Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ, Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ



Tην προηγούμενη φορά που αυτή η Κυβέρνηση « διαπραγματεύτηκε » μας κόστισε 86 δισ.ευρώ ( εκτίμηση Τράπεζας της Ελλάδας ), capital  controls , 3Ο Μνημόνιο, 9 δις.ευρώ μέτρα που τα νοιώσαμε πολύ καλά με την υπερφορολογηση, την μείωση των συντάξεων, την κατάρεευση της Οικονομίας ,την παράταση της ανεργίας.Τώρα ζούμε για δεύτερη φορα μια νέα version της ίδιας θεατρικής παράστασης με αφορμή την δεύτερη αξιολόγηση .Τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά και το ίδιο τραγικά. Η Οικονομία καταρρέει και υφίσταται ακαθόριστου ύψους ζημιά από το κλίμα ανασφάλειας ,αβεβαιότητας , φόβου για το μέλλον. Όταν λειτουργείς σαν συνδικαλιστής , με τα μάτια στος δημοσκοπήσες ,δίχως κανένα σχέδιο και άλλα λες επομένως σήμερα και άλλα αύριο ,τα αποτεέσματα θα είναι πάντα τραγικά.

Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τι αποφάσισε το Eurogroup και μιλάει για « τέλος της λιτότητας » .Χρειάζεται πραγματικά πολύ θράσσος και προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας για να λες τέτοιες ανοησίες και ψέμματα. Μήπως είμαστε αυστηροί ; Όχι , μάλλον πολύ ευγενικοί και ανεκτικοί έχουμε αποδειχτεί απέναντι σε μια διαρκή ψευδολογία. Τι έγινε αλήθεια στο Eurogroup ; Η Κυβέρνηση ξέχασε κάθε αίτημα για μείωση του χρέους, η χώρα απομακρύνθηκε από κάθε ρύθμιση ένταξης στην ποσοτκή χαλάρωση, η γνωστή πια πολιτική συμφωνία απορρίφτηκε , έδωσε την διεύρυνση του αφορολόγητου και την παραπέρα μείωση των συντάξεων και δέχτηκε την παρουσία του Δ.Ν.Τ το οποίο μάλιστα αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη και επίβλεψη των Μεταρρυθμίσεων ! Γιατί έγιναν όλα αυτά; Απλά και μόνο γα να επιστρέψουν οι θεσμοί και να συζητηθούν όλα τα μέτρα ( ασφαλιστικά,φορολογικά, εργασιακά ) . Έπεται δηλαδή συνέχεια και βέβαια όταν συμφωνηθούν όλα τα μέτρα θα κλείσει η αξιολόγηση . Δηλαδή παράταση της αβεβαιότητας , απομάκρυνση από την ποσοτική χαλάρωση, πέταγμα της μπάλας στη  εξέδρα.


Την ίδια ώρα οι ιδιωτικοποιήσεις και οι επενδύσεις έχουν παγώσει , ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν για αρχαία στον χώρο του Ελληνικού που λειτουργούσε επί δεκαετίες αεροδρόμιο. Η ανεγία τσακίζει τους νέους και κάθε ένα πάνω από τα 50 που σκονταφτει. Τα καλύτερα μυαλά φεύγουν μαζικά από την χώρα. Η πατρίδα μαραζώνει, η μεσαία τάξη φτωχοποιείται περσσότερο. Η Κυβέρνηση όμως συνεχίζει τα ψέμματα. Συνεχίζει την συνδικαλιστική τακτική και προσπαθεί να κάνει ότι πιο κουτοπόνηρο μπορεί γίνει .Να προνομοθετήσει μέτρα για μετά το 2018,2019 ,ώστε ως Κυβέρνηση να συμφωνήσει σε μέτρα που ως Αντιπολίτευση θα πολεμήσει σκληρά. Δεν το λες και αριστερή,προοδευτική, έντιμη, ηθική τακτική .

Η χώρα μας καταρρέει, οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο και το μόνο που πάει καλά επί αυτης της Κυβέρνησης είναι η αύξηση των δημοσίων δαπανών ( 150 εκατομ.ευρώ αυξήθηκε πέρυσι το ύψος της μισθοδοσίας ) και η προστασία του Κράτους.Ο κίνδυνος είναι θανάσιμος. Κλείσει δε κλείσει η 2η αξιολόγηση, η Ελλάδα κινδυνεύει.Υπάρχει η περίπτωση δε να ζήσουμε το εξής τραγικό: Αν το παλιό πελατειακό Κράτος μας οδήγησε στα Μνημόνια, το μεταμφιεσμένο « νέο » να μας οδηγήσει στην δραχμή και στην ολική καταστροφή.