Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Ας το λάβουμε όλοι υπόψη


 Όταν η πρώτη αντίδραση του Πρωθυπουργού μετά την δολοφονκή επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, είναι να καταδικάσει τους φασίστες , με την διευκρίνηση ότι δεν ήταν ούτε αγανακτισμένοι, ούτε πλήθος, τότε αισθάνεσαι ότι κάτι αρρωστημένο υπάρχει στον πυρήνα σκέψης όσων έγραψαν ένα τέτοιο μήνυμα. Τι ήθελαν να μας πουν άραγε; Ότι αν ήταν αγανακτισμένοι, αν ήταν πλήθος, τότε θα επιτρεπόταν να προπηλακίσουν κάποιον; Όταν όμως η δεύτερη αντίδραση είναι να καταγγέλεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό η Ν.Δ για τους αλήτες που επιτέθηκαν και ξυλοφόρτισαν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης , τότε όλα τερματίζουν. Ένας ωμός κυνισμός αναδύεται και προιδεάζει τι έχει να κάνει αυτή η παρέα μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Αλήθεια τι να λένε όσοι έχουν σπεύσει εσχάτως να μας πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχτηκε σε ένα σύγχρονο κόμμα της Ευρωπαικής Κεντροαριστεράς; Βλέπουν σοβαρή αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή των αντισυγκενρώσεων, της διάλυσης παρελάσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρόντα και των φραστικών και οχι μόνο προπηλακισμών; Είναι δυνατόν να υπάρξουν θεμελιώδεις αλλαγές στο DNA ενός λαικιστικού κόμματος που ανέβηκε στην εξουσία με ψέματα, με ενοχοποίηση των πάντων, με  ξυλοδαρμό και σπίλωση πολιτικών αντιπάλων;
Ποια είναι η αντίληψη άραγε για την βία αυτού του κόμματος σήμερα ; Κάποτε θεωρούσαν δείγμα αντίστασης να γιαουρτώνεις τον Θ.Πάγκαλο, να ξυλοφορτώνουν «παιδιά» και αγανακτισμένοι τον Κουμουτσάκο, τον Χατζηδάκη και τον Πολυζωγόπουλο, να παρακολουθούν χιλιάδες διαδηλωτές άπρακτοι να καίγονται στην MARFIN, να κυνηγάνε βουλευτές ακόμα και όταν έπιναν καφέ. Τώρα τηρούν στάση ανοχής, κανακεύουν  όσους πάνε και τα σπάνε όλα έχοντας υποδεχτεί σαν ήρωα τον Κουφοντίνα έξω από την φυλακή , κλείνουν τα μάτια όταν καίνε τρόλει ή δέρνουν Πανεπιστημιακούς . Τι ακριβώς άλλαξε αλήθεια στον πυρήνα της αντιδημοκρατικής αντίληψής τους ; Απολύτως τίποτα.
Όσοι πιστεύουν ότι « δεν αρκεί να κερδίσεις στις εκλογές ,αλλά πρέπει να πάρεις και την εξουσία » αντικειμενικά έχουν και την αντίληψη της καλής και της κακής βίας, της δικαιολογημένης και της αδικαιολόγητης βίας, της ανεκτής αριστερής βίας και της ακροδεξιάς βίας που πρεπει να καταδικαστεί. Συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι δείγμα προοδευτικής αντίληψης , εξευρωπαισμού, κανονικοποίησης. Είναι δείγμα αντιδημοκρατικότητας που μπορεί να φτάσει σε ακραίες εκφάνσεις σπίλωσης και εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων.
Μπορείς να παίζεις με την Δημοκρατία όταν ο αντίπαλός σου δείχνει τόσο « αυριανιστής» ; Ας το λάβουμε υπόψη όλοι.