Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

                       

Τα επικοινωνικαά επιτελεία της Κυβέρνησης αποτελούνται από έμπειρα στελέχη. Μπορεί να διακατέχονται από ιδεοληψίες ή « ψευδαισθήσεις» , αλλά γνωρίζουν να μελετούν τις τάσεις της κοινής γνώμης.Κατανοούν καλύτερα από τον καθένα οτι οδεύουν προς προδιαγεγραμένη ήττα μεγάλης έκτασης και επομένως προσαρμόζονται. Δυστυχώς προσανατολίζονται προς το τρίπτυχο ψέματα- διαστρέβλωση της πραγματικότητας- λάσπη.Θα το πληρώσουν ακριβά.Το πρόβλημα είναι πόσο θα το πληρώσει η χώρα.
Αυτά φάνηκαν και στην Ομιλία και την Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ. Μίλησε συνολικά επί τέσσερις ώρες και δεν είπε επί της ουσίας τίποτα. Για την ακρίβεια δεν είπε κάτι σημαντικό, απέφυγε να μιλήσει για καυτά θέματα μέσα από μια προκλητικά στημένη Συνέντευξη με πρωταγωνιστές πρόθυμους δημοσιογράφους και με παραγωνισμένους δημοσιογράφους που μπορούσε να κάνουν ενοχλητικές ερωτήσεις.
Ας δούμε μερικά στοιχεία που συνέθεσαν την δίχως όραμα, συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση κατάθεση των απόψεων του Πρωθυπουργού:
-           Δεν αναφέρθηκε ουσιαστικά στο μείζον για την χώρα Ανάπτυξη. Ουσιαστικά δεν είπε τίποτα για την πορεία της χώρας, τους τρόπους Ανάπτυξης, τα προαπαιτούμενα, τις πρωτοβουλίες σ΄αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για επκίνδυνη μη αναφορά, αφού μόνο έτσι μπορεί να μεγαλώσει « η πίτα», να μειωθεί πραγματικά η ανεργία, να ανέβει το βιωτικό επίπεδο του μέσου νοικοκυριού.
-          Δεν αναφέρθηκε στις 400.00- 500.000 νέος ανθρώπους που ξενιτεύτηκαν για να βρουν εργασία.Δεν ανάφερε κανένα μέτρο, κανένα κίνητρο που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια μαζική επιστροφή στην χώρα.Δεν πιστεύω ότι έχει ασχοληθεί και καθόλου.Αντίθετα.Είναι βολικό να εμφανίζεις μειωμένη ανεργία με εκατοντάδες χιλιάδες να έχουν φύγει και άλλους να ετοιμάζονται. Είναι τυχαίο άραγε, πως ούτε δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκλογές δεν τους έχει δώσει ; Όχι βεβαίως...
-          Δέχτηκε ευθέως ότι υπάρχει εποπτεία από τους δανειστές, αφού το ομολόγησε ο ίδιος αναφέροντας πως για την νέα μείωση ή όχι των συντάξεων μέχρι 18% από 1η Ιανουαρίου 2019, θα συνενοηθεί... Αποδείχτηκε πως ότι έλεγε ο ίδιος και Κυβερνητικά στελέχη πως μπήκαμε σε νέα εποχή που μπορούμε μόνοι μας να καθορίζουμε το μέλλον μας και άλλα τέτοια γραφικά ήταν ωμά ψέματα.
-          Παρουσιάστηκε ως αψηφών τις αγορές, ενώ φοβάται αυτή την ώρα να βγει έστω και πιλοτικά σ΄αυτές.Γνωρίζει ότι αποτέλεσμα της Πολιτικής του είναι να μην μπορούμε αυτή την ώρα και για δύο περίπου χρόνια να δανειστούμε. Τρώει επομένως από τα έτοιμα, από το μαξιλαράκι που κατασκευάστηκε γονατίζοντας μια χώρα και ιδιαίτερα τα μεσαία στρώματα με μια ασφυκτική υπερφορολόγηση, δημιουργώντας ματωμένα υπερπλεονάσματα.
-          Έκανε το πρωτότυπο να ανακοινώσει μείωση εσόδων και αύξηση δαπανών. Πρόκειται για συνταγή πορείας προς νέα επιδείνωση της κρίσης με ευθύνη αυτών που επιβάρυναν την χώρα με 85 δις. ευρώ το λιγότερο με τις νοησίες και τους παληκαρισμούς Τσίπρα- Βαρουφάκη. Το θράσος του δε φτάνει να κατηγορεί ότι η επόμενη Κυβέρνηση επιδιώκει να παέι την χώρα στο Δ.Ν.Τ, όταν ο ίδιος ανοίγει τον δρόμο προς νέα περιπέτεια.
