Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ


Στην Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Χ. Βερναρδάκης δήλωνε πριν λίγες μέρες μιλώντας στην Θεσσαλονίκη , ότι « οι εκλογές του 2019 θα είναι οι πιο πολωτικές στην Ιστορία της χώρας ». Θα έλεγα ότι είναι μια περίεργη δήλωση, γιατί ο κ. Βερναρδάκης δεν είναι Καρανίκας. Δημοσκόπος- επικοινωνιολόγος στο επάγγελμα καταλαβαίνει από μετρήσεις και γι αυτό εντάχθηκε άλλωστε στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου . Αν ξεπεράσουμε , τον προσδιορισμό των εκλογών στο 2019,κάτι που δεν πιστεύει κανένας νοήμων ‘Ελληνας και βέβαια ούτε και ο Υπουργός ,ας διευκρινήσουμε γιατί θεωρούμε « περίεργη » την δήλωση αυτή.

Όλες οι μετρήσεις της περιόδου δίνουν – λίγο πάνω, λίγο κάτω – ένα 85% των Ελλήνων που είναι πλήρως απογοητευμένοι από την πορεία της χώρας και της Κυβέρνησης .Δίνουν σαφές και διευρυνόμενο προβάδισμα της  Ν.Δ με διψήφια διαφορά και με ποσοστά σχεδον διπλάσια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται με ποσοστά 70%-75% ότι έχει κάνει ζημιά . Την ελπίδα την αντικατέστησε η οργή .Η Κυβέρνηση δεν έχει δείξει σε κανένα τομέα κάτι το σημαντικό. Και μόνο την διαχείριση του Προσφυγικού- Μεταναστευτικού να σκεφτούμε ,θα πάθουμε κατάθλιψη από τα πεπραγμένα των « ευαίσθητων » κρατούντων .Άρα που θα στηριχτεί η πόλωση; Με 85% να σε θεωρεί λάθος ,τι πόλωση να στήσουν άραγε οι εγκέφαλοι του Μαξίμου ; Γίνεται;


Ναι, μια προσπάθεια μπορεί να γίνει και θα την κάνουν. Άλλωστε η Κυβέρνηση έχει δείξει ωμότητα,σταθερότητα στην ψευδολογία , ροπή στην λασπολογία, κυνισμό, πρωτοφανή εξουσιολαγνεία. Θα τα δώσει επομένως όλα για να κρατήσει ποσοστά , μιας και γνωρίζει πολύ καλά ότι θα χάσει και παταγωδώς όποτε και αν γίνουν εκλογές . Αν θυμηθούμε την συζήτηση στην Βουλή για το πόρισμα της επιτροπής που εξέτασε τα δάνεια των κομμάτων και την ομιλία Τσίπρα, θα καταλάβουμε.Ενώ το πόρισμα της πλειοψηφίας της επιτροπής ήταν ένα φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ ,ο Πρωθυπουργός ανακάλυψε την επιτομή της διαπλοκής...τον « ΚΗΡΥΚΑ ΧΑΝΙΩΝ» !  Γελοιότητες από ένα πολιτικό που πήρε δάνειο για την « ΑΥΓΗ » με εγγύηση μια επιστολή . Στην ίδια ομιλία ο ίδιος θυμήθηκε « αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα » και άλλα χιλιομασημένα .Στην ίδια συζήτηση την σκυτάλη πήρε ο κινούμενος ανεμιστήρας λάσπης ,συγκυβερνήτης και λάτρης του Τραμπ Π.Καμένος . Λίγες μέρες αργότερα θυμήθηκαν το πόθεν έσχες της συζύγου του Προέδρου της Ν.Δ, ενώ ο κ.Τσ’ιπρας αναφέρθηκε σε πόθεν έσχες δημοσιογράφων .

Ταυτόχρονα , η Κυβέρνηση έχει ένα ατού.Δεν ντρέπεται.Δεν ντρέπεται για παράδειγμα για τους μετανάστες και πρόσφυγες που έχει πετάξει σαν τσουβάλια σε σκηνές και για τους θανάτους .Δεν ντρέπεται για την διάλυση των Νοσοκομείων. Δεν ντρέπεται να λέει ότι δεν θα παρθούν μέτρα επιπλέον μέτρα  και σε λίγες μέρες να δηλώνει απλά ότι θα τηρήσουμε τος αρχές ,ενώ ετοιμάζεται να υπογράψει τα πάντα και έχει ήδη δεχτεί θηριώδη πλεονάσματα.Δεν ντρέπεται να λέει άλλα στην Μέρκελ και άλλα στυς ιθαγενείς.


Άρα; Άρα, δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο νεοαυριανισμός, η λασπολογία, το ψέμα.Δεν πρέπει να υποτιμηθεί ότι η μάχη κατά του επικίνδυνου λαικισμού πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους ,μέχρι την στρατηγική του ήττα. Σ΄αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στην ανάπτυξη , στον εκσυγχρονισμό, στην ευρωπαική προοπτική της χώρας.Μετά , ας αντιπαρατεθούν. Τώρα επείγουν άλλα...