Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ


Μέσα σε οκτώ μήνες θα διαμορφωθεί πλήρως το πολιτικό σκηνικό για τα επόμενα χρόνια. Μέσα σ΄αυτο το διάστημα θα πραγματοποιηθούν Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, Ευρωεκλογές και κατά πάσα πιθανότητα Βουλευτικές. Μέσα σε λίγους μήνες θα κριθούν οι συσχετισμοί σε όλα τα επίπεδα, που θα καθορίσουν προς τα που θα πορευτεί η χώρα. Η πορεία προς αυτές τις διαδοχικές αναμετρήσεις δεν θα είναι σχολική εκδρομή και αυτό δείχνει το κλίμα που διαμορφώνεται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση δείχνουν να έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν τα πάντα για να μην υποστούν στρατηγική ήττα. Γνωρίζουν ότι θα χάσουν και ότι η ήττα θα είναι μεγάλης έκτασης. Ωστόσο, τα στιχεία που συνθέτουν μια στρατηγική ήττα είναι και ποιοτικά. Γι αυτό φαίνεται να στοχεύουν ταυτόχρονα στους εξής πολύ φανερούς στόχους που αλληλοσυνδέονται: Ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις Βουλευτικές Εκλογές που θα υπερβαίνει το 20%- Μη σχηματισμός αυτοδύναμης Κυβέρνησης της Ν.Δ- Χτύπημα του ΚΙΝΑΛ, ώστε να καθιερωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πια ως η μόνη αξιόμαχη πολιτική δύναμη μιας υποτιθέμενης Κεντροαριστεράς- Αποφυγή ύπαρξης δυνάμεων που στο σύνολό τους δεν μπορούν να συγκεντρώσουν 180 βουλευτές για να διασφαλιστεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2020, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να προκληθούν προωρες εκλογές ακόμα και στην περίπτωση που έχει σχηματιστεί αυτοδύναμη ή μη Κυβέρνηση στο ενδιάμεσο διάστημα.
Εν ολίγοις, οι στοχεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ , στοχεύσεις που του διασφαλίζουν πολιτικό λόγο και ρόλο στο μετεκλογικό σκηνικό, συνδέονται άμεσα με σκηνικό πολιτικής αποσταθεροποίησης. Είναι άραγε αυτό το σκηνικό που έχει ανάγκη η χώρα; Ασφαλως όχι. Η χώρα μπορεί να ολοκλήρωσε το κύκλο του 3ουΜνημονίου, αλλά είναι μια χώρα που σέρνεται αναπτυξιακά, παραγωγικά, μια χώρα που έχει μπροστά της πολύ δρόμο και μάλιστα σε καθεστώς μόνιμης εποπτείας από τους δανειστές, μια χώρα που αδυνατεί ακόμα να βγει στις αγορές και να δανειστεί. Όλα τα άλλα είναι επικίνδυνα ψέματα. Το μέλλον της χώρας θα κριθεί κυριολεκτικά στην διετία 2019-2010. Σ΄αυτή την διετία θα κριθεί η επανεκκίνση της Οικονομίας και η Αναπτυξιακή της πορεία, ο εκσυγχρονισμός του Κράτους, η εκπομπή μηνύματος πραγματικής αισιοδοξίας για το μέλλον και εμπιστοσύνης για τις αγορές.
Ακριβώς γι αυτό και πρέπει να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα αυτά τα κρίσιμα χρόνια.Υπάρχουν οι δυνάμεις που μπορεί να συνθέσουν ένα μπλοκ που μπορούν να την εγγυηθούν, είτε προκύψει από την κάλπη αυτοδύναμη , είτε όχι Κυβέρνηση.Ο λαϊκισμός, η τακτική της καμένης γης πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά και σ΄αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλει και η Ν.Δ ως νικήτρια των εκλογών όπως όλα δείχνουν,αλλά και οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς όπως εκφράζονται κυρίως μέσω του ΚΙΝΑΛ.