακίνητη περιουσία στο Υπερταμείο γα 100 χρόνια και ότι έχουν δεσμεύσει την χώρα με συγκεκριμένα επιτόκια μέχρι το 2060! Ξεχνούν, ότι στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για το τέλος ενός Προγράμματος και όχι των Μνημονίων, γιατί αν ήταν διαφορετικά, θα μπορούσαν να καταργήσουν όλους τους Μνημονιακούς Νόμους. Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο; Δεν νομίζω...Ξεχνούν επίσης, ότι εποπτεία κάποιας μορφής θα υπάρχει μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους. Δεν χρειάζεται άλλη ανάλυση επί αυτού νομίζω.

Κοινώς , κοροϊδεύουν , ενώ τρέχουν να ψηφίζουν με τον  πιο αντιδημοκρατικό τρόπο και με συνεχείς τροπολογίες τα πάντα που τους έχουν ζητηθεί. Σε ένα βράδυ « άδειασαν» τον Λουράντο που είχε πιστέψει( τι αφέλεια κι αυτή )  τον Α.Τσίπρα ότι δεν θα απελευθερωθούν οι άδειες των φαρμακείων. Σε ένα βράδυ και μετά από μια τρικυμία σε ποτήρι από ψευτοαριστερούς, ψήφισαν ειδικά μέτρα για όσους αντιδρούν ενάντια στους πλειστηριασμούς ! Βλέπω τον Λαφαζάνη και την Ζωή στην φυλακή... Ασφαλώς δε ψήφισαν κανένα μέτρο για όσους τα καίνε στην Αθήνα κάθε Σαββατοκύριακο. Δεν ψήφισαν κανένα μέτρο για τους ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ που όποτε θέλουν μπαίνουν όπου θέλουν , τα σπάνε και φεύγουν ενώ αν τύχει και συλληφθεί κανείς , δίνεται εντολή να απελευθερωθούν. Κάτι ξέρει ο πολλά βαρύς και όχι κ. Ν.Βούτζης. Ενώ αν τα σπάσουν σε Πανεπιστήμιο ο Υπουργός Παιδείας δεν ασχολείται με την αντιμετώπιση του νοσηρού αυτού φαινομένου, αλλά τα βάζει με τον Πρύτανη ! Τρέλα !!! Αν δε η Δικαιοσύνη πάρει απόφαση αντίθετη με τος ορέξεις αυτής της τόσο δημοκρατικής Κυβέρνησης ,καταγγέλλεται από επίλεκτα στελέχη υψηλού ήθους και ύφους , όπως ο Πολάκης, ο Καρανίκας, ο Σπίρτζης κ.ά

Αυτή των αρρώστια ζούμε. Αυτή την σχιζοφρένεια. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χάνουν και θέλουν να πάνε σε εκλογές με σύνθημα « Σας βγάλαμε από τα Μνημόνια.Όλα τώρα θα πάνε όμορφα». Το πέρασμα του νέου ψέματος τους ενδιαφέρει , γιατί μόνο έτσι μπορεί κάτι να διασώσουν , ελπίζοντας ότι με την βοήθεια χρήσιμων ηλιθίων και μη αλλά και με την βοήθεια του δημοσιογραφικού υποκόσμου , της οικονομικής ελίτ της χώρας και των εταίρων μας θα παίξουν ρόλο και στο μέλλον.

Για αυτό όποιος έχει αντίθετη άποψη είναι « εχθρός του λαού», εξυπηρετεί συμφέροντα (πλάκα έχουν ) , φοβάται την επιτυχία τους! Σαχλαμάρες ! Γι αυτό τους φταίνε οι εφημερίδες, ο Στουρνάρας, η Δικαιοσύνη, κάθε τι που δεν υποκλίνεται μπροστά στην λαιμαργία τους να μείνουν στα πράγματα.
Για αυτό , μία είναι η λύση: Το 2018 να είναι χρονιά απαλλαγής, χρονιά μιας θετικής πολιτικής διεξόδου. Δεν γίνεται άλλο με αυτούς ... Τελεία . Μας έπεισαν..