Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ;



Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι σε πλήρη σύγχυση και παραζάλη από τις αλεπάλληλες κυβερνητικές αποτυχίες,από την αδυναμία να κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση ,από την κατάρρευση της Οικονομίας, την μετατροπή της ελπίδας που εξέφρασε σε οργή και φόβο για το μέλλον και βέβαια τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν σε ελεύθερη πτώση με την Ν.Δ να συγκεντρώνει διπλάσια ποσοστά από αυτόν, την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ να δείχνει ανοδική πορεία και σκλήρυνση της στάσης της απέναντι στην Κυβέρνηση και τον εταίρο του να βρίσκεται με το ενάμισυ πόδι εκτός Βουλής.

Αυτή η σύγχυση δεν κρύβεται πια με τίποτα. Ο Α.Τσίπρας δηλώνει πιστός στην ευρωπαική προοπτική και την ίδια ώρα ο συγκυβερνήτης παρουσιάζεται – μαζί με ότι πιο ακροδεξιό υπάρχει στην Ευρώπη – ως Τραμπικός ! Ο Πρωθυπουργός δήλωνε ότι η αξιολόγηση θα τελειώσει σίγουρα  αρχές Δεκεμβρίου , ο Ε.Τσακαλώτος τόνιζε ότι αν δεν συμβεί αυτό χαθήκαμε, κι όμως ακόμα είναι ανοικτά . Η Κυβέρνηση πήγε δέχτηκε παράλογα υψηλά πλεονάσματα και μετά άνοιξε μέτωπο με το Δ.Ν.Τ που ήταν υπέρ κουρέματος του χρέους και χαμηλών πλεονασμάτων ,αλλά εν πάσει περιπτώσει στην αποδεχόμενη τα πάντα Κυβέρνηση ζητάει μέτρα διασφάλισης αυτών που δέχτηκε. Η ποσοτική χαλάρωση παραπέμπεται στο κάποτε , αυτό μας απομακρύνει ακόμα περισσσότερο από την απεμπλοκή από τα Μνημόνια και την έξοδο στις αγορές και ο κ. Βερναρδάκης μας λέει ότι δεν είναι και τραγικό να καθυστερήσει και λίγους μήνες ! Η Κυβέρνηση διαπίστωνε ότι Δ.Ν.Τ και Ευρωπαίοι εταίροι-δανειστές θα σκοτωθούν για την Ελλάδα και τελικά όλοι μαζί μας στέλνουν κοινό πλαίσο συμφωνίας.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά οι σκηνές μιας κακά σκηνοθετημένης ταινίας . Ενώ ο χρόνος κυλάει απειλητικά η παράνοια συνεχίζεται , η υποκρισία συνεχίζεται. Ο Α. Τσίπρας που ηγείται της διαπραγμάτευσης και φαίνεται διατεθειμένος παρά τις κορώνες να υπογράψει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία, κατηγορεί την Ν.Δ ότι προετοιμάζει 4ο Μνημόνιο ! Ξεχνάει μάλλον ότι αυτός είναι Πρωθυπουργός και αυτός θα υπογράψει το οτιδήποτε με τις άλλες δυνάμεις να του γυρνούν την πλάτη .Ξεχνάει η εμπαίζει το κόμμα του και τους πολίτες για άλλη μια φορά . Ο Ν. Φίλης θυμάται ξαφνικά ότι όλες οι κινήσεις είναι συζητήσιμες ( το λέω ευγενικά ) και ανακαλύπτει ότι είναι περίεργη η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Ο Ε. Τσακαλώτος πάει στην Κ.Ε ,καταγγέλει ασφαλώς το Δ.Ν.Τ και ζητάει την έγκριση της Κ.Ε της συμφωνίας ,προφανώς γιατί φοβάται πλήρη χρέωσή του για τα σκληρά μέτρα που σίγουρα έρχονται.

Βγάζετε άκρη ; Καταλαβαίνετε που το πάει η Κυβέρνηση; Νοιώθει κανείς ότι υπάρχει στρατηγική,αλλά και ευθύνη απέναντι στην χώρα; Θα έλεγα συγκρατημένα, δύσκολα .Εν τω μεταξύ πάει και ο Φεβρουάριος, απομακρύνεται το κλείσιμο της αξιολόγησης ,παραπέμπεται στο κάποτε η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και οδηγούμαστε προς ένα Καλοκαίρι που όλα μπορεί να κριθούν και από ένα ατύχημα. Κι όμως.Τα έχει δεχτεί όλα στις συζητήσεις στο εξωτερικό και όλα γίνονται για το κόμμα,για την εξουσία,για την αγορά χρόνου .

Και η χώρα; Δεν νομίζω ότι το σκέφτονται και πολύ στην Κυβέρνηση .Δυστυχώς....