-          Έκανε κάτι ακόμα πρωτότυπο. Ανακοίνωσε μέτρα ...τετραετίας, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει πάνω από λίγους μήνες στην διακυβέρνηση της χώρας.Αυτό δεν ονομάζεται μόνο θράσος. Ονομάζεται τυχοδιωκτισμός πέρα από κάθε όριο, κοροιδία.
-          Αφού μας πήρε το καρβέλι , υποσχέθηκε να μοιράσει κάποια ψίχουλα, περιμένοντας να πούμε και ευχαριστώ. Φτωχοποίησε δίχως όρια την Ελληνική κοινωνία και τώρα συνεχίζει κλείνοντας το μάτι στους πιο εξαθλιωμένους και δείχνοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει το λιώσιμο της μεσαίας τάξης.
-          Μίλησε με αμετροέπεια για το Ασφαλιστικό, μη έχοντας να πει τίποτα για τις αλεπάλληλες μειώσεις συντάξεων πο η Κυβέρνησή του επέβαλε με αποκορύφωμα κοινωνικής αναλγησίας το κόψιμο του ΕΚΑΣ, φοβούμενος να αναφερθεί στον απερίγραπτο και πιο αντιλαικό όλων Νόμο Κατρούγκαλου , αλλά και στις μειώσεις 18% από τον Ιανουάριο. Εντυπωσίασε δε όταν μίλησε για Νόμο Πινοσέτ για το ασφαλιστικό και την πρόταση της Ν.Δ πιστός στο Μαδουρικό πρότυπο και στο πρότυπο όλων όσων λατρεύουν το ολκληρωτικό δόγμα: « όσοι δεν συμφωνούν μαζί μας είναι εχθροί του λαού, ακροδεξιοί» .
-          Άφησε ανοικτά τρία θέματα καίριας σημασίας : Τον χρόνο των εκλογών ( πρώτη φορά το κάνει Πρωθυπουργός και αυτό κάτι δείχνει) – Τις μειώσεις των συντάξεων – Το Μακεδονικό.Γα το τελευταίο ήταν αστείος. Ο Πρωθυπουργός που υπέγραψε την Συμφωνία φάνηκε να θέλει να ρίξει την « καυτή πατατα» στον Κ.Μητσοτάκη. Μα αυτός τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα κληθεί να κυρώσει ακι από την Βουκή την Συμφωνία.Τι δουλιά έχουν οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης και βασικά η Ν.Δ και το ΚΙΝΑΛ ; Εκτός και αν σκοπεύει να κάνει πρόωρες εκλογές..
-          Δεν απάντησε σε ερώτηση για το Μάτι , δείγμα χοντροπετσιάς, αποφυγής μιας καταστροφής που θα τον στοιχειώνει για όλη του την ζωή. Εκατό άνθρωποι κάηκαν από την ολιγωρία Κυβέρνησης- Περιφέρειας και Κρατικού Μηχανισμού που τον έχει διαλύσει η Κυβέρνηση.
-          Δεν απάντησε σε ερωτήσεις που δεν έγιναν. Η κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου , τα « ψώνια » της ΔΕΗ στα Σκόπια, η υπουργοποίηση της κυρίας Νοτοπούλου κ.ά που απασχολούσαν την επικαιρότητα δεν τέθηκαν όλως περιέργως καν ως ερωτήματα.Περίεργο, αλλά όχι και τόσο. Όταν σε εκπροσώπους  μεγάλων Μ.Μ.Ε δόθηκε η δυνατότητα ερώτησης μετά από τριάντα δημοσιογράφους, όλα πρέπει να τα περιμένει κάποιος από την Δημοκρατία των Συριζανέλ
Αυτές είναι κάποιες παρατηρήσεις από μια Συνέντευξη και μια ομιλία κύκνειο άσμα ενός Πρωθυπουργού.Ας μην έχει όμως κανένας ψευδαισθήσεις.Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη όπως γνωρίζει να δίνει.Με ψέματα, διαστρέβλωση, λάσπη... Ο λόγος τώρα στις βασικές δυνάμεις της Αντιπολίτευσης , την Ν.Δ και το ΚΙΝΑΛ.